ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Στοιχειωμένα σημεία του κόσμου: Ποια ανατριχιαστική ιστορία κρύβει το καθένα;

SHARE:Στοιχειωμένα σημεία του κόσμου: Ποια ανατριχιαστική ιστορία κρύβει το καθένα;
To Κολοσσαίο της Ρώμης στοιχειωμένo; Κι όμως... Μαζί με ακόμη 11 σημεία στον κόσμο αποτελούν τις πιο ανατριχιαστικές ιστορίες με βασικούς πρωταγωνιστές φαντάσματα και παράξενα γεγονότα! 

Διαβάστε παρακάτω όλες τις ιστορίες...


Gettysburg Battlefield, Πενσιλβάνια, Αμερική
Ως ένα μέρος όπου συνέβη μία από τις πιο αιματηρές μάχες του Αμερικανικού εμφύλιου πολέμου, δεν αποτελεί έκπληξη που αυτό το κομμάτι γης στην Πενσιλβάνια, πιστεύεται πως είναι από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στην Αμερική. Φιγούρες φαντασμάτων λέγεται πωςπερπατάνε στους αγρούς, και επισκέπτες έχουν αναφέρει πως έχουν ακούσει απόκοσμους ήχους μάχης στον αέρα. Είναι επίσης το μέρος όπου καταγράφηκε ένα από τα πιο επιβλητικά video με δραστηριότητα φαντασμάτων ποτέ. Το 2001, ο Τομ Άντεργουντ τράβηξε υλικό από, όπως υποστηρίζει, 13 φαντάσματα καθώς περπατούν ανάμεσα από δέντρα στο Triangular Field.

Δάσος Aokigahara
Αυτό το πυκνό δάσος που βρίσκεται στη σκιά του βουνού Φούτζι, είναι μία από τις πιο ανατριχιαστικές τοποθεσίες και έχει γίνει διάσημο ως το δεύτερο πιο διάσημο μέρος αυτοκτονιών στον κόσμο. Κατά μέσο όρο, 30 άνθρωποι κάθε χρόνο αφαιρούν τη ζωή τους κάτω από το πυκνό φύλλωμα, με το πρόσφατο ετήσιο ρεκόρ να φτάνει τα 100 άτομα το 2010. Οι ντόπιοι παίρνουν μέρος σε μία οδυνηρή ετήσια "αναζήτηση πτωμάτων" για να βρουν πτώματα και οι αρχές μάλιστα έχουν καταφύγει στην τοποθέτηση πινακίδων σε μία προσπάθεια να κάνουν τα άτομα με τάσεις αυτοκτονίας να αναθεωρήσουν τις πράξεις τους.
Η φήμη του μέρους λέγεται πως οφείλεται στο μυθιστόρημα του 1960, 'Nami no Tō' του Seichō Matsumoto, που τελειώνει με τους δύο εραστές να αφαιρούν τις ζωές τους στο δάσος. Ωστόσο, πριν από αυτό πιστεύεται πως υπήρξε το κέντρο όπου εφαρμόζονταν η αρχαία παράδοση του Ουμπασάτε, που ήθελε τις οικογένειες να αφήνουν τους άρρωστους συγγενείς σε απομακρυσμένες τοποθεσίες να πεθάνουν της πείνας. Τα πνεύματα των θυμάτων αυτής της πρακτικής πιστεύεται πως έχουν στοιχειώσει το δάσος.

Κατακόμβες, Παρίσι, Γαλλία
Ενώ ο πληθυσμός του Παρισιού μεγάλωνε κατά την διάρκεια του 18ου αιώνα, τα νεκροταφεία της πόλης άρχισαν να γεμίζουν και οι αρχές προχώρησαν στο ευρηματικό, αν και κάπως σκληρό, μέτρο να στοιβάζουν πτώματα σ᾽ένα υπόγειο οστεοφυλάκιο, παλιότερα αρχαίο ορυχείο του Παρισιού. Υπολογίζεται πως γύρω στα 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί εκεί πέρα. Με τέτοια τεράστια έλλειψη σεβασμού προς τους νεκρούς, δεν είναι παράξενο που οι κατακόμβες θεωρούνται στοιχειωμένες. Επισκέπτες υποστηρίζουν πως τους έχουν αγγίξει αόρατα χέρια, ενώ είχαν την αίσθηση πως τους παρακολουθούσαν. Σε πιο σπάνιες, extreme καταστάσεις, ορισμένοι είχαν breakdowsn υστερίας ή υποστήριξαν πως 'κάποιοι' προσπάθησαν να τους στραγγαλίσουν.

Κάστρο του Εδιμβούργου, Σκωτία
Οι ιστορικοί λιθόστρωτοι δρόμοι και γκρι πέτρινα κτίρια του Εδιμβούργου προκαλούν τόσο έντονα ενθυμητικά καθώς περνάνε τα χρόνια, που δεν αποτελεί έκπληξη που το ηλικίας 900 χρόνων κάστρο της πρωτεύουσας της Σκωτίας, που στέκεται επιβλητικά πάνω από την πόλη στην κορυφή ενός άγριου πέτρινου τοπίου, είναι διάσημο για τα φαντάσματά του. Μάλιστα, κάποιοι θα πουν πως το ίδιο το Εδιμβούργο είναι η πιο στοιχειωμένη πόλη στην Ευρώπη.
Επισκέπτες του κάστρου έχουν αναφέρει πως έχουν δει φαντάσματα αυλητών και ακέφαλους τυμπανιστές, όπως και τα πνεύματα από αιχμάλωτους πολέμου από διάφορους αιώνες. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως έχουν δει το φάντασμα ενός σκύλου να περιφέρεται στο νεκροταφείο σκύλων του κάστρου.

Παραλία Τσάνγκι, Σιγκαπούρη
Παρά το γεγονός πως είναι μία μικροσκοπική χώρα, η Σινγκαπούρη λέγεται πως διαθέτει κάτι παραπάνω από μία 'συνηθισμένη' παραφυσική δραστηριότητα. Η παραλία Τσάνγκι, στα ανατολικά της χώρας, υπήρξε ένα χώρος εκτέλεσης από τους Ιάπωνες κατά την σφαγή του Sook Ching τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την οποία χιλιάδες Κινέζοι βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν.
Μάρτυρες έχουν αναφέρει πως έχουν ακούσει μυστηριώδη κλάμματα και ουρλιαχτά, ενώ έχουν δει ακέφαλα πτώματα να περπατάνε στην παραλία. Εκτός από αυτά, το Old Changi Hospital και το Changi Beach House λέγεται πως είναι δύο από τα πιο στοιχειωμένα κτίρια της Ασίας.

Κάστο Ballygally, κομητεία Άντριμ, Βόρεια Ιρλανδία
Το Κάστρο Ballygally είναι το μοναδικό κάστρο του 17ου αιώνα στην Βόρεια Ιρλανδία που χρησιμοποιείται ακόμα ως κατοικία και, το πιο σημαντικό, θεωρείται ως το πιο στοιχειωμένο κτίριο της Ιρλανδίας. Το πιο διάσημο φάντασμα του κάστρου είναι εκείνο της Lady Isobel Shaw. Ο σύζυγός της πιστεύεται πως άρχισε να της αφαιρεί δόσεις φαγητού ως τιμωρία επειδή δεν μπορούσε να του προσφέρει ένα αγόρι διάδοχο και, αντί να πεθάνει της πείνας, διάλεξε να αφαιρέσει η ίδια τη ζωή της πηδώντας από ένα παράθυρο. Το φάντασμά της λέγεται πως περπατάει στους διαδρόμους το βράδυ και ξυπνάει τους καλεσμένους χτυπώντας στις πόρτες τους, μόνο και μόνο για να εξαφανιστεί μυστηριωδώς μόλις εκείνοι ανοίξουν.

Κολοσσαίο, Ρώμη, Ιταλία
Το Κολοσσαίο της Ρώμης δεν είναι μόνο ένα από τα πιο μυθικά αρχαία κτίσματα στον κόσμο, αλλά πιστεύεται πως είναι ένα και από τα πιο στοιχειωμένα. Η δίψα για αίμα του Ιούλιου Καίσαρα σήμαινε πως οι πολιτικοί κρατούμενοι ήταν αναγκασμένοι να πολεμούν μέχρι θανάτου με τρομερά θηρία στην βαθυκόκκινη άμμο της αρένας.
Στις κοιλότητες κάτω από το Κολοσσαίο που πλέον έχουν έρθει στο φως, οι tour guides, οι άνθρωποι ασφαλείας και οι επισκέπτες έχουν να λένε για κρύα ρεύματα αέρα, για χέρια που τους έχουν αγγίξει ή σπρώξει, για ήχους σπαθιών που χτυπούν μεταξύ τους και για απόκοσμους βρυχηθμούς λιονταριών. Σε άλλα σημεία, μία εικόνα που έχουν δει πολλοί εκεί είναι εκείνη ενός Ρωμαίου στρατιώτη που φυλάει σκοπιά, με τον ουρανό της νύχτας να του δημιουργεί μία τρομακτική σιλουέτα.

1140 Royal Street, Νέα Ορλεάνη, Αμερική
Η Νέα Ορλεάνη είναι η πιο πολύχρωμη πόλη της Αμερικής, αλλά πιστεύεται πως είναι και η πιο στοιχειωμένη. Απ᾽όλα τα στοιχειωμένα σπίτια στην περιοχή, η έπαυλη French Quarter, κάποτε κατοικία της κοσμικής Ντελφίν ΛαΛαουρί, φέρει την πιο διαβόητη και αποτρόπαια ιστορία.
Η Μαντάμ ΛαΛαουρί και ο άντρας της, Δρ. Λουί ΛαΛαουρί, έζησαν πλουσιοπάροχα στην 1140 Royal Street, έχοντας μετακομίσει εκεί από το 1832. Όπως πολλοί εκείνη την εποχή, οι ΛαΛαουρί είχαν μαύρους σκλάβους, αλλά εκείνοι τους έκαναν να υποφέρουν από τις φριχτές συνθήκες διαβίωσης. Γείτονες ανέφεραν πως άκουγαν ουρλιαχτά και παρατηρούσαν πως υπηρέτες εξαφανίζονταν ξαφνικά και δεν τους έβλεπαν ποτέ ξανά. Όταν μία φωτιά κατέστρεψε το σπίτι το 1834, η κακοποίηση των σκλάβων από τους ΛαΛαουρί αποκαλύφθηκε πλήρως.
Ανακαλύφθηκε πως υπήρχε μία αίθουσα βασανιστηρίων στην σοφίτα, με περισσότερους από μία ντουζίνα σκλάβους είτε να είναι φυλακισμένοι σε κελιά, είτε να είναι δεμένοι σε αυτοσχέδια χειρουργικά τραπέζια. Ανθρώπινα κομμάτια λέγεται πως ήταν διάσπαρτα στο δωμάτια και κεφάλια και όργανα ήταν τοποθετημένα σε κουβάδες. Αυτή η ανατριχιαστική ανακάλυψη εξέπληξε και αηδίασε τη Νέα Ορλεάνη, με τους ΛαΛαουρί να τρέπονται σε φυγή από την πόλη πριν να έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.
Έκτοτε, όσοι έχουν επισκεφτεί το σπίτι, κάνουν λόγο, αναμενόμενα, για την εμφάνιση φαντασμάτων. Ένας μαύρος άντρας σε αλυσίδες και ένα μικρό κορίτσι που το μαστίγωσε στην οροφή η Μαντάμ ΛαΛαουρί έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές, ενώ έχουν γίνει αναφορές για απόκοσμα ουρλιαχτά και ένα περίεργο, δυσώδες υγρό που εμφανίζεται από το πουθενά.

Στρατιωτική Ακαδημία των Φιλιππίνων, Μπαγκούιο, Φιλιππίνες
Αυτή η ενεργή σήμερα στρατιωτική ακαδημία στο Μπαγκούιο στις Φιλιππίνες λέγεται πως είναι το σπίτι ενός μεγάλου αριθμού φαντασμάτων, που πιστεύεται πως είναι τα πνέυματα εκείνων που σκοτώθηκαν από τους Ιάπωνες κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν και είχαν κατακτήσει τη χώρα. Οι επισκέπτες αναφέρουν πως έχουν ακούσει απόκοσμους ήχους από μπότες να βηματίζουν στο χώρο της παρέλασης, ενώ άλλοι έχουν δει ένα φάντασμα ντυμένο με πλήρη στρατιωτικά παράσημα, το αποκεφαλισμένο πνεύμα ενός ιερέα και μία γυναίκα ντυμένης εξ ολοκλήρου στα άσπρα να περιφέρεται στο κτίριο.

RMS Queen Mary, Long Beach, Καλιφόρνια, Αμερική
Το πρώην κρουαζιερόπλοιο της Cunard σαλπάρισε στην Γλασκόβη το 1936 και μετάφερε επιφανείς επιβάτες, ανάμεσά τους ο Γουίνστον Τσόρτσιλ και η Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, όμως αφού αποσύρθηκε το 1968 έχει αγκυροβολήσει μόνιμα στο Long Beach της Καλιφόρνια, όπου λειτουργεί ως μουσείο και τουριστική ατραξιόν από το 1971.
Είναι επίσης ένα μέρος μεγάλης παραφυσικής δραστηριότητας και ο κυνηγός φαντασμάτων Πίτερ Τζέιμς έχει αναγνωρίσει πάνω από 150 οντότητες στα καταστρώματα του πλοίου. Αυτά περιλαμβάνουν το φάντασμα ενός άντρα που τον συνέντριψε η πόρτα 13 στο μηχανοστάσιο, μία γυναίκα ντυμένη με μαγιό του 1930 που παραμονεύει στην πισίνα του πλοίου και χορευτές φαντάσματα και μυστηριώδη μουσική από το μέρος όπου εκεί ήταν το σαλόνι της Πρώτης Θέσης.

Screaming Tunnel, Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καναδάς
Εκ πρώτης όψεως κανείς δεν θα περίμενε αυτός ο μαγικός τουριστικός παράδεισος, με τους εκκωφαντινούς τόνους νερού, να είναι το σπίτι φαντασμάτων. Όμως, εάν πρόκειται να ψάξετε λίγο πιο βαθιά στο περιβάλλον του Νιαγάρα, μπορεί και να συναντήσετε το αποκαλούμενο 'Screaming Tunnel', που βρίσκεται στο βορειοδυτικό σημείο του αξιοθέατου του Οντάριο.
Το τούνελ χτίστηκε από την Grand Trunk Railroad στις αρχές του 1900 ως το μέρος ενός μεγαλύτερου σιδηροδρομικού project που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο τραπέζι για το τι οδήγησε στην διαμόρφωση του μύθου, αλλά όλες τους καταλήγουν σ' ένα τρομαγμένο νεαρό κορίτσι που κάηκε μέχρι θανάτου μέσα στο τούνελ. Η ιστορία λέει πως εάν ανάψεις ένα σπίρτο τη νύχτα, ο ήχος ενός κοριτσιού που ουρλιάζει θα σε περιβάλλει και η φλόγα σου θα σβήσει ξαφνικά.

Raynham Hall, Νόρφολκ, Αγγλία
Αυτό το αγροτόσπιτο στην ανατολική Αγγλία είναι το μέρος που τραβήχθηκε μία από τις διάσημες φωτογραφίες ενός φαντάσματος στην ιστορία. Η εικόνα δείχνει μία μυστηριώδη λευκή φιγούρα, γνωστή ως 'Little Brown Lady of Raynham', να κατεβαίνει τις σκάλες. Η 'Brown Lady' πιστεύεται πως είναι η Ντόροθι, η γυναίκα του Τσάρλς Τάουνσεντ, κάποτε ιδιοκτήτη του σπιτιού.
Ο μύθος λέει πως την κλείδωσε στο σπίτι ο έξαλλος σύζυγός της όταν ανακάλυψε πως είχε διαπράξει μοιχεία και της απαγόρεψε να βλέπει μέχρι και τα παιδιά της. Στο λυκόφως, η 'Dolly' λέγεται πως στοιχειώνει την φτιαγμένη από βελανιδιά σκάλα, ένα φάντασμα που έχει αποτυπωθεί από φωτογράφους του περιοδικού Country Life στην περίφημη φωτογραφία του 1936.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! ΠΗΓΗ

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,702,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,273,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,465,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,528,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Στοιχειωμένα σημεία του κόσμου: Ποια ανατριχιαστική ιστορία κρύβει το καθένα;
Στοιχειωμένα σημεία του κόσμου: Ποια ανατριχιαστική ιστορία κρύβει το καθένα;
Στοιχειωμένα σημεία του κόσμου: Ποια ανατριχιαστική ιστορία κρύβει το καθένα;
http://1.bp.blogspot.com/-6YXsBvJ7tn8/UEueJRLsmbI/AAAAAAAAOWc/_CN5zz6SJSI/s320/kolosaio.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-6YXsBvJ7tn8/UEueJRLsmbI/AAAAAAAAOWc/_CN5zz6SJSI/s72-c/kolosaio.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2012/09/blog-post_5214.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2012/09/blog-post_5214.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy