ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ UFO ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ 2013

SHARE:

 ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ UFO ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ 2013
Μία συλλογή καταγραφών που θεωρούμε ως υποχρέωση να συλλέγουμε, όσο δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος επίσημος οργανισμός εκεί, είναι και οι καταγραφές ΑΤΙΑ που αναφέρονται για το νησί της Κύπρου.

Η πρώτη από αυτές, για το έτος 2013, συνέβη στη πόλη της Πάφου, μία πόλη που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Το ημερολόγιο έγραφε 30 Μαρτίου και ώρα 6:30μμ, όταν ένας κάτοικος κατέγραψε με τη κάμερα του ένα παράξενο φωτεινό αντικείμενο μεγαλύτερο από αστέρι, να παραμένει ακίνητο για λίγα λεπτά στον ουρανό της ομώνυμης επαρχίας.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ακόμα ένα παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και πάλι πάνω από τη Πάφο. Ο μάρτυρας υπέβαλε αναφορά στην ιστοσελίδα της NUFORC, γράφοντας τα εξής: «Ήμουν στη Κύπρο για διακοπές. Εκείνο το βράδυ, της 27ης Απριλίου, βγήκα έξω στην βεράντα της κουζίνας για να θαυμάσω τον καθαρό ουρανό, με τα εκατομμύρια αστέρια του. Όμως εκτός από αυτά, είδα από πάνω μου και ένα φωτεινό αντικείμενο σε σχήμα μπάλας. Προς αυτό κινούνταν και άλλες μπάλες από διάφορα περιμετρικά σημεία του ουρανού, μέχρι που ενώθηκαν και έβγαλαν ένα πολύ ισχυρό φως. Το νέο σύνολο παρέμεινε ακίνητο και απολύτως σιωπηλό, κάτι που με έκανε τα τρέξω να βρω τη φωτογραφική μου μηχανή και να το απαθανατίσω. Αλλά όταν επέστρεψα είχε φύγει χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος.»

Δύο μέρες μετά, στις 29 Απριλίου, ένα νέο ΑΤΙΑ θεάθηκε, αυτή τη φορά στη Λευκωσία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάρτυρα, ήταν στρογγυλό, λευκό και αρχικά βρισκόταν πολύ κοντά στη γη. Μέχρι όμως να βρει και αυτός τη φωτογραφική του μηχανή, το αντικείμενο είχε απομακρυνθεί προς τα νοτιοδυτικά και μετά από ένα σημείο άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει στον ουρανό (σχεδόν σε ευθεία γραμμή) μέχρι που εξαφανίστηκε.

Ακριβώς ένα μήνα αργότερα, στις 29 Μαΐου, ακόμα ένας μάρτυρας από τη Λευκωσία περιέγραψε -με θέα από τη νεκρή ζώνη- τη πτήση ενός ιπτάμενου δίσκου, στις 22:30μμ. Το άγνωστο σκάφος περιστράφηκε γύρο από τον άξονά του (κάτι που φάνηκε από τα φώτα του) για περίπου 15 δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίστηκε. Ο μάρτυρας πρόλαβε να το αποτυπώσει σε μία μακράς έκθεσης νυχτερινή φωτογραφία από την ταράτσα του ξενοδοχείου που διέμενε.


Πιθανός το ίδιο αντικείμενο, επανεμφανίστηκε στις 23 Ιουλίου και ώρα 23:57, πάνω από τη Μονή της Λεμεσού, που βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Κύπρου χτισμένη αμφιθεατρικά στο Κόλπο Ακρωτηρίου. Ο μάρτυρας που παρατηρούσε το περιστατικό από αρκετά μεγάλη απόσταση, δήλωσε ότι είδε κάποια φώτα που κινούνταν σε άξονα, αρχικά να πλησιάζουν προς τη Μονή, στη συνέχεια να εξαφανίζονται απότομα και τελικά να επανεμφανίζονται στιγμιαία στα 200 μέτρα από αυτή, με το όλο περιστατικό να κρατά περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, μία ακόμα μαρτυρία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της NUFORC που αφορούσε ένα περιστατικό και πάλι από τη Λεμεσό, από την 8η του ίδιου μήνα. Σε αυτή, ο μάρτυρας έγραφε τα εξής: « Κατά τη διάρκεια της ημέρας εντόπισα, μαζί με τις δύο μου κόρες (8 και 7,5 ετών), δύο λευκά στίγματα στον ουρανό να κινούνται ανατολικά. Είμαι Φυσικός στο επάγγελμα και θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να μπέρδεψα αυτά που είδα με δύο απλά αστέρια. Τη στιγμή της εμφάνισης, βρισκόμουν στην παραλία κοντά στο Crowne Plaza Hotel. Από πάνω μου υπήρχε ένα γαλανό σημείο και ο ήλιος ήταν στο δυτικό μέρος του ουρανού σε υψόμετρο περίπου 55 μοιρών από τον ορίζοντα.

 Τότε εντελώς ξαφνικά στην άκρη του γαλάζιου σημείου, δίπλα από ένα σύννεφο, εμφανίστηκε το πρώτο λευκό στίγμα να κινείται προς τα ανατολικά, κατά την εκτίμησή μου 2-3 χιλιόμετρα ψηλά. Δεν ήταν σίγουρα αεροπλάνο, επειδή τα αεροπλάνα που πετούν εδώ πετούν σε χαμηλότερο ύψος και σε διαφορά 30 μοιρών, προσεγγίζοντας δυτικά το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Τότε σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν ένας δορυφόρος, αλλά απέρριψα γρήγορα κι αυτή τη σκέψη, διότι ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα και σίγουρα δεν θα μπορούσε να φαινόταν με τόσο φως κάτι τέτοιο. Ούτε θα μπορούσε να είναι κάποιο μετεωρολογικό μπαλόνι, και αυτό γιατί το φαινόμενο εμφανίστηκε ξαφνικά. Αλλά και γιατί, μετά από περίπου ένα λεπτό παρατήρησης εμφανίστηκε άλλο ένα, στο ίδιο σχήμα, να κινείτε περίπου 10 μοίρες νοτιότερα από το πρώτο. Η όλη παρατήρηση κράτησε γύρω στα 5 λεπτά και μάλιστα ένα διάστημα τα δύο φωτεινά στίγματα πέταξαν μαζί με την ίδια ταχύτητα. Σαν να επόπτευαν τη περιοχή… μέχρι που χάθηκαν μέσα στα περιμετρικά σύννεφα.»


Στις 27 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε ακόμα ένα ΑΤΙΑ πάνω από τη Λεμεσό. Ο μάρτυρας που κατέγραψε σε βίντεο τη νυχτερινή του διέλευσή πάνω από τη πόλη, δήλωσε για αυτό τα εξής: «Ήταν φωτεινό, και το έβλεπα καμιά ώρα. Ξαφνικά μετέτρεψε το αρχικό του χρώμα σε πράσινο και άλλαξε τελείως τη κατεύθυνση της αρχικής του πορείας, κάτι που προφανώς είναι αδύνατον να πραγματοποιήσει ένα συμβατικό αεροσκάφος.»
Στις 19 Οκτωβρίου, είχαμε και την τελευταία αναφορά ΑΤΙΑ της χρονιάς από τον Ακάμα (ή Αρναούτη), ένα ακρωτήριο της βορειοδυτικής άκρης της Κύπρου στη ομώνυμη χερσόνησο και το ομώνυμο δάσος στην Επαρχία της Πάφου. Εκεί, φωτογραφήθηκε ένα φλεγόμενο αντικείμενο αγνώστου προέλευσης, που μπορεί όμως να ήταν και φλεγόμενο μετέωρο που εισήλθε στην ατμόσφαιρα ή αεροπλάνο που τα καυσαέρια του ανακλούσαν το φως του Ήλιου. (Επιμέλεια κειμένου: Harris Koutsiaftis)


COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ UFO ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ 2013
ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ UFO ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ 2013
ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ UFO ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ 2013
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhj0UuyePuESzP1q5emFmdHyDGc1Q-OyuDDM6mPHSkCTjN_acg_v3dGQQnFHTYPqRMavqOrUMihTIFIGmZXIGxeD1lqUoW51wDAIW9jrZSYbCJxBTG8TIsO3AVt1D9KHdbA5PwWtqJq_bvV/s400/UFO+over+Paphos,+Cyprus,+30+Mar+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhj0UuyePuESzP1q5emFmdHyDGc1Q-OyuDDM6mPHSkCTjN_acg_v3dGQQnFHTYPqRMavqOrUMihTIFIGmZXIGxeD1lqUoW51wDAIW9jrZSYbCJxBTG8TIsO3AVt1D9KHdbA5PwWtqJq_bvV/s72-c/UFO+over+Paphos,+Cyprus,+30+Mar+2013.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2014/03/OI-EMFANISEIS-UFO-STH-KYPRO-TO-2013.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2014/03/OI-EMFANISEIS-UFO-STH-KYPRO-TO-2013.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy