0

Νέοι, γέροι και παιδιά από τις αγροτικές περιοχές του Νεπάλ έχουν ξεχυθεί στην αναζήτηση του βιάγκρα των Ιμαλαΐων, ενός σπάνιου μανιταριού που θεωρείται αφροδισιακό.

Γονείς, μαθητές, ακόμα και εκπαιδευτικοί άφησαν στην κυριολεξία τα σχολεία για να αναζητήσουν το «γιαρσογκούμπα». Περισσότεροι από 8.000 μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους και πήραν τα βουνά, με αποτέλεσμα τα σχολεία να κλείσουν ώσπου να τελειώσει η ετήσια συλλογή μανιταριών.

Το μανιτάρι αυτό φύεται μόνο σε ορισμένες πλαγιές των Ιμαλαΐων και σε ένα οροπέδιο του γειτονικού Θιβέτ.

Είναι περιζήτητο στην Ασία, ειδικά στην Κίνα, όπου χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία ασθενειών, όπως η φυματίωση. Η συλλογή των μανιταριών αυτών γίνεται την άνοιξη και αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Υπολογίζεται ότι 450 γραμμάρια «γιαρσογκούμπα» πωλούνται έναντι 11.500 δολαρίων.

Φυσικά δεν υπάρχει καμία ιατρική μελέτη που να επιβεβαιώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες του «βιάγκρα των Ιμαλαΐων», όμως οι Κινέζοι είναι πεπεισμένοι πως αποτελεί την τέλεια ισορροπία του Γιν και του Γιανγκ και για το λόγο αυτό ενισχύει τις σεξουαλικές επιδόσεις, αλλά και αποτελεί ιδανική θεραπεία για πολλές παθήσεις, από την χρόνια κόπωση ως τον καρκίνο.
ΠΗΓΗ


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top