ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Τα δέκα προϊστορικά έντομα που δεν θα θέλατε ποτέ να συναντήσετε [Εικόνες]

SHARE:

Δέκα προϊστορικά έντομα

Δεν υπάρχει τίποτα αρκετά όμοιο με το συναίσθημα που προκαλείται από ένα αόρατο έντομο που έρπει στο μπράτσο σας ή με μια μικρή σαρανταποδαρούσα να βγαίνει από το παπούτσι σας.
Αλλά τι θα γινόταν αν η σαρανταποδαρούσα είχε μήκος 1 μέτρο; Εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν, τέρατα, όπως αυτά ήταν παντού. Εδώ είναι μερικά από τα πιο τρομακτικά προϊστορικά έντομα που περπάτησαν ποτέ ή καλύτερα σέρνονταν στη Γη.
10. Θαλάσσια Καλαμαρο-Γαρίδα
Ο Anomalocaris canadensis έμοιαζε σαν ένα παράξενο μείγμα καλαμαριού και γαρίδας. Είχε μήκος 1 μέτρο το πολύ, με το στόμα γεμάτο κοφτερά δόντια. Απολιθώματα του που βρέθηκαν στην Κίνα δείχνουν ότι ήταν ένα τεράστιο θαλάσσια αρθρόποδο που έζησε περίπου 500 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Είναι πιθανόν τρεφόταν με μικρότερα καρκινοειδή, χρησιμοποιώντας το παράξενο και θανατηφόρο σύνολο δοντιών, το οποία μοιάζει με ένα τεράστιο οδοντωτό κόφτη πούρων και τα χρησιμοποιούσε τα ισχυρά σαγόνια του για να πιάσει μεγάλο θήραμα.
9. Γιγάντιο Καβούρι
Με περισσότερα από τα 60 cm μήκος, το Ι.rex ήταν το μεγαλύτερο είδος του είδους trilobite, ακόμη είναι γνωστό για την κυριαρχία του στον πυθμένα του ωκεανού κατά τη διάρκεια της Παλαιοζωικής εποχής σχεδόν 500 εκατομμύρια χρόνια πριν. Έχει έντονη ομοιότητα με ένα πολύ μεγάλο κάβουρα, με ένα παχύ θωρακισμένο κέλυφος, πολλά τμήματα του σώματος και σύνθετα μάτια. Το I. rex και οι άλλοι τριλοβίτες ήταν μάλλον απλοί και προσαρμόσιμοι οργανισμοί, που κατάφεραν να επιβιώσουν για περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια.
8. Γιγάντια Δρακόμυγα (Λιβελούλη)
Οι σύγχρονες λιβελλούλες φαίνεται να έχουν ένα καθόλου άγριο ​​όνομα, αλλά ο τεράστιος πρόγονος τους, το Μ.permiana, θα δικαιούταν το όνομα «δράκος». Ήταν ίσως το μεγαλύτερο έντομο που έζησε ποτέ: άνοιγμα των φτερούγων του μπορεί να υπερβαίνει 60 cm και το σώμα του έφτανε σχεδόν τα 40 cm. Το τεράστιο μέγεθος του M.permiana έχει οδηγήσει τους ερευνητές να πιστεύουν ότι μπορεί να τρεφόταν με ζώα όπως βατράχια σκίουροι, προκειμένου να διατηρηθεί το ίδιο.
Οι προϊστορικοί δράκοι πιστεύεται ότι εξαφανίστηκαν, όταν η ατμόσφαιρα της γης άρχισε να χάνει τα υψηλά επίπεδα οξυγόνου που είχε εκατομμύρια χρόνια πριν. Και αυτό είναι καλή είδηση ​​για μας.
7. Γιγάντιο Σαλιγκάρι
Το μεγαλύτερο σαλιγκάρι της γης σήμερα είναι το γιγάντιο σαλιγκάρι της Αφρικής, το οποία μπορεί να φτάσει τα 18 cm σε μήκος και το οποίο έχει διάμετρο κελύφους 9 cm. Αρκετά μεγάλο για ένα σαλιγκάρι. Αλλά τώρα θεωρούν ότι το προϊστορικό C.giganteum, ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) σαλιγκάρια που υπήρξαν ποτέ, θα μπορούσε να φθάσει σχεδόν τα 60 cm σε μήκος. Το όνομα ήταν ένα δώρο, πραγματικά.
Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι ζούσε στους ωκεανούς που ήταν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της Ηωκαίνου εποχής 50 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι είδους τρόμου θα μπορούσε να προκαλέσει στον Μπομπ τον Σφουγκαράκι εκείνης της εποχής.
6. Τερατώδης Θαλάσσιος Σκορπιός
Τα απολιθώματα του Jaekelopterus Rhenaniae ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία το 2007. Γνωρίζουμε τώρα ότι το πλάσμα ήταν ένας πραγματικά τερατώδης θαλάσσιος σκορπιός, φθάνοντας τα 2,4 m μήκος. Στην πραγματικότητα, η μία μονό από τις λαβίδες του ήταν πάνω από 46 cm. Ένας σκορπιός στο μέγεθος ενός κροκόδειλου ήταν σίγουρα ένα πολύ υπολογίσιμο αρπακτικό που δεν μπορούσες να υποτιμήσεις στις θάλασσες μέχρι την Πέρμια εξαφάνιση 250 εκατομμύρια χρόνια πριν.
5. Δολοφόνος Σκορπιός της Ξηράς
O P.kirktonensis ήταν ένα άλλο είδος σκορπιού, αυτή τη φορά ζούσε στη ξηρά. Θεωρείται ότι έφτανε πάνω από 60 cm μήκος. Άκμασε κατά τη διάρκεια της δεβόνιου περιόδου περίπου 400 εκατομμύρια χρόνια πριν και πιθανότατα έτρωγε μικρότερα αρθρόποδα και τα έντομα, αν και το τσίμπημα του ήταν αρκετά ισχυρό για να σκοτώσει ορισμένα ζώα.
4. Cameroceras
Μερικά απομεινάρια από το κέλυφος δείχνουν ότι το Cameroceras θα μπορούσε να φθάσει τα 9 μέτρα σε μήκος. Το Cameroceras ήταν ίσως το μεγαλύτερο θαλάσσιο αρπακτικό κατά τη διάρκεια της Παλιοζωϊκής εποχής που ζούσε στη βαθιά θάλασσα (ίσως το μόνο είδος της θάλασσας που θα μπορούσε να ταριάζει) και περίμενε σε ενέδρα το θήραμά του. Ήταν σχεδόν τυφλό και ήταν ένας τεμπέλης ψαράς όπως ο κοντινότερος σύγχρονος συγγενής του, ο Nautilus.
3. Γιγάντια Σαρανταποδαρούσα
Η Euphoberia ήταν σαν τη σύγχρονη σαρανταποδαρούσα στο σχήμα και τη συμπεριφορά, αλλά και με τη διαφορά του μεγέθους, ήταν πάνω από 1 μέτρο. Απολιθώματα από αυτά τα κτήνη έχουν βρεθεί σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Οι επιστήμονες δεν είναι ακριβώς σίγουροι για τη διατροφή του. Αλλά ακόμη και η σύγχρονη γιγαντιαία σαρανταποδαρούσα, η οποία φτάνει μόνο περίπου τα 25 cm σε μήκος, μπορεί να λυμαίνεται τα πουλιά, φίδια και νυχτερίδες. Φανταστείτε το είδος του θηράματος που η 1 μέτρου έκδοση θα μπορούσε να πιάσει.
2. Γιγάντια Αχιβάδα
Το Platyceramus platinus δεν είναι πραγματικά ένα έντομο, αλλά το μήκος του πάνω από 3 μέτρα είναι αρκετό για να παραλείψουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Το P.platinus είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίθυρα (μύδια, χτένια) που βρέθηκαν ποτέ. Σε σύγκριση με το (ίδιο τεράστιο) σύγχρονο γιγάντια αχιβάδα, το P.platinus θα ήταν περισσότερο από δυόμιση φορές μεγαλύτερο και ίσως πολύ βαρύτερο.
1. Ακόμα πιο Τεράστια Σαρανταποδαρούσα
Τα Arthropleura ήταν ένας πρόγονος της σαρανταποδαρούσας και χιλιοποδαρούσας. Μπορούσε να φθάσει περισσότερο 2,4 m μήκος και τα παχύτερα πλάσματα μπορούσαν να έχουν κάποια μέτρα πλάτος, σκεφτείτε, για μια στιγμή, κάτι τέτοιο να τρίβεται στο πόδι σας. Ήταν τόσο τεράστιο που παρά το γεγονός ότι ένα ασπόνδυλο είχε πιθανώς πολύ λίγα αρπακτικά από τα οποία κινδύνευε και είναι μακράν το μεγαλύτερο ασπόνδυλο είδος που ανακαλύφθηκε ποτέ.
Τα Arthropleura έζησαν από την Λιθανθρακοφόρο μέχρι τη πρώιμη Πέρμια περίοδο, σε όλη τη περιοχή που είναι τώρα Βόρεια Αμερική και τη Σκωτία, περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια πριν. Περιέργως, αν και είχε τερατώδη μορφή δεν είχε τη δυνατότητα να λυμαίνεται τίποτα. Τα Arthropleura ήταν απολύτως φυτοφάγα (όπως φαίνεται από τα απολιθωμένα απομεινάρια του στομάχου τους).
Δεν θα χρειαζόταν κανένα μαγικό για να αλλάξει το μέγεθος αυτού του εντόμου για το γιγαντιαίο ροδάκινο του James.

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,702,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,273,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,465,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,528,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Τα δέκα προϊστορικά έντομα που δεν θα θέλατε ποτέ να συναντήσετε [Εικόνες]
Τα δέκα προϊστορικά έντομα που δεν θα θέλατε ποτέ να συναντήσετε [Εικόνες]
Τα δέκα προϊστορικά έντομα που δεν θα θέλατε ποτέ να συναντήσετε [Εικόνες]
http://apocalypsejohn.com/wp-content/uploads/ta-deka-proistorika-entoma-pou-den-tha-thelate-pote-na-synanthsete-eikones-700x360.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2015/12/ta-deka-proistorika-entoma-pou-den-tha-thelate-pote-na-synanthsete.html
https://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2015/12/ta-deka-proistorika-entoma-pou-den-tha-thelate-pote-na-synanthsete.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy