ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Facebook, Skype, Youtube και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακολουθούνται από την NSA

SHARE:


Facebook, Skype, Youtube και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακολουθούνται από την NSA

Η Washington Post αποκαλύπτει σχετικά έγγραφα για συλλογή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο από το Internet - Ομπάμα: Ετσι λειτουργούν οι υπηρεσίες πληροφοριών

Ενα από τα σλάιντ που έδωσε στη δημοσιότητα η Washington Post, όπου αριστερά -στο πράσινο κουτί- αναφέρεται η εταιρεία-διακομιστής απ' όπου συλλεγόταν η πληροφορία και δεξιά η πηγή ( email, φωτογραφίες, μηνύματα κ.ά.)

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα αντίγραφα εγγράφων σχετικά με το PRISM, δηλαδή το άκρως απόρρητο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ που συλλέγει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο (real time), όπως e-mail, φωτογραφίες, και τηλεφωνικές κλήσεις με την σιωπηλή συνεργασία των μεγαλύτερων εταιρειών Internet του κόσμου - και, «φυσικά», εν αγνοία των χρηστών τους.

Ο «Αμερικανός Μεγάλος Αδελφός» είχε άμεση πρόσβαση σε σέρβερ που ανήκουν σε αμερικανικές εταιρείες διαδικτύου όπως η Microsoft και η Skype (που ανήκει στη Microsoft), η Google και το YouTube (που ανήκει στη Google), το Yahoo, το Facebook, η AOL, το PalTalk και η Apple. Υπάρχει μάλιστα ένα σύστημα προειδοποίησης που χτυπάει ένα νοερό «καμπανάκι» κάθε φορά που ένας ύποπτος χρήστης κάνει μία ενέργεια: στέλνει mail, ανεβάζει ή βλέπει ένα βίντεο στο youtube, ξεκινάει μία συνομιλία μέσω skype κλπ. Εάν πρόκειται για «σεσημασμένο» ( σσ: με ποιά κριτήρια άραγε ; ) μπορεί να ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα υποκλοπής του περιεχομένου της συγκεκριμένης επικοινωνιακής ενέργειας.

Η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα ισχυρίζεται πως ένας οποιοσδήποτε αναλυτής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ μπορούσε να ζητήσει πληροφορίες από μια από τις παραπάνω εταιρείες για έναν ή περισσότερους ανθρώπους, ανάλογα με το πόσο ύποπτοι θεωρούνταν. Κατόπιν μπορούσε να έχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα όπως τις συζητήσεις τους μέσω Skype, τα αγαπημένα τους βίντεο στο YouTube, τις κοινοποιήσεις τους στο Facebook και τις αναζητήσεις τους στο Google, γνωρίζοντας έτσι τι δραστηριότητες έχει το κάθε άτομο στον κόσμο που χρησιμοποιεί τις ιστοσελίδες των εταιρειών αυτών καθώς και «metadata» δηλαδή το που βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος ανα πάσα στιγμή.

«Το πρόγραμμα παρακολούθησης «Prism» είναι το πλέον εξωφρενικό παράδειγμα της επέκτασης της NSA τα τελευταία δέκα χρόνια», σημειώνει ο Ερικ Κινγκ, επικεφαλής της βρετανικής ΜΚΟ Privacy International, προσθέτοντας πως «το γεγονός πως οι πληροφορίες που υποκλέπτονται, μοιράζονται κατόπιν στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, θέτει σοβαρά ερωτήματα κι ανησυχίες σχετικά με τη νομιμότητα του όλου εγχειρήματος καθώς και του ίδιου του πολιτικού καθεστώτος που διαχειρίζεται τις πληροφορίες αυτές».

Ο Τζέιμς Κλάπερ, διευθυντής της NSA, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός μεγάλης κλίμακας προγράμματος παρακολούθησης, ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ισχυριστεί ότι οι Αμερικανοί πολίτες εξαιρούνται από αυτό. «Αν είστε Αμερικανός, τότε η NSA δεν ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες σας και δεν βάζει στόχο τα ιδιωτικά email σας εκτός αν έχει δικαστική εντολή για να το πράξει», δήλωσε ο πρόεδρος, καταλήγοντας πως«το Κογκρέσο και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια επιβλέπουν τη διαδικασία αυτή».

Ετσι λειτουργούν οι υπηρεσίες πληροφοριών

«Γιατί εκπλήσσεστε;» ρωτά εμμέσως πλην σαφώς ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Ευρώπη εν μέσω του πανδαιμόνιου που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για την έκταση των παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA).

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποβαθμίζει την πολεμική, λέγοντας ότι εάν οι υπηρεσίες πληροφοριών ανά τον κόσμο δεν προσπαθούσαν να μάθουν τι συμβαίνει στις πρωτεύουσες παγκοσμίως στην πραγματικότητα δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης.

Δεσμεύεται, ωστόσο, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στους Ευρωπαίους συμμάχους όλες τις πληροφορίες που ζητούν όσον αφορά τις νέες αποκαλύψεις για κατασκοπεία της NSA στις διπλωματικές αποστολές κρατών-μελών της ΕΕ και τα γραφεία της Ένωσης σε Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Τανζανία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε να μετριάσει τον αντίκτυπο των αποκαλύψεων που ήλθαν στη δημοσιότητα από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επιχειρηματολογώντας στη βάση ότι τέτοιου είδους κατασκοπευτική δραστηριότητα δεν είναι ασυνήθιστη.

«Πρέπει να συνομολογήσουμε ότι κάθε υπηρεσία πληροφοριών -όχι μόνη η δική μας, αλλά κάθε ευρωπαϊκή υπηρεσία πληροφοριών, και κάθε ασιατική, οπουδήποτε υπάρχει υπηρεσία πληροφοριών- να, ένα πράγμα που θα κάνει: θα προσπαθήσει να κατανοήσει τον κόσμο καλύτερα και τι συμβαίνει στις πρωτεύουσες ανά τον κόσμο» δήλωσε.

«Εάν δεν ήταν έτσι, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει μία υπηρεσία πληροφοριών» τόνισε.

«Και σας εγγυώμαι ότι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται, αν όχι τι έφαγα για πρωινό, αλλά τουλάχιστον ποια θα ήταν τα σημεία που θα μπορούσα να θίξω εάν συναντήσω τους ηγέτες τους. Έτσι λειτουργούν οι υπηρεσίες πληροφοριών» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους εταίρους του ότι οι ΗΠΑ θα αξιολογήσουν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα σχετικά δημοσιεύματα και στη συνέχεια θα παράσχουν τις πληροφορίες που ζητούνται.

«Όταν θα έχουμε μια απάντηση, θα ενεργήσουμε για να δώσουμε όλες τις πληροφορίες που θέλουν οι [Ευρωπαίοι] σύμμαχοί μας» διαβεβαίωσε ο Ομπάμα.

Επιχείρησε ταυτόχρονα να καθησυχάσει βασικούς συμμάχους, όπως οι Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ντέιβιντ Κάμερον, ότι βασίζεται στις προσωπικές σχέσεις, και όχι στην κατασκοπεία, για να καταλάβει τι σκέφτονται οι εταίροι του.

«Εγώ είμαι ο τελικός αποδέκτης τέτοιων πληροφοριών. Και εάν θέλω να μάθω τι σκέφτεται η καγκελάριος Μέρκελ, θα τηλεφωνήσω στην καγκελάριο Μέρκελ. Εάν θέλω να ξέρω τι σκέφτεται ο πρόεδρος Ολάντ, θα καλέσω τον πρόεδρο Ολάντ. Και εάν θέλω να ξέρω τι σκέφτεται ο Ντέιβιντ Κάμερον, θα καλέσω τον Ντέιβιντ Κάμερον» τόνισε.

Οι δηλώσεις Ομπάμα ακολουθούν το «κατηγορώ» που ήλθε από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων από τη NSA σε διπλωματικές αποστολές χωρών τους αλλά και στην αποστολή της ΕΕ στις ΗΠΑ.


Πηγή: www.tovima.gr

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Facebook, Skype, Youtube και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακολουθούνται από την NSA
Facebook, Skype, Youtube και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακολουθούνται από την NSA
Facebook, Skype, Youtube και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακολουθούνται από την NSA
http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//7892D7C27D438E651F7984B32314E95F.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/07/facebook-skype-youtube-nsa.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/07/facebook-skype-youtube-nsa.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy