Παρίσι! Η πόλη του φωτός και του έρωτα!
Κι, όμως, πόσα πράγματα δεν ξέρουμε γι’ αυτήν και τα μνημεία της.
Το Παρίσι (Paris) ονομάστηκε έτσι από τον Πάρη, τον γιο του βασιλιά Πριάμου της Τροίας. Τον 6ο αιώνα δόθηκε αυτό το όνομα στην πόλη από τους Μεροβίγγειους που, πρότερα ήταν γνωστοί ως Ναΐτες Ιππότες και είχαν σχέση με τους Σικάμβριους Φράγκους, αρχηγός των οποίων ήταν ο Φράνκιο, ο λαός του οποίου καταγόταν από την Τροία απ’ όπου και μετανάστευσε.
Στο Παρίσι βρίσκεται το δεύτερο μεγάλο μασονικό κέντρο μετά το Λονδίνο, το οποίο πριν αποκτήσει αυτή την ονομασία από τους Ρωμαίους, λεγόταν Κάερ Τρόια, δηλαδή Νέα Τροία (David Icke, Το μυστικό όλων των εποχών).
Οι Τρώες, σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, συγγένευαν ή είχαν σχέσεις με την Αδελφότητα των Ερπετοειδών. Επίσης, οι Μασόνοι φαίνεται να έχουν την ίδια σχέση ή συγγένεια με αυτή την αδελφότητα.
Στο Παρίσι υπάρχει και ο Πύργος του Άιφελ, το «σήμα κατατεθέν» της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ, ο οποίος μελέτησε και την στατική δομή του Αγάλματος της Ελευθερίας. Υπάρχει άμεση μασονική σχέση των δυο αυτών ως προς τον συμβολισμό, την τοποθεσία τους, την χρήση τους αλλά και τον λόγο της δημιουργίας τους –τα οποία θα εξετάσουμε κάποια άλλη στιγμή.
Ο Γουστάβος Άιφελ ήταν Μασόνος. Κατά συνέπεια στον Πύργο του θα πρέπει να βρούμε πολλούς συμβολισμούς, είτε μασονικούς είτε άλλους.
Ο πύργος του Άιφελ χτίστηκε στο Πεδίον του Άρεως, Champs de Mars (όπου Mars είναι ο Άρης). Εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 1889. Ο μήνας Μάρτιος (March) είναι μήνας αφιερωμένος στον Άρη (όπως π.χ. ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στην Αφροδίτη κλπ). Ο Πύργος είναι φτιαγμένος από σίδερο, το μέταλλο που συνδέεται με τον Άρη, θεό του πολέμου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το πάρκο Champs de Mars αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης. Στην «σκιά» του Πύργου σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα ή δολοφονήθηκε σε καλά στημένο τροχαίο, από την Μασονία και τους Ιλουμινάτι.
* Ο πρώτος συμβολισμός που συναντούμε είναι αυτός του Πύργου της Βαβέλ. Δεν είναι μόνο το θεώρατο, για την εποχή του, ύψος του που τον σχετίζει. Προκύπτει και από ασύλληπτους συσχετισμούς.
Το ύψος του Πύργου είναι 324 μέτρα μαζί με την κεραία του. Σε κλίμακα δια δέκα μας δίνει 32,4.
Προσθέτοντας το ύψος 324 και την βάση 124,90 έχουμε 448,9. Σε κλίμακα δια δέκα μας δίνει 44,89 (σε μοίρες που θα χρειαστούμε στην συνέχεια, γίνεται 45° 29)
Ο Πύργος της Βαβέλ
Όλο αυτό μας προσδιορίζει, την τοποθεσία της Βαβυλώνας -το πράσινο σημάδι-, πολύ κοντά στο μήκος και πλάτος που μας δίνουν οι παραπάνω υπολογισμοί, δηλαδή, 32° 4′ 0″ Βόρεια, 45° 29′ 0″ Ανατολικά -το πορτοκαλί σημάδι με το Α. (Η περιοχή σχετίζεται άμεσα με την Ερπετοειδή Αδελφότητα και την γένεση των Μασόνων). Αν και το στίγμα που μας δίνει βρίσκεται πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία της Βαβυλώνας και της θέσης, όπου λέγεται πως υπάρχει κάτι που σχετίζεται με τον πύργο της Βαβέλ, δεν παύει να είναι εκπληκτικός ο εντοπισμός της ευρύτερης περιοχής. Σύμπτωση;
* Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί, ο Πύργος χωρίζεται σε 5 επίπεδα-ζώνες, μαζί με το έδαφος.
Ο αριθμός 5, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, όταν αναφερόταν στο Ε ή Ει των Δελφών, συμβολίζει τον αριθμό του Σύμπαντος, αλλά είναι κι ένας τύπος της φύσης. Θα μου πείτε «και τι σχέση έχει αυτό με τον Πύργο του Άιφελ;» Ίσως και να έχει. Αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος 324 επί τις τέσσερις πλευρές που τον αποτελούν, έχουμε 1296. Πολλαπλασιάζοντας τις 5 ζώνες επί τις 4 πλευρές, κάνει 20. Και, 20 Χ 1296 = 25920. Το νούμερο αυτό είναι ο Μεγάλος Ενιαυτός του Πλάτωνα και σχετίζεται άμεσα με την Μετάπτωση των Ισημεριών (μία εκ των κινήσεων της Γης).
* Οι πέντε ζώνες του Πύργου, φαίνεται πως βρίσκονται σε συγκεκριμένες αποστάσεις. Αν κάνουμε μία σύγκριση με τον πλανήτη Δία τοποθετώντας τον στην βάση του Πύργου, έχουμε αυτόν να καταλαμβάνει την πρώτη ζώνη, ενώ τις επόμενες οι δορυφόροι του Ιώ, Ευρώπη, ο Γανυμήδης και τελικά η Καλλιστώ στην κορυφή.
Αυτή η ρυθμική ακολουθία φαίνεται να σχετίζεται και με τις τροχιακές θέσεις των πλανητών γύρω από τον Ήλιο, αν τοποθετήσουμε τον Ήλιο στην βάση του Πύργου. Τότε, τις αντίστοιχες θέσεις παίρνουν η Γη, ο Άρης, ο Κρόνος ενώ ο Δίας βρίσκεται στην κορυφή.
Συμπτώσεις; Θεωρία εξωφρενική ή εντελώς ανυπόστατη;
* Ο συνολικός αριθμός των σκαλιών ποικίλει, ανάλογα με το ποια πηγή διαβάζουμε. Βάση μετρήσεων των σχεδίων κατασκευής του Πύργου, αυτά ήταν 1710. Τόσα ανέβηκε κι ο Χίτλερ όταν μπήκε στην Γαλλία. Ωστόσο, οι σκάλες μειώθηκαν στην δεκαετία του 1980. Τώρα, συνολικά είναι1665. Το παράδοξο είναι πως αν στο σύνολο προσθέσουμε τα 347 του πρώτου επιπέδου παίρνουμε 2012. Να σημαίνει κάτι αυτό για το έτος που διανύουμε;
* Προσέξτε την ηχητική ομοιότητα του EIFFEL με το EYE FULL δηλαδή Πλήρες Μάτι (ή γεμάτο μάτια), ή αλλιώς Παντεπόπτης Οφθαλμός.
* Λέγεται ότι ο Πύργος του Άιφελ διεξάγει στρες μέσα από τη δομή του.
Συμβολισμοί υπάρχουν και άλλοι, αν το ψάξουμε λίγο περισσότερο. Μερικοί ακόμα, ανάμεσα στους παραπάνω, βρίσκονται εδώ.
Άραγε, όλα τα παραπάνω είναι υπερβολές; Συμπτώσεις; Τρέλες; Απλοί συμβολισμοί; Σημαίνουν κάτι; Προμηνύουν κάτι; Είναι ένα σημάδι για κάποιους άλλους και για ποιούς;
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! ΠΗΓΗ
COMMENTS