0
Έδωσε εντολή ο Ρ.Τ.Ερντογάν να γίνει έρευνα για το τουρκικό F-16D, που κατέρριψε η ΠΑ δυτικά της Χίου!
Με μια ακόμα κίνηση που θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, η Άγκυρα ετοιμάζεται να διεξάγει έρευνες δυτικά της Χίου, προκειμένου να ανελκύσει την σωρό του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν, όπως και του αεροπλάνου του ένα διθέσιο F-16D, που καταρρίφθηκαν στα ανοιχτά της Χίου κατά την διάρκεια αερομαχίας με Ελληνικό Mirage 2000EGM στις 8/10/1996.

Η Ελληνική πλευρά ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει παραδεχθεί επίσημα ότι καταρρίφθηκε το τουρκικό F-16D από Ελληνικό μαχητικό. Ο δεύτερος πιλότος, είχε διασωθεί και νοσηλευθεί σε Ελληνικό νοσοκομείο.

«Τερματίζεται ο πόνος 17 ετών» είναι ο τίτλος της εφημερίδας και αναφέρει πως «θα βγει η σορός του Ναίλ Ερντογάν από το αεροσκάφος που είχε πέσει το 1996 στο Αιγαίο. Η κόρη του Εβρίμ τονίζει πως: "Θα τελειώσει η νοσταλγία μου". Φυσικά και να βρουν το αεροσκάφος είναι αδύνατον να βρουν τον πιλότο μετά από τόσα χρόνια, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει και τόσο. Το ότι θα έχουν μια ερευνητική ομάδα στην μέση του Αιγαίο, πιθανότατα συνεπικουρούμενα από μέσα των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, φυσικά από μόνο του είναι μια πρόκληση.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η Εβρίμ Ερντογάν - κόρη του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν, έστειλε επιστολή στον Αμντουλάχ Γκιουλ με 10.000 υπογραφές που ζητούσαν την εύρεση του αεροσκάφους και τις σορού. Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ ανακοίνωσε πως «ο πρωθυπουργός (Eρντογάν) έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες. «Το αεροσκάφος μας ανοιχτά της Συρίας βρέθηκε και ανελκύστηκε από τα 1285 μέτρα. Στο Αιγαίο το βάθος είναι μόλις 400 μέτρα. Θα βγάλουμε τη σορό του πιλότου μας και το αεροσκάφος μας από τον βυθό της θάλασσας. Με τη βοήθεια του Θεού θα το κάνουμε αυτό». Η υπόθεση της σορού του σμηναγού Ναίλ Ερντογάν ήρθε στην επικαιρότητα μετά την ανεύρεση από το Ναυτίλος του καταρριφθέντος από την Συρία αεροπλάνου και των πιλότων το 2012.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top