0


Ολέθριες επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία έχει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα

Κατά 5.5 χρόνια μειώνει το προσδόκιμο ζωής η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα, η οποία είδε προσφάτως το φως της δημοσιότητας, επισημαίνοντας πως στο η διαρκής μόλυνση του περιβάλλοντος στο βόρειο τμήμα της χώρας έχει αυξήσει δραματικά τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, το ολοένα και επιδεινούμενο τοξικό νέφος έχει θορυβήσει τις αρχές, έπειτα από τα επίπεδα ρεκόρ τα οποία άγγιξε η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο τον περασμένο Ιανουάριο, αναγκάζοντας τους πολίτες να εξοπλιστούν με φίλτρα αέρα και ειδικές μάσκες.


Χρησιμοποιώντας δεδομένα δεκαετιών μόλυνσης από όλη την επικράτεια της χώρας, η νέα μελέτη, την οποία υπογράφουν καθηγητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, δύο Πανεπιστήμια του Πεκίνο, καθώς και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, κατάφερε να καταγράψει και να υπολογίσει τις αδιανόητες συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο προσδόκιμο ζωής.

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει συγκεντρωμένα όλα τα δεδομένα και είναι σε θέση να δείξει πώς η ρύπανση επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία τόσο σε επίπεδο προσδόκιμου ζωής, όσο και ως προς τους τύπους των ασθενειών.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το κόστος είναι μεγάλο και πως χρήζει άμεσης διευθέτησης από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πτώση των ρυθμών ανάπτυξης.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top