ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Το νερό της Σελήνης είναι Γήινο

SHARE:

Το νερό της Σελήνης είναι Γήινο

Νέα θεωρία

Ανατροπή σε κρίσιμα γεωλογικά δεδομένα - Είναι πιθανό το νερό της Σελήνης να προέρχεται από τη Γη

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι μεταφορείς του νερού τόσο της Γης όσο και εκείνου που βρίσκεται στο εσωτερικό της Σελήνης ήταν αστεροειδείς και κομήτες που βομβάρδιζαν τα δύο σώματα την πρώτη περίοδο της ύπαρξης τους. Μια νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα αφού σύμφωνα με αυτή το νερό της Σελήνης είναι γήινο.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, καταρχάς ισχυροποιεί τη θεωρία ότι η Σελήνη σχηματίστηκε μετά από μια τρομακτική σύγκρουση της Γης με ένα γιγάντιο διαστημικό σώμα. Σε δεύτερο επίπεδο καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο ο πλανήτης μας να σχηματίστηκε διαθέτοντας ήδη νερό το οποίο «προσέφερε» αργότερα στη Σελήνη. Τέλος δημιουργεί ερωτηματικά για τον τόπο καταγωγής της Γης.

Τα δείγματα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Brown στις ΗΠΑ ανέλυσαν δείγματα σεληνιακών βράχων που μετέφεραν στη Γη οι αποστολές του αμερικανικού προγράμματος «Απόλλων» στη δεκαετία του 1970. Παλαιότερες αναλύσεις είχαν διαπιστώσει την παρουσία νερού στο εσωτερικό των πετρωμάτων. Οι ερευνητές αυτή τη φορά ανέλυσαν τη χημική σύσταση του νερού της Σελήνης και διαπίστωσαν ότι είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη του νερού της Γης.

Οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους σε ένα από τα βαρύτερα ισότοπα του υδρογόνου, το δευτέριο. Η νέα γεωχημική ανάλυση έδειξε ότι η αναλογία δευτερίου-υδρογόνου στο νερό της Σελήνης είναι ίδια με αυτή στο νερό της Γης.

Τι συνέβη;

Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες για τον σχηματισμό της Σελήνης είναι ότι δημιουργήθηκε από τα «συντρίμμια» μιας τρομερής σύγκρουσης της Γης με κάποιο γιγάντιο διαστημικό σώμα. Ορισμένοι ειδικοί μάλιστα αναφέρουν ότι το σώμα αυτό είχε μέγεθος παρόμοιο με εκείνο του Αρη. Οι ερευνητές μετά την ανάλυση που πραγματοποίησαν εικάζουν ότι πολλά από αυτά τα συντρίμμια προέρχονταν από το εσωτερικό της Γης, διέθεταν νερό και έτσι κάθε φορά που τα συγκεκριμένα συντρίμμια γίνονταν κομμάτι της Σελήνης της έδιναν και το νερό τους.

Τα μυστήρια και η καταγωγή της

Η ύπαρξη του νερού στη Γη αλλά και η χημική του σύσταση κάνει τους ερευνητές να απορούν, γιατί με βάση τα νέα δεδομένα αυτό το νερό δεν μπορεί να προέρχεται ούτε από τον βομβαρδισμό αστεροειδών ούτε να βρέθηκε στη Γη με τον ίδιο τρόπο που εικάζουν ότι βρέθηκε στη Σελήνη.

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι η Γη σχηματίστηκε από υλικά που υπήρχαν στον δίσκο κοσμικής ύλης του Ήλιου και τα οποία βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα ο πλανήτης μας. Όμως σύμφωνα με τους ερευνητές οι συνθήκες σε αυτή την περιοχή δεν θα επέτρεπαν τον σχηματισμό νερού πάνω ή μέσα στα υλικά του δίσκου. Για να απαντήσουν στο πρόβλημα οι ερευνητές ρίχνουν στο τραπέζι μια επαναστατική όσο και… προωθημένη ιδέα. Ότι η Γη γεννήθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του ηλιακού συστήματος όπου οι συνθήκες επέτρεπαν την ύπαρξη νερού.

Οι ερευνητές προτείνουν ως τόπο γέννησης της Γης κάποια ζώνη αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος που βρίσκεται μακριά από τον Ήλιο. Πιθανολογούν ότι οι αστεροειδείς εκεί διέθεταν νερό και ίσως κάποιοι από αυτούς πέφτοντας στην νεαρή Γη να της το έδωσαν. Ο πλανήτης μας κατάφερε να το συγκρατήσει όταν κάποια στιγμή μετακόμισε στη σημερινή του θέση. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».
ΠΗΓΗ

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Το νερό της Σελήνης είναι Γήινο
Το νερό της Σελήνης είναι Γήινο
Το νερό της Σελήνης είναι Γήινο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUQLxQj2W7WVTCvHjyLW8a5eZhZHzSeCOuCtQx2fegvQknonlNbik4gJCZn-aGAlLGLBOJLM4OF_r-Pq7ukBWs_MerCgHlxc3yry4YtRUQXdBCfiOWH5mVXpvxfYDrBqooctXNfFPujgOi/s640/to-nero-ths-selhnhs-einai-ghino.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUQLxQj2W7WVTCvHjyLW8a5eZhZHzSeCOuCtQx2fegvQknonlNbik4gJCZn-aGAlLGLBOJLM4OF_r-Pq7ukBWs_MerCgHlxc3yry4YtRUQXdBCfiOWH5mVXpvxfYDrBqooctXNfFPujgOi/s72-c/to-nero-ths-selhnhs-einai-ghino.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/05/blog-post_603.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/05/blog-post_603.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy