ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Υποσχόμενη ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο

SHARE:

 Ένας νέος τύπος φαρμάκου που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα καθιστώντας το ικανό να «κατατροπώσει» τον καρκίνο δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ανθρώπους. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον ανέπτυξαν τη συγκεκριμένη θεραπεία ώστε να «πολεμήσουν» καρκίνους όπως αυτοί του παγκρέατος καθώς και της κεφαλής και του τραχήλου, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν με τα υπάρχοντα φάρμακα.


«Ανοίγει τον διακόπτη» των ανοσοκυττάρων Το νέο πειραματικό φάρμακο δρα αυξάνοντας την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει τους όγκους και να τους επιτίθεται. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί καρκίνοι μπορούν να «σβήσουν» τα ανοσοκύτταρα κάνοντάς τα ανίκανα να επιτελέσουν το φυσιολογικό καθήκον τους που είναι να επιτίθενται στους καρκινικούς όγκους και να σταματούν την ανάπτυξή τους.

Η πειραματική θεραπεία με την κωδική ονομασία ChiLob 7/4 ανοίγει και πάλι τον «διακόπτη» των κυττάρων και αυξάνει τους αριθμούς τους. Χορηγώντας την παράλληλα με ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί να εκπαιδεύσει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να στοχεύσουν τον καρκίνο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα μπορούν να έχουν επικεντρωμένη δράση των κυττάρων ενάντια στην εκάστοτε μορφή της νόσου που καλούνται να αντιμετωπίσουν.


Δοκιμή στον καρκίνο του παγκρέατος Κλινική δοκιμή σε 26 ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος έχει ήδη δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα και τώρα οι ερευνητές αναμένεται να ξεκινήσουν καινούργιες, μεγαλύτερου εύρους δοκιμές της θεραπείας με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης της τάξεως των περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο καθηγητής Μάρτιν Γκλένι, ειδικός στον καρκίνο από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον που είναι επικεφαλής της έρευνας για το φάρμακο, ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα υποδοχέων στα ανοσοκύτταρα οι οποίοι μπορούν να τεθούν εντός και εκτός λειτουργίας.

Ορισμένοι καρκίνοι έχουν την ικανότητα να θέτουν εκτός λειτουργίας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Έτσι εμείς εργαζόμαστε επάνω σε ένα φάρμακο το οποίο κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να ‘πατήσει γκάζι’. Αν χρησιμοποιήσουμε αυτό το φάρμακο μαζί με ένα εμβόλιο μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα ανοσοκύτταρα ώστε να στοχεύουν τον καρκίνο». 


Το υποσχόμενο πεδίο της ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο 

Το φάρμακο αυτό είναι το τελευταίο στο πολλά υποσχόμενο πεδίο της ανοσοθεραπείας ενάντια στον καρκίνο – η ανοσοθεραπεία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών ώστε να επιτίθεται στους όγκους αντί να βασιστεί στις συμβατικές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία. Μέχρι στιγμής μια μόνο τέτοια ανοσοθεραπεία ενάντια στον καρκίνο έχει λάβει έγκριση κυκλοφορίας για χρήση σε ασθενείς. Πρόκειται για το Ipilimumab που χορηγείται σε άτομα με μελάνωμα, τον πιο επιθετικό καρκίνο του δέρματος.

Σε ό,τι αφορά το ChiLob 7/4 ο καθηγητής Γκλένι ελπίζει ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως σε πέντε χρόνια αν οι κλινικές δοκιμές στεφθούν με επιτυχία.

Η θεραπεία μάλιστα, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, δεν συνδέεται με σοβαρές παρενέργειες. «Έχουμε δει από τις δοκιμές φάσης 1 ότι προκαλεί συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, ωστόσο οι παρενέργειες αυτές είναι πολύ πιο ήπιες από εκείνες της χημειοθεραπείας.

Συγχρόνως τα συμπτώματα αυτά εξαφανίζονται όταν σταματά η δράση της θεραπείας» σημείωσε ο καθηγητής και κατέληξε:

«Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους τα φάρμακα θα αποδειχθούν ιδιαιτέρως χρήσιμα στην αντιμετώπιση των ‘δύσκολων’ καρκίνων, αλλά πιθανώς θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλους τους καρκίνους».


Φάρμακα για τον καρκίνο του μαστού ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα Πειραματικά φάρμακα που δοκιμάζονται ενάντια στον καρκίνο του μαστού φαίνεται ότι μπορούν να πολεμήσουν και τον καρκίνο του πνεύμονα. Συγκεκριμένα επιστήμονες από το Ινστιτούτο για την Έρευνα στον Καρκίνο του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι φάρμακα για τον καρκίνο του μαστού που ονομάζονται αναστολείς PARP είναι αποτελεσματικά ενάντια ως και στο 50% των όγκων του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα (πρόκειται για την πιο κοινή μορφή καρκίνου του πνεύμονα και κύρια αιτία θανάτου εξαιτίας καρκίνου παγκοσμίως για την οποία υπάρχουν ελάχιστα θεραπευτικά «όπλα»).

Οι ερευνητές αναφέρουν πως τα πειράματά τους στο εργαστήριο, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να δημοσιευθούν σύντομα στο επιστημονικό έντυπο «Oncogene», έδειξαν ότι η συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων φάνηκε να σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή γύρω τους. Τονίζουν ότι απαιτούνται περισσότερα πειράματα αλλά και κλινικές δοκιμές προκειμένου να επιβεβαιωθούν αυτά τα πρώτα ευρήματα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως λένε, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,702,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,273,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,465,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,528,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Υποσχόμενη ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο
Υποσχόμενη ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο
Υποσχόμενη ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο
http://2.bp.blogspot.com/-nygRgkiDkeA/Ugpx8s3JW2I/AAAAAAAABWc/YbIF3R1sNDk/s320/cancer.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-nygRgkiDkeA/Ugpx8s3JW2I/AAAAAAAABWc/YbIF3R1sNDk/s72-c/cancer.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/08/blog-post_9507.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/08/blog-post_9507.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy