ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Forks over Knives: Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη θεραπεία μέσω διατροφής

SHARE:


Ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Lee Fulkerson που διερευνά την πιθανότητα ότι οι λεγόμενες «ασθένειες της αφθονίας», όπως οι καρδιακές παθήσεις, μπορεί να αντιστραφούν με απλή προσαρμογή της διατροφής μας που να περιλαμβάνει λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και ζώα. Η ταινία καταγράφει επίσης τις εμπειρίες μιας ομάδας ασθενών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, που συμμετέχουν σε ένα πείραμα στο οποίο η διατροφή τους έχει τροποποιηθεί ουσιωδώς και υγιεινά με φυτικά τρόφιμα και χρησιμοποιείται κατ ‘ουσίαν ως φάρμακο.


Σκηνοθεσία: Lee Fulkerson
Διάρκεια: 01:33:13 min
Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι
Γλώσσα: Αγγλικά

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι παγκοσμίου φήμης καθηγητές της Ιατρικής Δρ. T. Colin Campbell και Δρ. Caldwell Esselstyn.

O Δρ. T. Colin Campbell είναι καθηγητής βιοιατρικής βιοχημείας του πανεπιστημίου του Cornell κι ένας από τους συγγραφείς του παγκοσμίου φήμης βιβλίου: “The China Study”.

Το China Study αποτελεί μία μεγάλης κλίμακας μελέτη που εξετάζει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης των ζωικών προϊόντων (συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών) και μια ποικιλία από χρόνιες ασθένειες, όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης και ο καρκίνος του μαστού, του προστάτη και του εντέρου. Το βιβλίο είχε πουλήσει 750.000 αντίτυπα από τον Ιανουάριο του 2013. Πρόκειται για ένα από τα best-seller βιβλία της Αμερικής σχετικά με τη διατροφή.

Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από το έργο China-Cornell-Oxford, μία 30-ετή μελέτη που ξεκίνησε το 1983 και διεξάγεται από κοινού από την Κινεζική Ακαδημία Προληπτικής Ιατρικής, το Cornell University και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο T. Colin Campbell ήταν ένας από τους διευθυντές του έργου, έργο που περιγράφεται από τους New York Times το 1990 ως «το Grand Prix της επιδημιολογίας». Η μελέτη εξέτασε τα ποσοστά θνησιμότητας από 48 μορφές καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών σε 65 νομούς στην Κίνα, καθώς και συσχετισμούς με διατροφικές έρευνες και εξετάσεις αίματος.

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που υιοθετούν μια διατροφή με βάση τη φυτοφαγία αποφεύγοντας τα ζωικά προϊόντα, όπως το βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά, το τυρί και το γάλα, καθώς και η μείωση της πρόσληψής τους από επεξεργασμένα τρόφιμα και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, έχει αποτέλεσμα να μειώσει ή ακόμα και να αντιστρέψει την εξέλιξη των χρόνιων ασθενειών.

O Δρ. Esselstyn είναι κλινικός χειρούργος. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Χειρουργών του ενδοκρινικού συστήματος το 1991.

Το 2007 σύνταξε το κείμενο με τίτλο “Πρόληψη και Αντιστροφή από καρδιακές παθήσεις”, στο οποίο πραγματεύεται την αναστροφή των ασθενών του της αθηροσκλήρωσης, ακολουθώντας μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή, βασισμένη σε φυτικά τρόφιμα και σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης. Το δεύτερο μισό του βιβλίου περιέχει συνταγές από την σύζυγό του Ann Crile Esselstyn (η εγγονή του George Washington Crile, ιδρυτής της Cleveland Clinic) που δουλεύει μαζί του για να συμβουλεύουν τους ασθενείς σχετικά με τις πρακτικές μαγειρικής.

Μετά την καρδιοχειρουργική επέμβαση που έκανε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον το 2010, ακολούθησε μία δίαιτα βασισμένη σε φυτική διατροφή που συνέστησαν οι Δρ. Dean Ornish, Δρ. T. Colin Campbell, και Δρ. Esselstyn.

Ο Δρ. Esselstyn στο ντοκυμαντέρ “Forks Over Knifes”, μιλάει για την εργασία του στην πρόληψη και την αντιστροφή των καρδιακών παθήσεων βασιζόμενος στην έρευνα του συναδέλφου του T. Colin Campbell στο “The China Study”. Διερευνά επίσης το έργο των άλλων γιατρών που μοιράζονται την προσέγγιση αυτή, καθώς και τις προσωπικές εμπειρίες κάποιων ασθενών του.

Ο γιος του Δρ. Esselstyn, Rip Esselstyn, που εμφανίζεται επίσης στην ταινία, είναι ένας πρώην επαγγελματίας αθλητής, νυν πυροσβέστης και συγγραφέας του “The Engine 2 Diet” βασισμένο στην έρευνα του πατέρα του.

Αν έχετε πρόβλημα με το Full Screen αλλάξτε τον browser σε chrome


Το ειδαμε εδω

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Forks over Knives: Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη θεραπεία μέσω διατροφής
Forks over Knives: Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη θεραπεία μέσω διατροφής
Forks over Knives: Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για τη θεραπεία μέσω διατροφής
http://enallaktikidrasi.com/wp-content/themes/endrasi-parent/framework/timthumb/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fenallaktikidrasi.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F07%2Fforksoverknives1.jpg&h=252&w=612&zc=1&q=60
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/07/forks-over-knives.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/07/forks-over-knives.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy