0

Ναυτική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015, ανακηρύσσεται ο Πειραιάς, όπως ανακοίνωσε η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη μετά τη συνάντησή της με τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η Ελλάδα, είπε η επίτροπος, θα παραλάβει τη σκυτάλη από τη Γερμανία. «Το 2014 η Γερμανία θα είναι στην καρδιά της ναυτιλιακής κοινότητας και τον αμέσως επόμενο χρόνο η Ελλάδα και ο Πειραιάς μπορούν να πρωταγωνιστήσουν», εκτίμησε και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι αρχίζει από τώρα η προετοιμασία, «ώστε η Ελλάδα να κάνει πραγματικά τη διαφορά».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως η απόφαση της Κομισιόν συμπίπτει με την ανάδειξη της θαλάσσιας πολιτικής ως κορυφαία προτεραιότητα της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το α' εξάμηνο του 2014.

«Όταν μιλάμε για θάλασσα, μιλάμε για ασφάλεια, μιλάμε για ενέργεια, μιλάμε για τουρισμό, για αλιεία, για τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβουν μέσα στα σπλάχνα τους οι φυσικοί μας πόροι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αυτό, τόνισε, θα το αναδείξουμε από τώρα μέχρι και το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο Πειραιάς, επεσήμανε, «είναι το πρώτο βήμα, υπάρχει η Θεσσαλονίκη που πρέπει να είναι ο άλλος μεγάλος λιμενικός πόλος και τα περιφερειακά μας λιμάνια» και έκανε λόγο για «σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, τώρα, που η έμφαση είναι στην πραγματική οικονομία, στην ανάπτυξη και την απασχόληση». Όλα αυτά, υποστήριξε, έχουν σκοπό «να δώσουν δουλειά, να δώσουν ευκαιρίες, να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας και ανάκαμψης, μετά από τρία χρόνια σκληρών θυσιών». (iefimerida)
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top