ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Δέκα αλήθειες για τους πραγματικούς Illuminati [Βίντεο]

SHARE:


Δέκα αλήθειες για τους πραγματικούς Illuminati
Τα μυστικά πίσω από τα σύμβολά της πιο γνωστής μυστικής οργάνωσης του κόσμου και η ιστορία της από την ίδρυση μέχρι την απαγόρευση και την τυπική διάλυσή της


Ποιες είναι οι βασικές θεωρέις για το πως ιδρύθηκε και ποια τα μυστικά που κρύβει, η πιο γνωστή μυστική αδελφότητα του κόσμου που φαίνεται να κυριάρχησε στην Ευρώπη κατά το 18ο αιώνα και εξαπλώθηκε μέχρι τις ΗΠΑ.

Μοναδικός στόχος των εμπνευστών των «Πεφωτισμένων» ήταν να υπηρετήσουν και να ανακαλύψουν την αληθινή γνώση που κρύβεται από τους κοινούς ανθρώπους και όχι να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Τουλάχιστον αυτό υποστήριζαν.

10. Ιδρύθηκε στη Βαυαρία το 1776


Η πιο γνωστή αλλά συνάμα μυστηριώδης αδελφότητα- οργάνωση ιδρύθηκε στη Βαυαρία το 1776 από τον Άνταμ Βάισχαουπτ, προκειμένου να ρίξει φως σε όλα τα μυστικά του κόσμου. Όπως αναφέρεται, τα μέλη της οργάνωσης τάχθηκαν κατά των προλήψεων που επικρατούσαν εκείνη την εποχή, αλλά και κατά της κρατικής εξουσίας.

9. Η οργάνωση είχε 5 μέλη και θα ονομαζόταν Perfectibilists


Τα αρχικά μέλη της οργάνωσης ήταν μόλις 5 παρόλο που είχε μια ισχυρή μασονική βάση. Τα μέλη είχαν αποφασίσει να ονομάσουν την αδελφότητα Perfectibilists, ωστόσο το Illuminati, δηλαδή πεφωτισμένοι, θεώρησαν ότι αντικατόπτριζε καλύτερα τη δράση τους.

8. Υπήρχαν τρία ηγετικά μέλη


Οι Πεφωτισμένοι είχαν στην αρχή τρεις ηγέτες μεταξύ των οποίων ήταν ο ιδρυτής Άνταμ Βάισχαουπτ, ένας 20χρονος γιατρός και ένας 24χρονος καθηγητής. Οι δυο τελευταίοι ονομάζονταν αδελφοί «Σπάρτακος», όπως ο μυθικός πολεμιστής.

7. Η οργάνωση εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη


Πολύ γρήγορα η οργάνωση κέρδισε σημαντική φήμη με αποτέλεσμα να αποκτήσει μέλη σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, που ταυτίστηκαν με την ιδεολογίας της. Κατά τη διάρκεια της 10ετούς επίσημης ύπαρξης της οργάνωσης τα μέλη της έφταναν τα 2000 άτομα, πολλοί εκ των οποίων προέρχονταν από τις ανώτερες τάξεις.

6. Τα μέλη της οργάνωσης ήταν κυρίως διανοούμενοι


Τα περισσότερα μέλη της αδελφότητας ήταν διανοούμενοι που προέρχονταν, φυσικά, από την ανώτερη τάξη. Από τα πιο γνωστά μέλη της ήταν ο πρίγκιπας του Σαλτσβούργου και ο Gottfried van Servieten, ο άρχοντας που υπηρετούσαν οι Μότσαρτ και ο Φραντς Γιόζεφ Χάυντν.

5. Η οργάνωση διαλύθηκε τυπικά το 1783


Ένας νέος νόμος που εκδόθηκε το 1783 απαγόρευε την ύπαρξη όλων των μυστικών αδελφοτήτων και οργανώσεων στη Βαυαρία, με αποτέλεσμα οι Illuminati να προχωρήσουν σε τυπική διάλυση και τον ιδρυτή Άνταμ Βάισχαουπτ να εγκαταλείπει τη χώρα.

4. Το πραγματικό σύμβολό τους ήταν η Γλαύκα της θεάς Αθηνάς


Το αρχικό σύμβολο της οργάνωσης, που ήταν υπέρμαχος της αληθινής γνώσης, ήταν η Γλαύκα της θεάς Αθηνάς και όχι το μάτι στη Μασονική πυραμίδα. Η οργάνωση επέλεξε τη κουκουβάγια της θεάς Αθηνάς καθώς συμβολίζει σοφία, αλλά έχει και τη δυνατότητα να βλέπει στο σκοτάδι.

3. Η οργάνωση κατηγορήθηκε για τη Γαλλική επανάσταση


Το 1797 και το 1798 κυκλοφόρησαν δυο βιβλία που ισχυρίζονταν ότι η οργάνωση δεν είχε διαλυθεί ποτέ και συνέχιζε κρυφά τη δράση της. Μάλιστα στα βιβλία αναφερόταν πως οι Πεφωτισμένοι ήταν υπεύθυνοι για το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης και την «εποχή του τρόμου» μετά την επανάσταση.

2. Τον 19ο αιώνα οι θεωρίες τους εξαπλώθηκαν στις ΗΠΑ


Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την οργάνωση έγιναν ιδιαίτερα γνωστές και στις ΗΠΑ με τα μέλη της οργάνωσης να εξαπλώνονται και εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου. Παράλληλα, ξεκίνησαν και τα κηρύγματα διαφόρων θρησκευτικών οργανώσεων κατά της οργάνωσης και των ιδεολογιών της.

1. Σύγχρονες οργανώσεις υποστηρίζουν ότι αποτελούν τη συνέχεια της αρχικής οργάνωσης


Υπάρχουν πολλές σύγχρονες οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι η συνέχεια της αρχικής οργάνωσης των Πεφωτισμένων, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει αποδειχθεί. Παράλληλα, αναφέρεται ότι καθημερινά νέα μέλη προσχωρούν σε αυτές.
Πηγή: news247.gr

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Δέκα αλήθειες για τους πραγματικούς Illuminati [Βίντεο]
Δέκα αλήθειες για τους πραγματικούς Illuminati [Βίντεο]
Δέκα αλήθειες για τους πραγματικούς Illuminati [Βίντεο]
http://apocalypsejohn.com/wp-content/uploads/deka-alithies-gia-tous-pragmatikous-illuminati-700x360.jpg
https://i.ytimg.com/vi/Erbh3YRsxy4/default.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2015/04/deka-alithies-gia-tous-pragmatikous-illuminati.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2015/04/deka-alithies-gia-tous-pragmatikous-illuminati.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy