ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Νέα στοιχεία επιστημόνων δείχνουν ότι προερχόμαστε από τον Αρη και όχι τη Γη

SHARE:


Μια διαφορετική εκδοχή για την προέλευση της ζωής δίνουν τα νέα επιστημονικά στοιχεία που παραθέτουν ειδικοί του χώρου καταδεικνύουν το γεγονός ότι αυτή προήλθε από την Αρη και όχι από τη Γη. 
Οπως αναφέρουν επιστήμονες στο συνέδριο Goldschmidt που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες στην Φλωρεντία της Ιταλίας, οι «σπόροι» της ζωής προήλθαν από τον «κόκκινο πλανήτη» και μεταφέρθηκαν στη Γη από μετεωρίτες και εκρήξεις ηφαιστείων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωχημείας Στίβεν Μπένερ υποστήριξε ότι ένα συγκεκριμένο είδος ύλης που είναι κρίσιμο για τη δημιουργία ζωής ήταν διαθέσιμο μόνο στην επιφάνεια του Αρη. Τα αποτελέσματα ερευνών που παρουσίαζε ο Μπένερ δείχνουν ότι τα ορυκτά που περιέχουν βόριο και μολυβδαίνιο είναι το κλειδί για την ανάπτυξη οργανικών μορίων που δημιούργησαν τις πρώτες μορφές ζωής.

«Μόνο όταν μολυβδαίνιο οξειδώνεται, σε μεγάλο βαθμό, είναι σε θέση να επηρεάσει τον σχηματισμό πρώιμης ζωής» δήλωσε ο καθηγητής και συνεχίζει «Αυτή η μορφή του μολυβδαινίου δεν θα μπορούσε να ήταν διαθέσιμη στη Γη όταν ξεκίνησαν να υπάρχουν οι πρώτες μορφές ζωής γιατί πριν από τρία δισεκατομμύρια χρόνια, η επιφάνεια της Γης είχε πολύ λίγο οξυγόνο, αλλά ο Αρης αρκετό».

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα ορυκτά βορίου είναι απαραίτητα για τον σχηματισμό RNA που μαζί με το DNA και τις πρωτεϊνες κρίσιμα μοριακά συστατικά των εμβίων όντων.

«Η ανάλυση ενός μετεωρίτη από τον Άρη πρόσφατα έδειξε ότι υπήρχε βόριο και τώρα πιστεύουμε ότι υπήρχε και η οξειδωμένη μορφή του μολυβδαινίου εκεί», τονίζει ο κ. Μπένερ.

Ενας άλλος λόγος για τον οποίο η ζωή δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη Γη ήταν ότι πιθανότατα όλη η επιφάνειά της είχε καλυφθεί από νερό, είπε ο Μπένερ. Το νερό, σύμφωνα και με άλλους γεωχημικούς, θα εμπόδιζε τις επαρκείς συγκεντρώσεις βορίου σχηματισμού και θα ήταν διαβρωτικό για το RNA.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι το βόριο, ως στοιχείο , είναι αρκετά σπάνιο στο φλοιό της Γης» εξηγεί στο BBC , ο Μπένερ «αλλά ο Αρης ήταν πιο ξηρός από τη Γη και πιο οξειδωτικός, οπότε αν η Γη δεν είναι κατάλληλη για τη χημεία, ο Αρης πιθανόν να είναι».

«Τα στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είμαστε όλοι Αρειανοί, ότι η ζωή ξεκίνησε από τον Άρη και έφθασε στη Γη από έναν βράχο», είπε ο Μπένερ κατά την εισήγησή του στο Συνέδριο.
«Είμαστε, όμως, τυχεροί που καταλήξαμε εδώ, καθώς σίγουρα η Γη ήταν η καλύτερη από τις δύο πλανήτες για τη διατήρηση της ζωής. Εάν υποθετικά οι πρόγονοί μας είχαν παραμείνει στον Άρη, δεν θα υπήρχαν και πολλά για να πούμε, ίσως και τίποτε πλέον», είπε.

πηγη 

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Νέα στοιχεία επιστημόνων δείχνουν ότι προερχόμαστε από τον Αρη και όχι τη Γη
Νέα στοιχεία επιστημόνων δείχνουν ότι προερχόμαστε από τον Αρη και όχι τη Γη
Νέα στοιχεία επιστημόνων δείχνουν ότι προερχόμαστε από τον Αρη και όχι τη Γη
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/mars-660_6.png
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/08/nea-stoixeia-episthmonwn-zwh-ksekinhse-arh.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/08/nea-stoixeia-episthmonwn-zwh-ksekinhse-arh.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy