0

Πρωτοφανή τουρκική πρόκληση συνέβη από την Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η τουρκική πρεσβεία στην Αυστραλία προσπάθησε χρησιμοποιώντας το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στην Καμπέρα το οποίο διοργάνωνε εκδήλωση με αντικείμενο έρευνας την γενοκτονία Ποντίων και Αρμενίων, να διαστρεβλώσει την ιστορική πραγματικότητα!

Στην εκδήλωση μίλησε ένας Αμερικανός καθηγητής, ονόματι Τζάστιν ΜακΚάρθυ (προσκεκλημένος από την τουρκική πρεσβεία, επί πληρωμή να φανταστούμε), ο οποίος θέλησε να «ισοπεδώσει» την ιστορική πραγματικότητα, λέγοντας πως «υπήρξαν νεκροί, αλλά δεν ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου που να συνιστά γενοκτονία».

Η ομιλία του εν λόγω καθηγητή (μάλιστα έχει περιοδεύσει σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη) προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Πολλά μέλη του Κοινοβουλίου, καθώς και οργανώσεις Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και τα... συμπεράσματά της.

Μάλιστα, με κάθε επίσημο τρόπο το αυστραλιανό κοινοβούλιο αποδοκίμασε τον ΜακΚάρθυ και τις εξτρεμιστικές απόψεις του.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, το Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων.

defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top