0
Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη δυτική Μακεδονία και κυρίως στη περιοχή της Κοζάνης, κρούει το κώδωνα του κινδύνου για πιθανό μεγάλο επερχόμενο σεισμό, στους σεισμολόγους.

Πιθανότατα να γίνονται προσεισμοί στη περιοχή, καθώς μετά το σεισμό των 4,6R τη Τρίτη, σημειώθηκε αμέσως την επόμενη μέρα σεισμός ίδιου μεγέθους 4,6R. Οι προσεισμοί είναι σεισμοί που σημειώνονται σε μία περιοχή, πριν από έναν ακόμα μεγαλύτερο σεισμό. Βέβαια μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να μη γίνονται προσεισμοί και πρόκειται για 2 κύριους σεισμούς με το ίδιο μέγεθος. Η μετασεισμική δραστηριότητα των επόμενων ημερών θα το δείξει αυτό.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορικό με τέτοιου μεγέθους σεισμούς δηλαδή από 4-5 Ρίχτερ, ωστόσο έχει ιστορικό και με σεισμούς άνω των 6,0 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι μελετούν τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής συνεχώς, για να δουν αν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει ένας πιο ισχυρός σεισμός και αν πρόκειται γενικότερα για προσεισμούς.

Ο σεισμός των 6,6R που είχε σημειωθεί στη περιοχή το 1995, είχε κουνήσει κυριολεκτικά τη μισή Ελλάδα, ενώ δηλώνει στους σεισμολόγους πως τα ρήγματα στη περιοχή μπορούν να δώσουν ένα σεισμό ανάλογου μεγέθους μετά από κάποια χρόνια. Ας ελπίσουμε να σταματήσει η σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή και να μην έχουμε έναν μεγάλο σεισμό.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top