0

Όταν κάποιος δανείζεται και δεν έχει να αποπληρώσει το χρέος, ακολουθεί τις εντολές του δανειστή. Έτσι οι επιταγές της Τρόικα επιβάλουν να υπάρχει για κάθε ασθενή και στην Ελλάδα μια ηλεκτρονική κάρτα υγείας.

Μάλιστα ήδη οι πρώτες προετοιμασίες έχουν γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στην ηλεκτρονική κάρτα, διαβάζουμε στην iatropedia, θα ενσωματωθεί και ειδικό πρόγραμμα που θα καταγράφει όλα τα φάρμακα που έχουν λάβει οι ασθενείς, τι θεραπείες έχουν κάνει και αν αυτές ήταν αποτελεσματικές.

Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου.

Τι θα γίνει όμως αν χαθεί, κλαπεί; Θα βγαίνει άλλη; Η διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας θα είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη. Θα συμβεί ότι και με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι.
Στο τέλος θα προτείνουν τα βιοτσίπ ή ότι πιο εξελιγμένο, το οποίο θα το κουβαλάμε μέσα μας, δεν θα χάνεται και «θα είναι πρακτικό». Έτσι το σύστημα θα γνωρίζει τα πάντα για τους πάντες, οι οποίοι θα παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο.

Η κοινωνία του Μεγάλου Αδελφού στο απόγειό της.
pygmi

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top