ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΝΟ.5: Η ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ BETZ!

SHARE:

ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΝΟ.5: Η ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ BETZ!
Στις 27 Μαρτίου του 1974, μία ανεξήγητη φωτιά αποδεκάτισε 88 στρέμματα δασικής έκτασης στο Fort George Island, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Την επόμενη μέρα, όταν η οικογένεια Betz εξέταζε τη ζημιά που προκλήθηκε στη δική της έκταση, έκανε μια περίεργη ανακάλυψη! Στα καμένα, βρισκόταν μία ασημί σφαίρα 10 κιλών, περίπου 20 εκατοστά σε διάμετρο, εντελώς λεία, με ένα παράξενο τριγωνικό σύμβολο τριών χιλιοστών επάνω της. Αρχικά οι Betz νόμισαν ότι πρόκειται για έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο ή μια παλιά ισπανική οβίδα του 16ου αιώνα, όμως μετά από μία πρόχειρη εξέταση κατάλαβαν ότι δεν ήταν κάτι από αυτά. Έτσι, αποφάσισαν να τη πάρουν σπίτι τους ως αναμνηστικό σουβενίρ, χωρίς να φανταστούν τι τους περίμενε στη συνέχεια!

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο γιος της οικογένειας τι στιγμή που έπαιζε κιθάρα στο ίδιο δωμάτιο με τη σφαίρα, αυτή άρχισε να αντιδρά στις μελωδίες του, εκπέμποντας έναν σφυριχτό ήχο με ένταση που ενόχλησε ακόμα και το σκυλί τους. Οι Betz δεν άργησαν να ανακαλύψουν και άλλες παράξενες συμπεριφορές: Η σφαίρα μπορούσε να σταματήσει και να αλλάξει κατεύθυνση όταν κυλούσε στο πάτωμα, για να επιστρέψει τελικά στο πρόσωπο που την έσπρωχνε. Αποκτούσε περισσότερη ενέργεια στον ήλιο και γινόταν πιο ευαίσθητη σε ήχους, αλλά και στις κινήσεις της. Ενώ απέφευγε τη πτώση, αψηφώντας εντελώς τους νόμους της βαρύτητας αν χρειαζόταν! Μάλιστα σε μία περίπτωση κατάφερε να ανέβει ένα κεκλιμένο σημείο για να μην πέσει!

Τις επόμενες μέρες η οικογένεια άρχιζε να δείχνει σε γνωστούς και φίλους τις εξωπραγματικές ιδιότητες της σφαίρας και δεν άργησε μία γενική φρενίτιδα για το φαινόμενο. Εφημερίδες όπως οι «New York Times» και η «London Daily» έστελναν δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν και να φωτογραφήσουν τη σφαίρα θαύμα, η οποία επαναλάμβανε διαρκώς τα κόλπα της σε αμέτρητους πια πολίτες, επιστήμονες και στρατιωτικούς που ταξίδευαν ως το αρχοντικό των Betz για να την μελετήσουν. Μάλιστα ο Carl Willson, ερευνητής του ινστιτούτου Omega One της Λουιζιάνα, πρόσθεσε επιπλέον ότι είχε περίεργες μαγνητικές ιδιότητες και ότι μετέδιδε ένα άγνωστο ραδιοσήμα.


Όμως, η συχνή χρήση της σφαίρας άρχισε να αλλάζει την αρχική της συμπεριφορά. Οι πόρτες άρχισαν να κλείνουν μόνες τους τη νύχτα και μια παράξενη μουσική οργάνων γέμιζε το χώρο χωρίς κάποιο ακουστικό ερέθισμα. Γεγονότα που άλλαξαν την αρχική στάση της οικογένειας να μην δοθεί για περαιτέρω αναλύσεις στους ειδικούς. Έτσι στάλθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, όπως αρχικά είχε ζητηθεί.

Τελικά, οι στρατιωτικοί επιστήμονες προς έκπληξη όλων, μετά τις αναλύσεις, διατύπωσαν πως ήταν μία απολύτως συνηθισμένη κούφια μπάλα από ανοξείδωτο χάλυβα, μάλιστα υψηλής ποιότητας (με βιομηχανικό κωδικό 431) και τίποτα παραπάνω! Αμέσως, επιστράφηκε από το Πολεμικό Ναυτικό στην οικογένεια, μιλώντας για φάρσα. Τότε ήταν που εξετάστηκε και από τον Δρ J. Allen Hynek, ένα διάσημο ουφολόγο και αστρονόμο της εποχής, για το αν η προέλευσή της ήταν τελικά από το εξωτερικό διάστημα. Για ακόμα μία φορά η μυστήρια σφαίρα δεν παρουσίασε καμία ασυνήθιστη συμπεριφορά και ο Hynek δεν μπόρεσε να πειραματιστεί με αυτή, ούτε να επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες του κόσμου και τους αρχικούς ισχυρισμούς του Carl Willson.


Αμέσως, ο τύπος άλλαξε τη στάση του για το παράδοξο της υπόθεσης και παρουσίασε μία τελείως «φυσιολογική» ιστορία. Σε αυτή, ανέφερε ότι η σφαίρα άνηκε σε έναν καλλιτέχνη ονόματι Τζέιμς Durling Jones και προοριζόταν (ως εκκρεμές), μαζί με πολλές όμοιες από ανοξείδωτο χάλυβα, για ένα γλυπτό που έφτιαχνε το 1971. Κατά τη μεταφορά της έπεσε από την οροφή του αυτοκινήτου και βρέθηκε τρία χρόνια αργότερα στα χέρια των Betz μετά τη πυρκαγιά. Όσο για τις ιδιότητες της, θεωρήθηκαν και αυτές πιθανές παρερμηνεύσεις λογικών φαινομένων. Η παράξενη κύλιση στο έδαφος αποδόθηκε στα άνισα πατώματα του παλιού αρχοντικού της οικογένειας και οι ηχητικές απαντήσεις θεωρήθηκαν ότι ακούγονταν χάρη στα μικροσκοπικά μεταλλικά ρινίσματα που κόλλησαν στο εσωτερικό της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής της.

Αν και η παραπάνω ιστορία που δόθηκε στην δημοσιότητα δεν εξηγούσε όλα τα φαινόμενα που αναφέρθηκαν τις πρώτες μέρες, θεωρήθηκε ως η αληθινή. Το θέμα έκλεισε σχετικά γρήγορα, αποφεύγοντας να αναφερθεί ακόμα ένα πιθανό σενάριο, ότι η σφαίρα πιθανότατα να αντικαταστήθηκε με ένα ακριβές αντίγραφο στην Ναυτική Βάση... (Επιμέλεια άρθρου: Harris Koutsiaftis)

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,702,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,273,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,465,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,528,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΝΟ.5: Η ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ BETZ!
ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΝΟ.5: Η ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ BETZ!
ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΝΟ.5: Η ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ BETZ!
http://4.bp.blogspot.com/-XoJ_7jkvdEw/UxIGVnrdw0I/AAAAAAAAG7I/eYhSqtYcc4w/s400/Alien+sphere+1.1.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-XoJ_7jkvdEw/UxIGVnrdw0I/AAAAAAAAG7I/eYhSqtYcc4w/s72-c/Alien+sphere+1.1.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2014/03/EKSWGHINO-EVRHMA-NO-5-H-MYSTHRIA-SFAIRA-TWN-BETZ.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2014/03/EKSWGHINO-EVRHMA-NO-5-H-MYSTHRIA-SFAIRA-TWN-BETZ.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy