ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Ο Βλοχός και άλλες πυραμίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

SHARE:

Ο Βλοχός και άλλες πυραμίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «πυραμίδα»; Μα, φυσικά, η πασίγνωστη πυραμίδα του Χέοπα στη Γκίζα. Όμως, ούτε αυτή ούτε οι δυο παρακείμενες «αδελφές» της, ούτε οι εξίσου γνωστές πυραμίδες των Μάγια στην Κεντρική Αμερική είναι οι μόνες στον πλανήτη. Φαίνεται, μάλιστα, ότι και η Ελλάδα είναι διάσπαρτη από παρόμοια μυστηριώδη κτίσματα άγνωστης χρησιμότητας, που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι κατασκευές πολύ παλαιότερες αυτών της Αιγύπτου!
Ο Βλοχός και άλλες πυραμίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Πρόσφατα, στο αρχαιολογικό συνέδριο Ναυπακτίας – Τριχωνίδας, ο ερευνητής Ευάγγελος Χατζηαγάπης παρουσίασε μια εντυπωσιακή θεωρία.

Σύμφωνα με αυτήν, το βουνό Βλοχός στη δυτική πλαγιά του Παναιτωλικού όρους στην κορυφή του οποίου βρίσκεται το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 12ου αιώνα, δεν είναι παρά μια… πυραμίδα!
Ο Βλοχός και άλλες πυραμίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Ο ερευνητής υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα προκατακλυσμιαίο (σ.σ.: Προσοχή: εννοεί μια εποχή μη καταγεγραμμένη, όχι μόνο ιστορικά, αλλά ούτε και μυθολογικά!) μεγαλιθικό κτίσμα ασύλληπτα μεγάλων διαστάσεων!

Όπως υποστηρίζει, δημιουργήθηκε από υπεράνθρωπα δυνατά όντα τα οποία είχαν τη δυνατότητα να λειάνουν γιγάντιους ογκόλιθους, να τους σηκώσουν και να τους τοποθετήσουν έτσι ώστε να εφάπτονται τέλεια σε υψόμετρο 700 μέτρων!

Ο Βλοχός και άλλες πυραμίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Σύμφωνα με τη θεωρία του, το «βουνό» είναι κούφιο και περιμετρικά υπάρχουν στοές-είσοδοι προς το εσωτερικό του κυκλώπειου τείχους που αρκετά σημεία του έχουν ξεθάψει τα νερά του ποταμού.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο που έγινε τον Ιούνιο με ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται πλούσιο και αρκετά πειστικό φωτογραφικό υλικό.


Στη Θήβα, ο αρχαιολόγος και επίκουρος καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θεόδωρος Σπυρόπουλος έφερε στο φως μία βαθμιδωτή λαξευτή πυραμίδα τριών επιπέδων, στην κορυφή της οποίας υποστηρίζει ότι υπάρχει ο κοινός τάφος του Ζήθου και του Αμφίωνος.


Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, ο οποίος είναι ο μόνος επιστήμονας που κατέβηκε στο εσωτερικό, η πυραμίδα έχει ύψος 33 μέτρα και διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο από σήραγγες ύψους πέντε μέτρων και πλάτος 1,80 μ. με καμαρωτή οροφή που δημιουργούν λαβύρινθο. Στον τάφο βρέθηκαν ανθρώπινα οστά και κοσμήματα τα οποία έχουν χρονολογηθεί στους πρωτοελλαδικούς χρόνους, δηλαδή μεταξύ 2700- 2400 π.Χ.!


Το «Αμφείον», όπως λέγεται, χρονολογείται μεταξύ 2750 – 1750 π.Χ., σε μια εποχή που ανατρέπει τα δεδομένα της επίσημης συμβατικής αρχαιολογίας και πιστοποιεί την ύπαρξη του μεγάλου ελληνικού πολιτισμού, των Μινύων που ως τώρα θεωρείται μυθικός.

Όμως, το μνημείο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με τα δέντρα που έχουν φυτευτεί να το φθείρουν και η πολιτεία δεν παραχώρησε ποτέ κονδύλια για ανασκαφές, άγνωστο γιατί!

Η γνωστότερη και αρχαιότερη γνωστή πυραμίδα στην Ελλάδα είναι η πυραμίδα του Ελληνικού, κοντά στον δρόμο που συνέδεε στην αρχαιότητα το Άργος με την Τεγέα.


Οι διαστάσεις της είναι 12,6 μέτρα στη βόρεια και νότια πλευρά και 14,5 μέτρα στην ανατολική και δυτική, ενώ το ύψος της είναι 3,4 μέτρα και διαθέτει ένα Το κεντρικό δωμάτιο 7,1 τετραγωνικών. Σύμφωνα με την αρχαιομέτρηση που έκαναν ο καθηγητής του «Δημόκριτου» και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Π. Θεοχάρης, ο καθηγητής του Κέντρου Έρευνας Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Ι. Λυριτζής και ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου R. G. Galloway με την μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας, η πυραμίδα χρονολογείται γύρω στο 10.500 π.Χ.! Η χρονολόγηση αυτή δέχθηκε τεράστια πολεμική, με αποτέλεσμα επισήμως να χρονολογηθεί η πυραμίδα στα 2.720 π.Χ.!


Κοντά στο σημερινό χωριό Λυγουριό της Αργολίδας, στα βόρεια του δρόμου που ενώνει το Ναύπλιο με το ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο, βρίσκεται μια ακόμη πυραμίδα την οποία περιγράφει και ο περιηγητής Παυσανίας.
Η πυραμίδα χρονολογήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με την μέθοδο της οπτικής θερμοακτινοβολήσεως και υπολογίστηκε ότι κατασκευάστηκε γύρω στο 2100 π.Χ! Στη βόρεια πλευρά έχει μήκος 14 μέτρα, στη νότια 12, στην ανατολική 12,75 και στη δυτική 12,5 μέτρα.Σε υψόμετρο 290 μέτρων στα νότια των Χανίων, υπάρχει άλλη μια μυστηριώδης «πυραμίδα», ένας λαξευμένος βράχος σε κωνικό σχήμα μοναδικό στο είδος του, για αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει καμία αναφορά!

Η περιφέρεια της βάσης είναι περίπου 29 μέτρα και το ύψος του από την κορυφή μέχρι το δάπεδο περίπου 4,6 μέτρα.


Στα δυτικά υπάρχει μια είσοδος διαστάσεων 1,2μ x 0,7μ. που οδηγεί μέσα στον κώνο, όπου βρίσκεται ένα λαξευμένο δωμάτιο διαστάσεων 2,20μ. x 2,10μ. και ύψος 1,40μ. Επίσημες ανασκαφές δεν έχουν γίνει και παραμένει άγνωστο τι ήταν και από πότε χρονολογείται αυτό το ασυνήθιστο κτίσμα.Νέες άγνωστες πυραμίδες στο εξωτερικό


Και ξαφνικά, γεμίσαμε… πυραμίδες! Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό δημοσίευμα μιας διεθνούς ομάδας ερευνητών της Ανταρκτικής από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αποκαλύπτει παγωμένα υψώματα που μοιάζουν με πυραμίδες θαμμένες κάτω από τον πάγο που καλύπτει την ήπειρο!

Οι ερευνητές δεν δίνουν ακριβή στοιχεία, αλλά έχουν κυκλοφορήσει ενδιαφέρουσες εικόνες από την ανακάλυψη τριών όγκων που ξεχωρίζουν από το επίπεδο χιονισμένο τοπίο. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για τρεις αρχαίες πυραμίδες!


Δύο από τις τεράστιες φερόμενες ως πυραμίδες εντοπίστηκαν γύρω στα 10 μίλια στο εσωτερικό, ενώ η τρίτη είναι κοντά στην ακτογραμμή και είναι ορατή και από τον ωκεανό.

 Η ομάδα σχεδιάζει τώρα μια νέα αποστολή για να φτάσει μία από τις πυραμίδες και να διαπιστώσει εάν πρόκειται για φυσική ή τεχνητή δομή.Και δεν τελειώνουμε εδώ! Στις αρχές Ιουλίου Αμερικανοί και Γάλλοι εξερευνητές δήλωσαν ότι ανακάλυψαν μια κρυστάλλινη ημιδιάφανη πυραμίδα η οποία αναδύεται από το βυθό της Καραϊβικής, εκεί ακριβώς που οριοθετείται το περιβόητο «Τρίγωνο των Βερμούδων»! Το περίεργο εύρημα φέρεται να έχει μήκος πλευράς 300 και ύψος 200 μέτρα και, σύμφωνα με κάποιους ερευνητές, εκπέμπει μια ενέργεια που προκαλεί δίνες και τεράστια κύματα ικανά να καταπιούν ένα ολόκληρο πλοίο!


Πώς να βρέθηκε, όμως, στην πιο αινιγματική περιοχή του πλανήτη αυτό το μυστηριώδες κτίσμα; Έχει, άραγε, σχέση με τη μυθική Ατλαντίδα; Και αν ναι, τι σκοπούς εξυπηρετούσε; Και ποιους σκοπούς εξυπηρετούσαν όλα αυτά τα πυραμιδοειδή δημιουργήματα; Πολλοί ερευνητές εκτιμούν ότι πρόκειται για πυλώνες συγκέντρωσης κοσμικής ενέργειας, που εξασφάλιζαν φωτισμό και όχι μόνο σε εποχές που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε ότι υπήρχαν! Άραγε, υπήρξαν πολιτισμοί με δυνατότητες που ο σημερινός δεν έχει ακόμη οραματιστεί;

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! ΠΗΓΗ

COMMENTS

BLOGGER: 2
Loading...

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Ο Βλοχός και άλλες πυραμίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Ο Βλοχός και άλλες πυραμίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Ο Βλοχός και άλλες πυραμίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό
http://4.bp.blogspot.com/-l_uBB1-4TzA/UExjxJZPgnI/AAAAAAAAAa8/R3-8atZ0yJY/s640/piramid.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-l_uBB1-4TzA/UExjxJZPgnI/AAAAAAAAAa8/R3-8atZ0yJY/s72-c/piramid.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/10/O-Vloxos-kai-alles-pyramides-sthn-Ellada-kai-to-ekswteriko.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/10/O-Vloxos-kai-alles-pyramides-sthn-Ellada-kai-to-ekswteriko.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy