0

Μετά τις καιρικές ανωμαλίες και τις κλιματικές καταστροφές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες από τους ανεμοστρόβιλους, κάτι συμβαίνει και στον διαστημικό χώρο.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι γνωστό ότι προκαλούν ένα τεράστιο χάος στη Γη, αλλά ποιος θα μπορούσε να φανταστεί μια σειρά από ανεμοστρόβιλους ότι θα χτυπούσαν και άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.

Το Ηλιακό παρατηρητήριο Dynamics Observatory (SDO), της NASA έχει συλλάβει εικόνες από μια σειρά ανεμοστρόβιλων στην επιφάνεια του Ήλιου, ένα φαινόμενο που διήρκησε περίπου 38 ώρες, και το οποίο είναι μια δραστηριότητα στο πλαίσιο των δυνητικά επικίνδυνων φαινομένων του διαστημικού καιρού.

Σύμφωνα με τη Nasa, οι εικόνες που συνελήφθησαν στις 3 και 4 Ιουνίου του 2013 και το time-lapse βίντεο δείχνει το «το κίνημα του πλάσματος να υπερβαίνει την επιφάνεια του Ήλιου», μια επίδραση γνωστή ως "ηλιακός ανεμοστρόβιλος".

Οι ειδικοί από τη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA), εξήγησαν ότι αυτή η σειρά των φαινομένων του διαστημικού καιρού, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στον Ήλιο.

Αποκάλυψη

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top