0
Ακριδόπληκτη για το έτος 2013 κήρυξε την Τοπική Κοινότητα Λαχανά ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, μετά από την εμφάνιση μεγάλου πληθυσμού ακριδών στην περιοχή.

Ύστερα από προφορικό αίτημα των τοπικών παραγόντων του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαχανά κλιμάκιο του Τμήματος Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε την περιοχή, όπου διαπίστωσε ότι οι ακρίδες ήταν ενήλικες με μέγεθος από τρία έως επτά εκατοστά, γεγονός που τους δίνει την ικανότητα να μετακινούνται άνετα προς κάθε κατεύθυνση.

Λόγω της καθυστερημένης ενημέρωσης της Υπηρεσίας και της ενηλικίωσης των ακριδών η ολοκληρωτική αντιμετώπιση είναι αδύνατη, ωστόσο λήφθηκαν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του πληθυσμού των ακριδών και την προστασία των καλλιεργειών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Υπηρεσία προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής από εκπροσώπους του δήμου Λαγκαδά και του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαχανά, η οποία έχει ως έργο τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την οργάνωση συνεργείων ανίχνευσης και καταπολέμησης των ακριδών, ώστε να αποφύγουμε ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας θα έχει το συντονισμό και την επίβλεψη όλου του έργου, ενώ ο Δήμος Λαγκαδά και η Τοπική Κοινότητα Λαχανά καλούνται να συνδράμουν με την άμεση συγκρότηση κατάλληλων συνεργείων και την εφαρμογή των απαραίτητων ψεκασμών με τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top