ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

O “Άνθρωπος Ελέφαντας”: Μυστήριο παραμένει η τρομερή παραμόρφωση του

SHARE:

-1 anthrwpos elefantasΓια περισσότερο από έναν αιώνα οι επιστήμονες σπαζοκεφαλιάζουν για να βρουν τι προκάλεσε την τρομερή παραμόρφωση του Τζόζεφ Μέρικ, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία ως ο "Άνθρωπος Ελέφαντας" 123 χρόνια μετά τον θάνατό του, οι ειδικοί θα επιχειρήσουν να δώσουν λύση στο μυστήριο, αναλύοντας το DNA που θα πάρουν από τον σκελετό του.

Μέσα στον επόμενο μήνα οι επιστήμονες θα κάνουν δοκιμές για να ανακαλύψου -αν καταστεί δυνατόν- την αλληλουχία του γονιδιώματος του Μέρικ, ούτως ώστε να ρίξουν φως σε τυχόν γονιδιακή αλλοίωση, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ο σκελετός του διατηρείται στο νοσοκομείο Royal London του Whitechapel από τον θάνατό του σε ηλικία μόλις 27 ετών, το 1890.

O Τζόζεφ Μέρικ έζησε μια ζωή αντιμετωπιζόμενος ως φρικιό από τη τότε Βικτοριανή κοινωνία.
Έχει μείνει στην ιστορία ως ο "Ανθρωπος Ελέφαντας", διότι αρχικά οι ειδικοί θεωρούσαν ότι έπασχε από ελεφαντίαση. Από το 2001 όμως, επικράτησε η εκδοχή ότι έπασχε από τη σπάνια διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Πρωτέα.

Θα δώσει η ανάλυση του DNA του λύση στο μυστήριο; Δεν θα είναι εύκολο, λένε οι επιστήμονες και η διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική, διότι δεν θέλουν να καταστρέψουν τον σκελετό.
"Πρέπει να τον διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές διότι είναι ένα σημαντικό ιστορικό στοιχείο", υποστηρίζει ο επικεφαλής Richard Trembath.

Η πορεία της ζωής του
Ο Τζόζεφ Κάρεϊ Μέρικ γεννήθηκε στο Λέστερ της Αγγλίας. Από την ηλικία των δύο ή πέντε ετών, εμφάνισε δείγματα δυσμορφιών στο σώμα του και ανάπτυξης όγκων, που σταδιακά επεκτάθηκαν ώστε μέχρι την περίοδο της εφηβείας του ήταν πλήρως παραμορφωμένος. Σε κάποια χρονική περίοδο, το δεξί του χέρι και ο βραχίονας του επίσης αχρηστεύτηκαν.

Για ένα διάστημα εργάστηκε ως πλανόδιος πωλητής, πριν καταλήξει για λόγους βιοπορισμού να γίνει θέαμα σε περιπλανώμενο τσίρκο (freak show). Την ίδια περίπου περίοδο, προκάλεσε το ιατρικό ενδιαφέρον του χειρούργου Φρέντερικ Τριβς, ο οποίος παρουσίασε τον Μέρικ στην Παθολογική Εταιρεία του Λονδίνου το 1884.

Μετά την απαγόρευση τέτοιου είδους θεαμάτων στην Αγγλία, το 1886, ταξίδεψε στο Βέλγιο, προς αναζήτηση εργασίας. Εκεί αντιμετωπίστηκε με μεγαλύτερη σκληρότητα και τελικά έπεσε θύμα κλοπής και εγκατάλειψης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Λονδίνου Whitechapel Hospitalμ όπου τον ανέλαβε ο Τριβς και σύντομα έγινε ο διασημότερος ασθενής του. Το νοσοκομείο φρόντισε να του παραχωρηθεί μία ειδικά διαμορφωμένη μόνιμη κατοικία, σε μία από τις πτέρυγες του νοσοκομείου, καθώς σύμφωνα με την πολιτική που ίσχυε απαγορευόταν η κατάληψη κρεβατιών από ασθενείς που έπασχαν από ανίατες ασθένειες. Εκεί έζησε μέχρι το θάνατό του, στις 11 Απριλίου 1890.

Πηγή έμπνευσης για τον κινηματογράφο και το θέατρο
Η ζωή του Μέρικ αποτυπώθηκε στην κινηματογραφική ταινία The Elephant Man (Ο Άνθρωπος Ελέφαντας) του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιντς, καθώς και στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μπέρναρντ Πόμερανς, το οποίο απέσπασε το βραβείο Tony καλύτερου θεατρικού έργου για το 1979.

Ο ηθοποιός Τζον Χαρτ ενσαρκώνει τον Τζόζεφ Μέρικ στην ταινία του 1980 "'The Elephant Man" (Ο Άνθρωπος Ελέφαντας)

Ο Μπραντ Κούπερ ενσαρκώνει τον Άνθρωπο Ελέφαντα στο Broadway χωρίς την βοήθεια προσθετικών

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! ΠΗΓΗ

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: O “Άνθρωπος Ελέφαντας”: Μυστήριο παραμένει η τρομερή παραμόρφωση του
O “Άνθρωπος Ελέφαντας”: Μυστήριο παραμένει η τρομερή παραμόρφωση του
O “Άνθρωπος Ελέφαντας”: Μυστήριο παραμένει η τρομερή παραμόρφωση του
http://www.kalymniansvoice.com/el/images/thumbnails/images/stories/articles/articles2012/-1_anthrwpos_elefantas-250x180.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2012/10/o.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2012/10/o.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy