ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Μεξικό: Ο αστικός μύθος της Ζώνης της Σιωπής

SHARE:



Βαθιά μέσα στην έρημο του βορείου Μεξικό, ανάμεσα στις πολιτείες Durango, Chihuahua και Coahuila, υπάρχει μια περιοχή γνωστή ως «zona del silencio» ή «ζώνη της σιωπής«, γνωστή και ως Ζώνη της Σιωπής Mapimí επειδή βρίσκεται κοντά στη πόλη Mapimi.

Ο θρύλος το θέλει ότι στην περιοχή οι ηλεκτρομαγνητικές μεταδόσεις δεν λαμβάνονται, οι ασύρματοι δεν λειτουργούν, οι πυξίδες δεν δείχνουν τον μαγνητικό βορρά και η χλωρίδα και η πανίδα έχουν ανώμαλες μεταλλάξεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν ακουστεί ιστορίες μεεξωγήινους, πτώσεις «καυτών πετρών» και διάφορα είδη παραφυσικών δραστηριοτήτων.


Ο μύθος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1970, όταν η αμερικάνικη στρατιωτική βάση κοντά στον Πράσινο ποταμό της Γιούτα, εκτόξευσε έναν δοκιμαστικό πύραυλο Athena εναντίον του White Sands Missile Range.

Ο έλεγχος του πυραύλου χάθηκε και αντί να πέσει στον στόχο, εκείνος συνέχισε για ακόμα 400 μίλια νότια και έπεσε στην έρημο Mapimí. Αμέσως, μια ομάδα ειδικών έφτασε για να τον βρει.

Όταν τελικά βρέθηκε μετά από τρεις εβδομάδες εντατικών αναζητήσεων, στήθηκε ένας αεροδιάδρομος για να μεταφερθούν τα συντρίμμια.

Η όλη επιχείρηση ήταν πολύ σιωπηρή και κανείς δεν είπε τίποτα ή κανείς δεν ρώτησε. Η απόρρητη φύσης της επιχείρησης είχε ήδη παρακινήσει φήμες μεταξύ των κατοίκων.



Μια εκδοχή της ιστορίας λέει κάποιος ντόπιος ονόματι Jamie προσλήφθηκε από το στρατό για να φρουρεί το βλήμα από τους βανδάλους και τους περίεργους.

Στον Jaime μάλλον άρεσε η προσοχή και τα χρήματα που θα επέφερε ο πύραυλος και όταν έφυγε ο στρατός, μαζί με δύο ντόπιους γαιοκτήμονες άρχισαν να σκέφτονται να χτίσουν ένα ξενοδοχείο στην περιοχή για την προώθηση του τουρισμού.

Μερικοί λένε ότι ήταν ο Jamie ο οποίος ξεκίνησε να τονίζει τη σημασία της περιοχής και μαζί με τους νέους φίλους του άρχισαν να δημιουργούν μια ιστορία με πολλή ψευδο-επιστήμη και τοπική λαογραφία και να τροφοδοτούν τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ το κατάπιαν και ένας θρύλος γεννήθηκε.

Σύμφωνα με αυτήν την παράξενη ιστορία, παράξενες μαγνητικές ανωμαλίες στην ατμόσφαιρα αποκλείουν τη μετάδοση ραδιοφωνικών σημάτων σε συγκεκριμένα σημεία και κάνουν τις βελόνες στις πυξίδες να περιστρέφονται.

Τα μαγνητικά κύματα είναι τόσο μοναδικά ώστε δημιουργούν μια δίνη που φέρνει υλικό από την ανώτερη ατμόσφαιρα, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου. Ο μετεωρίτης Allende, ο οποίος έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Ζώνης το 1969, αναφέρεται συχνά ως ένα από τα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν.

Το φαινόμενο φέρεται να αναφέρεται πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930 από τον Francisco Sarabia, έναν Μεξικανό πιλότο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο ασύρματός του μυστηριωδώς απέτυχε να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από τη ζώνη. Άλλοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει UFO και αντικείμενα να πέφτουν από τον ουρανό.



Πλέον, εκατοντάδες άνθρωποι έρχονται από όλο τον κόσμο για να δουν την περιοχή. Οι ντόπιοι τους αποκαλούν zoneros. Όμως, μένουν έκπληκτοι όταν βλέπουν ότι οι ασύρματοι και οι πυξίδες τους δουλεύουν. Συχνά κάποιος ντόπιος τους εξηγεί ότι η ζώνη κινείται και είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πιστεύουν στη Ζώνη. Όταν τους ρωτούν για παράξενα φαινόμενα, απαντούν πάντα ότι δεν βλέπουν παράξενα πράγματα στην έρημο, μόνο παράξενους ανθρώπους. Αν και κάποιοι έχουν γίνει οδηγοί ή πωλούν αναψυκτικά και φαγώσιμα στους τουρίστες, άλλοι βρίσκουν τους ξένους ενοχλητικούς.
Πηγή

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Μεξικό: Ο αστικός μύθος της Ζώνης της Σιωπής
Μεξικό: Ο αστικός μύθος της Ζώνης της Σιωπής
Μεξικό: Ο αστικός μύθος της Ζώνης της Σιωπής
http://apocalypsejohn.com/wp-content/uploads/zona-del-silencio-1-700x360.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2015/03/mexiko-astikos-mithos-tis-zonis-tis-siopis.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2015/03/mexiko-astikos-mithos-tis-zonis-tis-siopis.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy