ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Τζαμί κάτω από την Ακρόπολη θέλει ο Ερντογάν!

SHARE:


Σε …αναβάθμιση των «διεκδικήσεών» του με «απαίτηση» να λειτουργήσει και άλλο, δεύτερο, τζαμί στην Αθήνα, προκειμένου να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προχωρά συστηματικά ο κ. Ερντογάν.

Και αυτό καθώς είναι πλέον φανερό σε αναλυτές στην Αθήνα ότι εντάσσει στο προεκλογικό του παιγνίδι μια σειρά θεμάτων που μας ενδιαφέρουν ως χώρα ( όπως πχ την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί), προκειμένου να ικανοποιήσει τα χαμηλότερα των ενστίκτων των φανατικών ισλαμιστών οπαδών και ψηφοφόρων του και να αντιμετωπίσει την άνοδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP!

Έτσι πέραν από την απαράδεκτη για την Ελλάδα και την Διεθνή κοινότητα προσπάθεια της Άγκυρας να διασυνδέσει υπό μορφή «αμοιβαιότητας» το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του υπό κατασκευή – νέου – τζαμιού στην Αθήνα, τώρα βάζει ως στόχο την αναστήλωση-λειτουργία και άλλου, του τεμένους Φετχιγιέ, στην Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη!

Η κίνηση είναι …κουτοπόνηρη και …ανατολίτικη: Αφού πλέον Κοινοπραξία ελληνικών εταιρειών ανέλαβε την κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό και η υπόθεση ξεμπλοκάρει και υλοποιείται ο ελληνικός σχεδιασμός, αυτό έπαψε πια να είναι «διεκδίκηση» και μπαίνει σε εφαρμογή το 2ο βήμα: «Πριν ανοίξει το τέμενος Φετχιγιέ στην Αθήνα, δεν θα επιτρέψουμε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη», διαμήνυσε η Άγκυρα δια του Αντιπροέδρου Εξωτερικών Σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και βουλευτή Κωνσταντινούπολης κ. Μετίν Κιουλούνκ.

Κατηγορούν ως «κράτος εκκλησίας”την ΕλλάδαΟ κ. Κιουλούνκ, που μίλησε στην πόλη Witten στη Γερμανία, είπε πως δεν περιμένουν δικαιοσύνη και κατανόηση από την Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε ότι είναι «κράτος εκκλησίας»!

Ο κ. Κιουλούνκ υποστήριξε ότι στην Κωνσταντινούπολη, στο Φανάρι, στο Σκούταρη και στο Μεσοχώρι και σε άλλα πολλά σημεία, βρίσκονται δίπλα-δίπλα οι συναγωγές, οι εκκλησίες και τα τεμένη και πρόσθεσε βάζοντας και άλλους «όρους»: «Όσο η Ελλάδα δεν τηρεί την υπόσχεση που έδωσε στη Λωζάννη και όσο δεν πραγματοποιεί βήμα αναφορικά με το τέμενος Φετχιγιέ στην Αθήνα, να μην αμφιβάλλετε ότι η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει βήμα αναφορικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής. Όσο δεν πραγματοποιεί η Ελλάδα κανένα βήμα για τους αδελφούς μας στη Δυτική Θράκη, η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει κανένα βήμα εξαιτίας του οποίου θα θιγούν οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη».

Βεβαίως να σημειωθεί ότι το δρόμο είχε ανοίξει τόσο παλιότερα όσο και στις αρχές Οκτωβρίου ο ίδιος ο Τούρκος Πρωθυπουργός που είχε πει χωρίς να δοθεί τότε μεγάλη σημασία: «Δώστε άδεια για την επιδιόρθωση του τεμένους Φετχιγιέ και εμείς μπορούμε να ανοίξουμε σε ένα λεπτό τη Θεολογική Σχολή».

Ποιο είναι το τζαμί της Ρωμαϊκής αγοράς

Τι είναι όμως αυτό το τέμενος που αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον για την Άγκυρα και το ποιο η Ελλάδα έχει εντάξει στα σχέδια αναστηλώσεων σε αρχαιολογική βάση; Το τζαμί Φετχιγιέ, διαβάζουμε, βρίσκεται εντός της Ρωμαϊκής Αγοράς.
Εξ αιτίας της προσωνυμίας του, αρχικά θεωρήθηκε ότι είναι από την εποχή του Φατίχ, του Πορθητού Μωάμεθ Β΄, ο οποίος το 1458 κατέλαβε την Αθήνα. Οι ανασκαφικές έρευνες όμως απέδειξαν ότι υπήρχε ένα τέμενος κατασκευασμένο πάνω σε προγενέστερο βυζαντινό ναό, το οποίο στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το συγκεκριμένο του 17ου αιώνα.

Έτσι επικρατεί η άποψη ότι πρόκειται μάλλον για κτίσμα της περιόδου 1668-70, δηλαδή σχετίζεται με την κατάληψη της Κρήτης από τους Οθωμανούς. Υπάρχουν επίσης αναφορές , ότι το τζαμί χτίστηκε πάνω σε μια μεγάλη βυζαντινή Εκκλησία, που πιθανόν να αποτελούσε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηναίων, στα χρόνια της Φραγκοκρατίας (Δουκάτο Αθηνών 1205-1458), μέχρι την κατάκτηση της πόλης από τους Οθωμανούς!
πηγή
Το ειδαμε εδω

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Τζαμί κάτω από την Ακρόπολη θέλει ο Ερντογάν!
Τζαμί κάτω από την Ακρόπολη θέλει ο Ερντογάν!
Τζαμί κάτω από την Ακρόπολη θέλει ο Ερντογάν!
http://1.bp.blogspot.com/-oc7KwbVvFI8/UqGTi383wRI/AAAAAAACR8I/Gi6RmNeqFkc/s320/tzami-kato-apo-tin-akropoli-thelei-o-erdogan.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-oc7KwbVvFI8/UqGTi383wRI/AAAAAAACR8I/Gi6RmNeqFkc/s72-c/tzami-kato-apo-tin-akropoli-thelei-o-erdogan.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/12/Tzami-katw-apo-thn-Akropolh-thelei-o-Erntogan.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/12/Tzami-katw-apo-thn-Akropolh-thelei-o-Erntogan.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy