ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Τα 223 μυστηριώδη γονίδια

SHARE:


Άλλες έρευνες για Εξωγήινα γονίδια στο ανθρώπινο DNA
H επικρατούσα άποψη που χρησιμοποιείται από τις επιστημονικές ομάδες και τα μέσα ενημέρωσης για να περιγράψουν τη διαπίστωση ότι το ανθρώπινο γονιδίωμα περιέχει όχι τα αναμενόμενα 100.000 - 140.000 γονίδια (τα τμήματα του DNA που κατευθύνουν την παραγωγή των αμινοξέων και των πρωτεϊνών), αλλά μόνο μερικά 30.000 + - λίγο περισσότερο από το διπλάσιο των 13.601 των γονίδιων της μύγας και των φρούτων άλλα και επιπλέον, δεν υπήρχε σχεδόν καμία μοναδικότητα των ανθρώπινων γονιδίων. Τα Ανθρώπινα γονίδια, με τις ίδιες λειτουργίες, βρέθηκαν να είναι πανομοιότυπα με τα γονίδια άλλων σπονδυλωτών, καθώς και στα ασπόνδυλα, φυτά, μύκητες, ακόμα και τη μαγιά.

Τα ευρήματα, όχι μόνο επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε μία πηγή DNA για όλη τη ζωή στη Γη, αλλά και φανέρωσαν στους επιστήμονες να εντοπίσουν την εξελικτική διαδικασία πώς οι πιο πολύπλοκοι οργανισμοί έχουν εξελιχθεί, γενετικά, από την απλούστερη, υιοθετώντας σε κάθε στάδιο τα γονίδια μια φορμας κατώτερης ζωής για να δημιουργήσουν μια πιο σύνθετο ανώτερη μορφή ζωής με αποκορύφωμα εμάς Homo sapiens.

Οι επιστήμονες στον εντοπισμό του εξελικτικού ιστορικού που περιέχονται στις αναλύσεις στα ανθρώπινα και τα άλλα γονιδιώματα, είχαν ένα αίνιγμα. Το ερώτημα είναι ότι το ανθρώπινο γονιδίωμα περιέχει 223 γονίδια που δεν έχουν τις απαιτούμενες προκατόχους του γονιδιώματος στο εξελικτικό δέντρο που αναφέραμε πιο πάνω.Πώς ανθρωπότητα αποκτά ξαφνικά μια δέσμη αινιγματικών γονίδιων;

Στην εξελικτική εξέλιξη στα σπονδυλωτά (χιμπατζήδες) και τέλος τους σύγχρονους ανθρώπους, αυτά τα 223 γονίδια λείπουν παντελώς στη ασπόνδυλο φάση. Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες εξηγούν την ξαφνική παρουσία τους στο ανθρώπινο γονιδίωμα από μια πρόσφατη (στην εξελικτική χρονικές κλίμακες) πιθανή οριζόντια μεταφορά από τα βακτηρίδια. Με άλλα λόγια: Σε ένα σχετικά πρόσφατο χρονικό διάστημα, οι σύγχρονοι άνθρωποι απέκτησαν επιπλέον 223 γονίδια που δεν τα είχαν μέσω της σταδιακής εξέλιξης, και δεν είναι κάθετα στο Δέντρο της Ζωής, αλλά και οριζόντια, όπως μια πλάγια παρεμβολής γενετικού υλικού από ίσως τα βακτήρια..

Τώρα, με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι 223 γονίδια δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Στην πραγματικότητα, ενώ κάθε μεμονωμένο γονίδιο κάνει μια μεγάλη διαφορά σε κάθε άτομο, 223 γονίδια που κάνουν μια τεράστια διαφορά σε ένα είδος όπως η δική μας.Το ανθρώπινο γονιδίωμα αποτελείται από περίπου τρία δισεκατομμύρια neucleotides (η ACGT γράμματα που συμβολίζουν τα αρχικά των τεσσάρων νουκλεϊνικών οξέων που εξηγούν κάθε μορφή ζωής στη Γη)? Η διαφορά ανάμεσα στην ανθρωπότητα και στους χιμπατζήδες είναι λιγότερο από το ένα τοις εκατό. Έτσι, τα 223 γονίδια είναι κάτι περισσότερο από τα δύο τρίτα της διαφοράς ανάμεσα σε μένα, σε εσάς και έναν χιμπατζή!

Η ανάλυση των λειτουργιών αυτών των γονιδίων μέσω των πρωτεϊνών που (Δημόσια ομάδα Consortium και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature,) δείχνει ότι περιλαμβάνει όχι μόνο τις πρωτεΐνες που εμπλέκονται σε σημαντικές φυσιολογικές αλλά και ψυχιατρικές λειτουργίες. Επιπλέον, είναι υπεύθυνα για σημαντικά νευρολογικά ένζυμα που προέρχονται μόνο από τη μιτοχονδριακή τμήμα του DNA το λεγόμενο "DNA Eve" Η διαπίστωση αυτή και μόνο δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τη υπόθεση της "βακτηριακής εισαγωγή" εξήγηση.

Το ερώτημα παραμένει για τη επιστημονική έρευνα εάν μπορεί να αποδείξει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η μόνη πιθανή πηγή των επιπλέον γονιδίων σε εμάς τους ανθρώπους ήταν πράγματι τα βακτήρια, και πώς να καθορίζεται επίσης ότι η μόλυνση (οριζόντια μεταφορά) πήγε από τα βακτήρια στον άνθρωπο και όχι από τον άνθρωπο σε βακτήρια. Μέχρι τότε, τα αινιγματικά 223 ξένα γονίδια θα παραμείνουν ως εναλλακτική λύση και ως μια επιβεβαίωση από τη σύγχρονη επιστήμη των εξωγήινων πολιτισμών, και η προφανής γενετική συμμετοχή τους στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

Μια ασταθής Θεωρία

Πόσο σίγουροι είναι οι επιστήμονες για το τόσο σημαντικό θέμα για τα πολύπλοκο γονίδια, που έδωσα ένα τέτοιο τεράστιο ανθρώπινο πλεονέκτημα, στο να εξελίχθη σε εμάς τον σύγχρονο άνθρωπο; από σχετικά πρόσφατα μολυσματικά βακτηρίδια; είναι παράλογο θα λέγαμε..

Είναι ένα άλμα που δεν ακλούθησε τις τρέχουσες εξελικτικές θεωρίες, δήλωσε ο Steven Scherer, διευθυντής της χαρτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος Centre, Baylor College of Medicine. Δεν εχούμε προσδιορίσει την προτιμώμενη βακτηριακή πηγή για την υποθετική μεταφορά οριζόντιος γονίδιων, δηλώνει στην έκθεση στο Nature. Σε λεπτομερή αναζήτηση, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα γονίδια 113 (από το 223) είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των βακτηρίων. Πάντως δεν είναι σαφές εάν η μεταβίβαση ήταν από τα βακτήρια προς τον άνθρωπο ή από τον άνθρωπο στα βακτήρια καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το Ανθρώπινο Γονιδίωμα χειραγωγείται από ευφυείς εξωγήινους.

Πολλοί από εμάς έχουν συχνά αναρωτηθεί με τι θα μοιάζουν οι εξωγήινοι;
Θα μπορούσαν να είναι εντελώς ξένοι στην εμφάνισή τους, σε αντίθεση με οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι μπορεί να είναι πολύ παρόμοιοι με εμάς και ίσως ακόμη και ελαφρώς ανθρώπινοι. Οι Εμφάνιση των αλλοδαπών δεν εξαρτάται μόνο από τις συνθήκες του κόσμου όπου ζουν, αλλά και για τη σύνθεση του DNA τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στο Χάμιλτον, του Οντάριο, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αποκλείσουμε την πιθανότητα ότι οι άνθρωποι και οι αλλοδαποί μπορεί να έχουν το ίδιο DNA, το οποίο θα μπορούσε να είναι μέρος μιας καθολικής δομή στο σύμπαν.

Ο καθηγητής Ralph Pudritz από το Πανεπιστήμιο του McMaster πιστεύει ότι η ιδέα ότι οι εξωγήινοι μπορεί να μοιάζουν με τους ανθρώπους δεν είναι τόσο τραβηγμένο. Η Θεωρία βασίζεται στη τρέχουσα έρευνα σχετικά μα τα αμινοξέα τα οποία έχουν 20 στάνταρ χημικές ουσίες που περιέχουν DNA και μπορούν να αναπτύξουν την ανθρώπινη ζωή. Από αυτά τα 20 τα 10 οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν πριν από εκατομμύρια χρόνια και μπορεί να είχαν διαμορφωθεί χωρίς τη ζωή. Ο καθηγητής Purditz έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτά τα 10 απλούστερα, χρειάζονται λιγότερη θερμότητα και χαμηλότερη πίεση από ότι τα πιο πολύπλοκα, που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να επιβιώνουν σε εχθρικά περιβάλλοντα.

Υπάρχει μια θεωρία που θα μπορούσε να είναι εφικτή. Η πανσπερμία. Παρά το γεγονός ότι καμία συγκεκριμένη απόδειξη δεν έχει βρεθεί να υποστηρίξει τη θεωρία του Pudritz, προκαλεί ενδιαφέροντα ερωτήματα για το πόσο κοντά μπορεί να μοιάζει με τους αλλοδαπούς η ανθρώπινη φυλή. "Δεν νομίζω ότι μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα γι 'αυτό ακόμα", δήλωσε ο Prudritz. "Το πιο πιθανό θα ήταν να υπάρχει μια διαφορά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο περιβάλλον του." Δεν θα ήταν έκπληξη στο να συνειδητοποιήσουμε ότι αν υπάρχουν η υπήρχαν εξελιγμένοι εξωγήινοι, κάποιοι θα μπορούσαν να μας έχουν διαχειριστή η να μας διαχειρίζονται μέσω του δικού τους DNA- μας για χιλιάδες η εκατομμύρια χρόνια. Σήμερα πιστεύετε ότι στη πιθανότητα ύπαρξης ανώτερων κόσμων η διασπορά γονιδιωματος και πληροφορίας θα ήταν το κύριο μέλημα τους.

πηγη

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,702,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,273,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,465,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,528,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Τα 223 μυστηριώδη γονίδια
Τα 223 μυστηριώδη γονίδια
Τα 223 μυστηριώδη γονίδια
http://2.bp.blogspot.com/-MIUS440Nn5Y/UcoT771jZ0I/AAAAAAABJb8/bwwxFXT7zV8/s400/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B3%CE%B7%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B9.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-MIUS440Nn5Y/UcoT771jZ0I/AAAAAAABJb8/bwwxFXT7zV8/s72-c/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B3%CE%B7%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B9.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/06/223.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/06/223.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy