ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Επιστήμονες του Χάρβαρντ ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια Αρχαία Γη μέσα στη Γη!

SHARE:

Επιστήμονες του Χάρβαρντ ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια Αρχαία Γη μέσα στη Γη!

Μια ομάδα επιστημόνων του Χάρβαρντ πιστεύει ότι τα απομεινάρια της αρχαίας Γης, που χρονολογείται από την εποχή που ένας άλλος πλανήτης συγκρούστηκε με το δικό μας για να παράγει το φεγγάρι, μπορούν να βρίσκονται ακόμη βαθιά μέσα στο μανδύα της Γης.

Εάν νομίζατε ότι αρκούσε απλώς ένα ταξίδι για να δείτε τη Γη από το διάστημα, περιμένετε στη συνέχεια μέχρι να διαβάσετε κάτι από αυτό: Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πιστεύει ότι έχουν βρει αποδείξεις ότι μια αρχαία γη υπάρχει στο εσωτερικό της Γης.

Η ομάδα πιστεύει ότι μια προηγουμένως ανεξήγητα ισοτοπική αναλογία από βαθιά μέσα στη Γη μπορεί να είναι ένα σήμα από υλικό της Γης πριν η Γη συγκρούστηκε με ένα άλλο σώμα μεγέθους πλανήτη, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της Σελήνης. Αυτή μπορεί να είναι μια ηχώ μιας αρχαίας Γης που υπήρχε πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, πριν από την προτεινόμενη σύγκρουση.

Η τρέχουσα ευνοημένη θεωρία λέει ότι η Σελήνη σχηματίστηκε πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν η Γη συγκρούστηκε με μια μάζα στο μέγεθος του Άρη, που ονομάστηκε «Θεία». Αυτή η θεωρία δηλώνει ότι η θερμότητα που παράχθηκε από τη σύγκρουση θα είχε λιώσει ολόκληρο τον πλανήτη πριν από μερικά από τα συντρίμμια διαχωριστούν και δημιουργήσσουν το φεγγάρι.

Αλλά τώρα, η ομάδα του στο Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Sujoy Mukhopadhyay, πιστεύει ότι βρήκαν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι μόνο ένα μέρος της Γης έλιωσε και ότι ένα αρχαίο τμήμα εξακολουθεί να υπάρχει στο εσωτερικό του μανδύα της Γης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Mukhopadhyay: "Η ενέργεια που απελευθερώθηκε από την σύγκρουση μεταξύ της Γης και της Θείας θα ήταν τεράστια, σίγουρα αρκετή για να λιώσει ολόκληρο τον πλανήτη. Αλλά πιστεύουμε ότι η ενέργεια κρούσης δεν ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένη σε όλη την αρχαία Γη. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό τμήμα του ημισφαιρίου κρούσης θα μπορούσε πιθανότατα να έχει πλήρως εξατμισθεί, αλλά το αντίθετο ημισφαίριο θα είχε εν μέρει θωρακιστεί και δεν θα είχε υποστεί πλήρη τήξη."

Η ομάδα ανέλυσε τις αναλογίες ισοτόπων ευγενών αερίων από τον μέσα μανδύα της Γης και σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που ισότοπο αναλογίες πιο κοντά στην επιφάνεια. Βρήκαν ότι το He3 και η αναλογία του Ne22 από το ρηχό μανδύα είναι σημαντικά υψηλότερη από ότι η ισοδύναμη αναλογία βαθιά μέσα στο μανδύα.

Ο καθηγητής Mukhopadhyay παρατήρησε: "Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία γιγάντια σύγκρουση δεν ανέμιξε πλήρως το μανδύα και δεν υπάρχει ένας ολόκληρος μανδύας ωκεανού μάγματος."

Περαιτέρω στοιχεία προέρχονται από την ανάλυση του Xenon129 με την αναλογία του Xenon120.
Το υλικό που ήρθε στην επιφάνεια από το βαθύ μανδύα έχει χαμηλότερη αναλογία από ότι συνήθως βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια. Επειδή το Xenon129 παράγεται από τη ραδιενεργό διάσπαση του Ιωδίου129, τα ισότοπα τοποθετούν την ηλικία σχηματισμού του αρχαίου τμήματος του μανδύα μέσα στα πρώτα 100 εκατομμύρια χρόνια της ιστορίας της Γης.

"Η γεωχημεία δείχνει ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των αναλογιών των ισοτόπων των ευγενών αερίων σε διάφορα μέρη της Γης και αυτά πρέπει να εξηγηθούν. Η ιδέα ότι μια πολύ διασπαστική σύγκρουση της Γης με έναν άλλο σώμα μεγέθους πλανήτη , το μεγαλύτερο γεγονός στη γεωλογική ιστορία της Γης, δεν έλιωσε εντελώς ώστε να ομογενοποιήσει τη Γη, αμφισβητεί ορισμένες από τις αντιλήψεις μας σχετικά με το σχηματισμό του πλανήτη και την ενεργητικότητα των γίγαντιων επιπτώσεων. Αν η θεωρία αποδειχθεί σωστή, τότε μπορεί να δούμε την ηχώ της αρχαίας Γης, έναν χρόνο πριν από τη σύγκρουση," είπε ο καθηγητής Mukhopadhyay.

Ο καθηγητής Richard Carlson του Carnegie Institution Τμήμα Χερσαίου Μαγνητισμού δήλωσε:
"Αυτό το συναρπαστικό αποτέλεσμα προστίθεται στην παρατηρητική απόδειξη ότι σημαντικές πτυχές της σύνθεσης της Γης είχαν καθοριστεί κατά τη βίαιη γέννηση του πλανήτη και παρέχει μια νέα ματιά στις φυσικές διεργασίες με τις οποίες αυτό μπορεί να συμβεί."

Τα ευρήματα της ομάδας στο Χάρβαρντ συμπίπτουν με τα ευρήματα μιας γερμανικής ομάδας που υποστηρίζει τη θεωρία ότι η Σελήνη σχηματίστηκε πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια μετά από μια καταστροφική σύγκρουση με μάζα στο μέγεθος ενός πλανήτη.

Τόσο το Χάρβαρντ και όσο και οι γερμανικές ομάδες παρουσίασαν τα πορίσματά τους στη διάσκεψη Γεωχημείας Goldschmidt στην Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα.

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Επιστήμονες του Χάρβαρντ ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια Αρχαία Γη μέσα στη Γη!
Επιστήμονες του Χάρβαρντ ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια Αρχαία Γη μέσα στη Γη!
Επιστήμονες του Χάρβαρντ ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια Αρχαία Γη μέσα στη Γη!
http://2.bp.blogspot.com/-oXWp3B3f3q8/U6Gdd6iIm1I/AAAAAAAAH10/4_xUV2zhWWk/s1600/earthimpactcrateraoratagegonota1.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-oXWp3B3f3q8/U6Gdd6iIm1I/AAAAAAAAH10/4_xUV2zhWWk/s72-c/earthimpactcrateraoratagegonota1.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2014/06/Episthmones-tou-Xarvarnt-isxyrizontai-oti-yparxei-mia-Arxaia-Gh-mesa-sth-Gh.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2014/06/Episthmones-tou-Xarvarnt-isxyrizontai-oti-yparxei-mia-Arxaia-Gh-mesa-sth-Gh.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy