ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Αυτά είναι τα δέκα μεγαλύτερα πολιτικά ρίσκα για το 2014 σύμφωνα με το Reuters

SHARE:


Για τα ρίσκα του 2014 γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επισημαίνει πως αν και από το 2008 τα ρίσκα ήταν κυρίως οικονομικά όπως η κατάρρευση της Ευρωζώνης, από το 2014 η κατάσταση είναι πιο σταθερή, ωστόσο η μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι γεωπολιτικές συνθήκες.

Ακολουθούν τα δέκα μεγαλύτερα πολιτικά ρίσκα του 2014 σύμφωνα με το Reuters:

10: Τουρκία

«Αν και βρίσκεται ανάμεσα στις αναδυόμενες αγορές, η Τουρκία είναι πολύ εύθραυστη το 2014. Η χώρα αντιμετωπίζει παράπλευρες συνέπειες από τον εμφύλιο στη Συρία, την επανεμφάνιση του ζητήματος του Κουρδιστάν και την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα με την κατακραυγή εναντίον του Ερντογάν. Ο Ερντογάν επιτίθεται κατά της αντιπολίτευσης, τόσο μέσα όσο και έξω από το κόμμα του -και οι εκλογές καραδοκούν».

9: Τα καπρίτσια του Κρεμλίνου

«Ο Πούτιν, παραμένει ο μοναδικός παντοδύναμος ηγέτης στον κόσμο, με τις διαταγές του να καθορίζουν την δύναμη σε μια από τις πιο σημαντικές χώρες του κόσμου. Αλλά η δημοτικότητα του έχει πέσει σημαντικά μετά από μια δεκαετία προσδοκιών. Η Ρωσική οικονομία μένει στάσιμη.

Αυτό κάνει την Ρωσία κάτω από την διοίκηση του Πούτιν λιγότερο προβλέψιμη -στο εξωτερικό και στο εσωτερικό-, αλλά ο Πούτιν δεν είναι ούτε λιγότερο πρόθυμος ούτε λιγότερο ικανός. Να περιμένετε το απροσδόκητο από τον Πούτιν το 2014

8: Η εξάπλωση της αναταραχής στην Μέση Ανατολή

«Μετά από τρία χρόνια αναταραχών, η Μέση Ανατολή θα ''κουνηθεί'' ακόμη περισσότερο. Αυτόν τον χρόνο να περιμένετε την βία στο Ιράκ να κορυφωθεί, καθώς η Ιρανική επίδραση εξαπλώνεται στην Βαγδάτη, προς μεγάλη απογοήτευση της Σαουδικής Αραβίας.

Με ερωτήματα να εγείρονται όσον αφορά τον ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την Αλ Κάιντα αλλά και την κατάσταση σε Αίγυπτο και Τυνησία, η περιοχή θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο ταραχώδης».

7: Η Αλ Κάιντα νούμερο 2

«Η αναταραχή στον αραβικό κόσμο έχει προκαλέσει την αναγέννηση του εξτρεμισμού των Σουνιτών και της Αλ Κάιντα. Η Συριακή σύγκρουση έχει γίνει ένας δυνατός μαγνήτης για τους τζιχαντιστές.

Οι ΗΠΑ παραμένουν πιο ασφαλής από τις 9/11, ωστόσο οι τοπικές κυβερνήσεις και τα δυτικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική είναι ''το φρούτο που κρέμεται πιο χαμηλά'' και άρα βρίσκονται σε μεγαλύτερο ρίσκο».

6: Στρατηγικά δεδομένα

«Το Ιντερνετ και η κυβερνητική αλλάζουν από έναν τομέα ανοιχτό πηγών σε έναν στρατηγικό τομέα καθώς το κράτος παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο. Αυτή η ''μόδα'' θα αυξηθεί το 2014 και ανάλογα θα αυξηθεί το κόστος της επιχειρηματικότητας, ιδίως από την στιγμή που η κυβερνοασφάλεια θα γίνει ακόμη πιο ευπρόσβλητη».

5: Τα κράτη του πετρελαίου

«Η αντισυμβατική ενεργειακή επανάσταση είχε σημαντικές γεωπολιτικές επιπτώσεις, αλλά διαλυτικά γεγονότα έχουν αντισταθμίσει ένα μεγάλο μέρος της επίδρασης της αύξησης του όγκου πωλήσεων, περιορίζοντας τις επιπτώσεις στους παραγωγούς τα τελευταία χρόνια.

Το 2014, η τάση αυτή θα αλλάξει, με την επιτάχυνση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας της ανάπτυξης, τις πιέσεις στις τιμές, καθώς και την αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των παραγωγών γενικότερα. Πετρελαϊκά κράτη όπως η Ρωσία, η Νιγηρία, η Βενεζουέλα και η Σαουδική Αραβία μπορεί να συμπιεστούν».

4: Ιράν

«Η συνεχής πρόοδος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, η επίδραση των κυρώσεων στην οικονομία του Ιράν, και η δραματική νίκη του Χασάν Ρουχάνι στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου έχουν βελτιώσει πάρα πολύ τις πιθανότητες για μια συνολική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.

Οι αποδόσεις είναι καλύτερες, αλλά θα υπάρξουν κίνδυνοι στην πορεία και εάν η συμφωνία καταρρεύσει, ο κίνδυνος στρατιωτικής δράσης θα αυξηθεί. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το 2014 προετοιμάζεται να γίνει το έτος ''θα γίνει ή θα διαλυθεί'' όσον αφορά τις ιρανικές διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα».

3: Η νέα Κίνα

«Ο πρόεδρος Xi Jinping και άλλοι βασικοί ηγέτες της Κιας, έχουν αγκαλιάσει μια εκτεταμένη μεταρρύθμιση σε μεγαλύτερο βαθμό από ό, τι έχουμε δει σε δύο δεκαετίες. Αλλά το κόμμα θα αντιμετωπίσει τεράστιες πολιτικές δοκιμές, και τα στραβοπατήματα θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη μεταρρύθμιση και την ίδια την ηγεσία.

Η υπερβολική μεταρρύθμιση σε πολύ γρήγορο διάστημα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφωνίες μέσα στο κόμμα, καθώς τα ενδιαφερόμενα μέρη με κατεστημένα συμφέροντα μπορεί να χάσουν και να διαμαρτυρηθούν έντονα».

2: Αναδυόμενες αγορές

«Στη Βραζιλία, την Κολομβία, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία - έξι από τις μεγαλύτερες αναδυόμενες αγορές όπου οι εκλογές έχουν σημασία (στην Κίνα δεν έχουν και της Ρωσίας δεν μετράνε στην πραγματικότητα), -οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες αυτό το έτος που αντιμετωπίζοντας νέες πολιτικές προκλήσεις.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης και οι αυξανόμενες απαιτήσεις από την μεσαία τάξη δημιουργούν αυξημένη αβεβαιότητα, και οι πρόσφατες διαδηλώσεις στη Βραζιλία, την Τουρκία, την Κολομβία, τη Ρωσία και την Ουκρανία έχουν δείξει, ότι το απογοητευμένο κοινό μπορεί να βγει γρήγορα στους δρόμους«.

1: Οι προβληματικές συμμαχίες των ΗΠΑ

«Στον απόχη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, στραβοπατήματα στη Μέση Ανατολή, στο σκάνδαλο Snowden, και την δυσλειτουργία στο εσωτερικό που αφήνει τους συμμάχους στο εξωτερικό να μαντεύουν, η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών γίνεται όλο και πιο δύσκολη για ερμηνεία και πρόβλεψη από την παγκόσμια κοινότητα.

Για συνεργασίες ασφαλείας, όπως οι στενότεροι σύμμαχοι της Αμερικής - το Ισραήλ, τη Βρετανία, την Ιαπωνία και άλλες χώρες - υπάρχουν λίγες επιλογές.

Αυτό όμως δεν είναι επιλογή για της δεύτερης διαλογής συμμάχους της Ουάσινγκτον, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Βραζιλία.

Για να αποφευχθεί η υπερβολική ευθυγράμμιση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και για να γίνει η αντιστάθμιση έναντι αυτών των εξελίξεων, οι κυβερνήσεις θα αρχίσουν να μετατοπίζουν τον διεθνή τους προσανατολισμό - με συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα εντός των συνόρων τους».

iefimerida

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,702,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,273,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,465,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,528,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Αυτά είναι τα δέκα μεγαλύτερα πολιτικά ρίσκα για το 2014 σύμφωνα με το Reuters
Αυτά είναι τα δέκα μεγαλύτερα πολιτικά ρίσκα για το 2014 σύμφωνα με το Reuters
Αυτά είναι τα δέκα μεγαλύτερα πολιτικά ρίσκα για το 2014 σύμφωνα με το Reuters
http://1.bp.blogspot.com/-ZtQ2VokfkcI/UtBQeNICuvI/AAAAAAABDh4/IAzAzlmQxpI/s640/auta-einai-deka-megalytera-politika-riska-symfwna-reuters.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-ZtQ2VokfkcI/UtBQeNICuvI/AAAAAAABDh4/IAzAzlmQxpI/s72-c/auta-einai-deka-megalytera-politika-riska-symfwna-reuters.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2014/01/2014-reuters.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2014/01/2014-reuters.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy