0
Σε μια τέτοια υπόγεια σπηλιά φαντάζονται οι Γερμανοί αρχιτέκτονες ότι μπορούν να διαμείνουν οι άνθρωποι στον Αρη. credit: ZA Architects

Οπως οι πρώτοι άνθρωποι βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στις σπηλιές της Γης για να επιβιώσουν από τις καιρικές συνθήκες και τα επικίνδυνα ζώα έτσι και στον Αρη οι πρώτοι τουλάχιστον άνθρωποι που θα πάνε να ζήσουν εκεί θα πρέπει να αναζητήσουν ένα παρόμοιο καταφύγιο. Αυτό τουλάχιστον προτείνει μια ομάδα Γερμανών αρχιτεκτόνων που υποστηρίζουν ότι είναι εφικτό να δημιουργηθούν υπόγειες σπηλιές κάτω από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη στις οποίες θα ζουν με ασφάλεια και άνεση οι άνθρωποι.

Ο βασάλτηςΗ πρόταση έρχεται από την ομάδα ZA Architects τα μέλη της οποίας βασίζουν την ιδέα τους στην παρουσία του βασάλτη που έχει εντοπιστεί στον Αρη. Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες της ομάδας ο βασάλτης θα αποτελέσει το βασικό υλικό δημιουργίας υπόγειων σπηλαίων μέσα στα οποία θα ζουν οι άνθρωποι προστατευμένοι από την βλαβερή ακτινοβολία αλλά και τις ακραίες ατμοσφαιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες του Αρη. Μάλιστα οι εμπνευστές της ιδέας δημοσίευσαν ορισμένα σχέδια των υπόγειων σπηλαίων όπως οι ίδιοι τα φαντάζονται.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση αν μάλιστα σκεφτούμε ότι περισσότεροι από 250 χιλιάδες άνθρωποι έχουν κάνει μέχρι στιγμής αίτηση στην εταιρεία Mars One που σχεδιάζει ένα ταξίδι στον Αρη χωρίς... επιστροφή. Οι συμμετέχοντες στην αποστολή που προγραμματίζεται για το 2023 θα αποτελέσουν τους πρώτους αποίκους του Κόκκινου Πλανήτη.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top