ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Αργεντινή: Τα φυτοφάρμακα της Μονσάντο σκοτώνουν αγρότες και οικονομία

SHARE:

Αργεντινή: Τα φυτοφάρμακα της Μονσάντο σκοτώνουν αγρότες και οικονομία
Η Αμερικάνικη βιοτεχνολογία έχει μετατρέψει την Αργεντινή στην τρίτη μεγαλύτερη παραγωγό σόγιας στον κόσμο, αλλά οι χημικές ουσίες δεν περιορίζονται στη σόγια και το βαμβάκι και το καλαμπόκι. Το Associated Press τεκμηριώνει δεκάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες τα δηλητήρια αυτά χρησιμοποιούνται με τρόπους που απαγορεύεται ρητώς από την ισχύουσα νομοθεσία.


« Ετοίμασα εκατομμύρια λίτρα δηλητήριο χωρίς κανενός είδους προστασία , χωρίς γάντια , μάσκες και ειδικά ρούχα . Δεν ήξερα τίποτα ", είπε o Fabian Tomasi


Αργεντινή: Τα φυτοφάρμακα της Μονσάντο σκοτώνουν αγρότες και οικονομίαO Αργεντίνος αγρότης Fabian Tomasi δεν είχε εκπαιδευτεί να χρησιμοποιεί προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς ψέκαζε τα φυτοφάρμακα στις καλλιέργεις, Τώρα, στα 47 του, είναι ένας ζωντανός σκελετός.

Η δασκάλα Andrea Druetta ζει σε μια πόλη όπου είναι παράνομο να ψεκάζονται αγροχημικά σε απόσταση 500 μέτρων από τα σπίτια, και όμως η σόγια φυτεύτηκε μόλις 30 μέτρα από την πίσω πόρτα της. Πρόσφατα, τα αγόρια της λούστηκαν με χημικά καθώς κολυμπούσαν στην πισίνα της αυλής τους.

Η Sofia Gatica ψάχνει για απαντήσεις, αφού έχει χάσει το νεογέννητο της από νεφρική ανεπάρκεια γεγονός που οδήγησε πέρυσι στην πρώτη ποινική καταδίκη στην Αργεντινή για παράνομο ψεκασμό. Αλλά το 80 τοις εκατό των παιδιών των γειτόνων της φέρουν φυτοφάρμακα στο αίμα τους.

Τώρα, οι γιατροί προειδοποιούν ότι η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων θα μπορούσε να είναι η αιτία των αυξανόμενων προβλημάτων υγείας μεταξύ των 12 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην τεράστια αγροτική ζώνη αγρόκτημα της Νότιας Αμερικής.

Στην επαρχία Santa Fe, η καρδιά της βιομηχανίας σόγιας της Αργεντινής , τα ποσοστά καρκίνου είναι δύο φορές έως τέσσερις φορές υψηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο. Στο Chaco, μια φτωχή επαρχία της χώρας, τα παιδιά έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν με καταστροφικές μέσα στη δεκαετία με γενετικές ανωμαλίες από τη βιοτεχνολογία που έχει δραματικά επεκταθεί στη βιομηχανική γεωργία .

«Η αλλαγή στον τρόπο της γεωργίας επέφερε, ειλικρινά, μια αλλαγή στο προφίλ των ασθενειών», λέει ο παιδίατρος Δρ Medardo Avila Vazquez. « Έχουμε περάσει από έναν αρκετά υγιή πληθυσμό σε έναν με υψηλό ποσοστό του καρκίνου, γενετικές ανωμαλίες και ασθένειες που σπάνια υπήρχαν πριν ".

Η κάποτε γνωστή για το εκτρεφόμενο με χόρτο βόειο κρέας της Αργεντινή έχει υποστεί μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση από το 1996 , όταν η εταιρεία Monsanto με έδρα το St. Louis έφερε στην αγορά ένα πολλά υποσχόμενο νέο μοντέλο υψηλότερων αποδόσεων καλλιεργειών και λιγότερα φυτοφάρμακα μέσω πατενταρισμένων σπόρων και χημικών προϊόντων της .

Σήμερα, το σύνολο της σόγιας της Αργεντινής και σχεδόν όλα της καλαμπόκι, το σιτάρι και το βαμβάκι είναι γενετικώς τροποποιημένα. Η καλλιέργειας σόγιας τριπλασιάστηκε σε 47 εκατομμύρια στρέμματα όπως ακριβώς και στις ΗΠΑ , και τα βοοειδή παχαίνουν σε πάρκα πάχυνσης με μεταλλαγμένο καλαμπόκι και σόγια.

Αλλά, καθώς τα ζιζάνια και τα έντομα έγιναν ανθεκτικά, οι αγρότες εννεαπλασίασαν το χημικό βάρος, από 9 εκατομμύρια γαλόνια ( 34 εκατομμύρια λίτρα) το 1990 σε πάνω από 84 εκατομμύρια γαλόνια (317 εκατ. λίτρα) σήμερα. Γενικά, οι αγρότες της Αργεντινής χρησιμοποιούν κατ 'εκτίμηση 4,3 λίτρα συμπυκνώματος αγροχημικών ανά στρέμμα, πάνω κι από το διπλάσιο που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις ΗΠΑ αγρότες χρήση.


Το φυτοφάρμακo " Roundup " της Monsanto περιέχει glyphosate, το οποίο η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και πολλοί άλλοι έχουν δηλώσει ότι είναι ασφαλές εάν εφαρμοστεί σωστά. Τον Μάιο, μάλιστα η EPA αύξησε κι άλλο τα επιτρεπόμενα υπολείμματα glyphosate στα τρόφιμα. [Αφού έχει τις ευλογίες του Ομπάμα γιατί να μην αυξάνουν τα όρια;].

Παρά τη χονδρική πώληση της Monsanto, οι κανόνες ασφαλείας διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Μερικές από τις 23 επαρχίες της Αργεντινής απαγορεύουν ψεκασμό σε απόσταση 3 χιλιομέτρων (1,9 μίλια) από κατοικημένες περιοχές. Άλλοι λένε οι αγρότες μπορούν να ψεκάζουν ακόμα και στα 50 μέτρα ( 55 μέτρα ). Περίπου στο ένα τρίτο των περιοχών δεν υπάρχουν όρια από το κράτος - οι παραβάτες πολύ σπάνια τιμωρούνται .

Μια ομοσπονδιακή νομοθεσία απαιτεί την αναστολή των τοξικών χημικών εφαρμογών που απειλούν τη δημόσια υγεία "ακόμα και όταν η σύνδεση δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά", και "Δεν έχει σημασία το κόστος ή τις συνέπειες ", αλλά αυτό ποτέ δεν εφαρμόστηκε ποτέ όπως διαπιστώνει ο Γενικός Ελεγκτής.

Στην αντιμετώπιση των διογκούμενων καταγγελιών, ο Πρόεδρος Cristina Fernandez διέταξε την Επιτροπή το 2009 να μελετήσει τις επιπτώσεις των αγροχημικών ψεκασμών στην ανθρώπινη υγεία.
Ωστόσο, η Επιτροπή δεν έχει συσταθεί από το 2010, σημειώνει ο Γενικός Ελεγκτής.

31 Μαρτίου, 2013, η Camila Veron, ετών 2, γεννήθηκε με πολλαπλά προβλήματα οργάνων και σοβαρή αναπηρία, - στο σπίτι της στην επαρχία Chaco, στην Αργεντινή. Οι γιατροί είπαν στη μητέρα της την Silvia Achaval ότι το πιο πιθανό είναι να φταίνε τα φυτοφάρμακα 

Στο αγροτικό χωριό της μικρής Camila Veron, 31 % του πληθυσμού έχει καρκίνο, σε σύγκριση με το 3% στο κτηνοτροφικό χωριό Charadai. Τα παιδιά γεννιούνται με παραμορφωμένα κρανία, ασθένειες νωτιαίου μυελού, τύφλωση και κώφωση, νευρολογικές βλάβες και παράξενα προβλήματα του δέρματος .

Κι ενόσω οι επιστήμονες προσποιούνται ότι αναζητούν ακόμα 'αποδείξεις' για τη βλαβερότητα των φυτοφαρμάκων της δολοφονικής Μονσάντο, η Αργεντινή ολοένα χάνει την αξιοπιστία της στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εξαγωγές, αφού όλοι πια γνωρίζουν ότι είναι η χώρα στην οποία βασιλεύουν οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα αγροτικά δηλητήρια...

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Αργεντινή: Τα φυτοφάρμακα της Μονσάντο σκοτώνουν αγρότες και οικονομία
Αργεντινή: Τα φυτοφάρμακα της Μονσάντο σκοτώνουν αγρότες και οικονομία
Αργεντινή: Τα φυτοφάρμακα της Μονσάντο σκοτώνουν αγρότες και οικονομία
http://allnewz.weebly.com/uploads/1/1/0/9/11093193/34066_orig.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/10/Argentinh-Ta-fytofarmaka-ths-Monsanto-skotwnoun-agrotes-kai-oikonomia.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/10/Argentinh-Ta-fytofarmaka-ths-Monsanto-skotwnoun-agrotes-kai-oikonomia.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy