0
* Για να δείτε περισσότερα βίντεο του οργανισμού πατήστε ΕΔΩ

Ο Eρευνητικός Oργανισμός Eλλήνων έχει ιδρυθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2001. Εδώ και 11 χρόνια έχει πρωτοπορήσει σε διάφορους τομείς έρευνας και δραστηριοτήτων στην πατρίδα μας, ενώ ασχολείται και με όλα τα κοινωνικά και παγκόσμια γεγονότα που απασχολούν τον καθένα από μας. Ο ΕΟΕ δημιουργήθηκε με αρχικό στόχο την προσφορά υποστήριξης σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την έρευνα και την αναζήτηση, πάνω στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

Ο ΕΟΕ είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος διοικείται από ένα τετραμελές διοικητικό συμβούλιο και έχει πολλούς συνεργάτες ανά την Ελλάδα, οι οποίοι συνεισφέρουν εθελοντικά στις δραστηριότητές του. Σκοπός του Οργανισμού μέσα από τις εργασίες του, τις μελέτες και τις έρευνές του, είναι η αναζήτηση και η προώθηση της αλήθειας, η παραγωγή πολιτισμού καθώς και η αφύπνιση και ενημέρωση του κόσμου στις εξής θεματικές ενότητες:
1) ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, 
2) ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ 
και 3) ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
 Συμπεριλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς έρευνας: 
1) ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (01), 
2) ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, 
3) ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, 
4) ΤΟΜΕΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, 
5) ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ, 
6) ΤΟΜΕΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, 
7) ΤΟΜΕΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΟΠΩΝ, 
8) ΤΟΜΕΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ «ΣΚΕΨΙΣ» και 
9) ΤΟΜΕΑΣ VIDEO. 
Επίσης, από το 2012, λειτουργεί κανονικά το πρόγραμμα web tv και web radio του Οργανισμού, με μεγάλη επιτυχία. Το έργο του ΕΟΕ συμπληρώνουν εξορμήσεις, περιηγήσεις, το δικό του διαδικτυακό περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ, πολλά βίντεο-παρεμβάσεις στα δημόσια πράγματα και ντοκιμαντέρ με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, όπως πχ το ντοκυμαντέρ για την «Στοιχειωμένη Θεσσαλονίκη», το «Σκωτία, η χώρα των Ελλήνων-Βρετανία, η Υπερβορεία Ελλάς» αλλά και η θρυλική τριλογία για το 2012 («21-12-2012:Η Αρχή του Τέλους», «Τι είναι Θεός» και το «21-12-2012: Μια νέα Αρχή»). Η παραγωγή των ντοκιμαντέρ και των βίντεο του Οργανισμού γίνεται μέσω της «History Moments by EOE».

Ο Eρευνητικός Oργανισμός Eλλήνων στεγάζεται στα γραφεία του Οργανισμού, που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη. Τα γραφεία του Οργανισμού, καθώς και το νέο στούντιο του Τομέα VIDEO και του ΕΟΕ web radio, αποτελούν έναν χώρο ελευθερίας, γνώσης, μελέτης, δημιουργίας και δημοκρατικής έκφρασης, που όμοιός του δεν υπάρχει σε καμία άλλη περιοχή της χώρας, όσον αφορά σε παρόμοιες οργανώσεις και ομάδες. Πρόκειται για έναν σύγχρονο, ζεστό και φιλόξενο χώρο, που συμπεριλαμβάνει τον εξοπλισμό που υποστηρίζει τις δραστηριότητες του Οργανισμού, την αίθουσα εργασίας με υπολογιστές και διαδίκτυο, τον χώρο υποδοχής με τον χώρο προβολών (home cinema) για ντοκυμαντέρ και ταινίες, καθώς και την βιβλιοθήκη του Οργανισμού, η οποία περιέχει πάνω από 300 βιβλία, πάνω από 200 περιοδικά, πάνω από 400 αποκόμματα εφημερίδων και τίτλους περιοδικών, αλλά και 2000 και ηλεκτρονικά βιβλία που περιμένουν κάθε επίδοξο ερευνητή να τα μελετήσει. Τέλος σε όλο τον χώρο υπάρχουν ενυδρεία, με τα οποία τιμούμε την θάλασσα της πατρίδος μας, φυτά και ένα θερμοκήπιο που μας υπενθυμίζουν αυτά που έρχονται, καθώς και πίνακες που συμβολίζουν την αναγέννησή μας.

ΤΟ SITE ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ eoellas.org

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top