ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Η Γη υπό τον κίνδυνο Μπλακάουτ - Αύξηση Ηλιακών Καταιγίδων στα τέλη Μαΐου

SHARE:


Η ηλιακή δραστηριότητα θα αυξηθεί σημαντικά μέσα στον τρέχοντα μήνα,ακριβώς προς το τέλος του Μαΐου. Αυτό αποκαλύπτουν οι ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου Αστροφυσικής (INAF) , οι οποίοι προβλέπουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που ελευθερώνονται μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές στα ηλεκτρονικά συστήματα.

Τα σωματίδια που εκτινάσσονται από τον ήλιο μπορούν να παράγουν ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών. Ο αστροφυσικός Mauro Messerotti, δήλωσε: «Ανωμαλίες, παρεμβολές, διακοπές ρεύματος συμβαίνουν σε αυτή τη συγκεκριμένη συγκυρία, όπως έχουμε παρατηρήσει πάνω από μία φορά. Όπως συνέβει στο βόρειο τμήμα του Καναδά, πριν από λίγα χρόνια, όταν λόγω μιας ηλιακής καταιγίδας κατέρρευσε ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα διαφορετικών πόλεων."Το θέμα εξετάστηκε στη Διεθνή Διαστημική Διάσκεψη XVII , η οποία άνοιξε τις πόρτες της χθες στη Ρώμη. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο, προέρχονται από 20 χώρες, συζήτησαν τις επιπτώσεις της ηλιακής δραστηριότητας, εστιάζοντας την προσοχή τους κυρίως γύρω από τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Η συζήτηση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων αποκάλυψε ότι κατά το μήνα Μάιο, ο Ήλιος θα καταγράψει ένα μέγιστο δραστηριότητας μετά τις εκρήξεις που έχουν καταγραφεί κατά τις πρώτες ημέρες του μήνα του Μαΐου. Τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι ηλιακές καταιγίδες και σμήνη από ιπτάμενα σωματίδια ενδέχεται να εκτοξευτούν από τον ήλιο και είναι σε θέση να φτάσουν στη Γη.Η δημιουργία, επίσης, μαγνητικών καταιγίδων μπορεί να διαταράξει σε μεγάλο τρόπο ορισμένες ανθρώπινες τεχνολογίες.

Έτσι, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις τηλεπικοινωνίες οι οποίες μπορεί να υπόκεινται σε παρεμβολές από την έκχυση της ενέργειας, και η οποία μπορεί να προκαλέσει πιθανές διακοπές ρεύματος, όπως αυτή που συνέβη χρόνια πριν, στον Καναδά.Επίσης τακτικές πτήσεις αεροπλάνων μπορεί να διαταραχθούν, οι οποίες ίσως αναγκαστούν να τροποποιηθούν και να αλλάξουν την πορεία τους για την αποφυγή των πόλων επειδή η ακτινοβολία συγκεντρώνεται σε αυτές τις περιοχές αυτή την περίοδο.


Ο επιστήμονας Messerotti, εξήγησε: "Εν τω μεταξύ, πρέπει να πούμε ότι ακριβώςο μήνας Μάιος είναι το αποκορύφωμα του τελευταίου ηλιακού κύκλου. Εμείς εξακολουθούμε να γνωρίζουμε πολύ λίγα, δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο. Εν ολίγοις, δεν έχουμε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο για τον ήλιο. Μελετάμε την "υπόθεση" για τα τελευταία 300 χρόνια μόνο, περισσότερο ή λιγότερο από τριάντα ηλιακούς κύκλους σε ένα αντικείμενο ηλικίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων ετών. Οι επιπτώσεις στον πλανήτη μας έχουν τη δική τους αύξουσα φάση κατά τη διάρκεια του φαινομένου."

Στο συνέδριο συζητήθηκε η αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας, ιδίως στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου, η οποία είναι μια περιοχή η οποία μέχρι σήμερα έχει μελετηθεί λιγότερο από ότι το Βόρειο Ημισφαίριο. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που διατίθενται δεν επαρκούν για την πλήρη κατανόηση των μηχανισμών που σχετίζονται με την ηλιακή δραστηριότητα στο σύνολό της, είναι δυνατό να υποθέσουμε ότι η τρέχουσα φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου έξι χρόνια, μέχρι το 2019.

Θα πρέπει να μελετήσουμε, όμως, το επίπεδο του κινδύνου για τις ανθρώπινες τεχνολογίες, ιδίως τον κίνδυνο του αποκλεισμού των επικοινωνιών των μεγάλων δικτύων με καταστροφικές συνέπειες για διάφορους τομείς, αρχής γενομένης της απώλειας επικοινωνίας ανάμεσα στην πολιτική και στρατιωτική εξουσία. Αυτός είναι ο λόγος που εργαζόμαστε πάνω σε ένα συντονισμένο σχέδιο μεταξύ των διαφόρων χωρών, με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς οργανισμού, σκοπός του οποίου θα είναι να επιβλέπει αυτά τα γεγονότα και να χειρίζεται τυχόν έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν σε παγκόσμιο επίπεδο.


Απόδοση Κειμένου dorieas

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Η Γη υπό τον κίνδυνο Μπλακάουτ - Αύξηση Ηλιακών Καταιγίδων στα τέλη Μαΐου
Η Γη υπό τον κίνδυνο Μπλακάουτ - Αύξηση Ηλιακών Καταιγίδων στα τέλη Μαΐου
Η Γη υπό τον κίνδυνο Μπλακάουτ - Αύξηση Ηλιακών Καταιγίδων στα τέλη Μαΐου
http://1.bp.blogspot.com/-avKGIVn3iwI/UZCahYlMh3I/AAAAAAAAnjU/7zJwZPJqa60/s640/solar-activity.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-avKGIVn3iwI/UZCahYlMh3I/AAAAAAAAnjU/7zJwZPJqa60/s72-c/solar-activity.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/05/blog-post_881.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/05/blog-post_881.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy