ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Έκτακτο Εurogroup - Λύση ή ευρω-έξοδος και ... μια "βρώμικη" απόφαση της Αθήνας

SHARE:

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο ορίστηκε για σήμερα στις 20:00. Κύριο θέμα στην διάσκεψη το προτεινόμενο από την Κύπρο πρόγραμμα εσωτερικού δανεισμού για χρηματοδότηση του τραπεζικού τομέα της που έχει καταρρεύσει λόγω του ελληνικού "κουρέματος" των ομολόγων.

Αν απορριφθεί το προτεινόμενο κυπριακό σχέδιο, όπως έχει απορριφθεί από την τρόικα ο δανεισμός της χώρας από την Ρωσία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμα και για έξοδο από την νευρωζώνη μέσα στο σαββατοκύριακο.

Οι Κύπριοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχονται ούτε ένα ευρώ να κατασχεθεί από τις τραπεζικές καταθέσεις, όπως προβλέπει η γκανγκστερική απόφαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου που υπαγορεύθηκε από την Γερμανία.

To σχέδιο της Κύπρου περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

- Την δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου το οποίο θα περιλαμβάνει:
- Το Ταμείο Αλληλεγγύης στο οποίο θα συγκεντρωθούν εκεί τα χρήματα τα οποία είναι διατεθειμένη να προσφέρει για παράδειγμα η Εκκλησία αλλά και
- Το ταμείο που θα συγκεντρώσει όλα τα αποθεματικά από τα ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών

Επίσης θα περιλαμβάνει το «σπάσιμο» της Λαϊκής Τράπεζας σε "καλή" και "κακή", όπως έκανε η Ελλάδα με την Αγροτική Τράπεζα.

Στην πρώτη, στην "καλή" τράπεζα, θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία και οι ασφαλισμένες καταθέσεις έως 100.000 ευρώ ενώ στην άλλη την "κακή" τράπεζα, μεταφέρονται τα κακά στοιχεία θα γίνουν εκκαθαρίσεις και μετά θα επιστραφεί ότι περισσεύει στους λοιπούς καταθέτες.
Στην κακή τράπεζα θα περιληφθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κάποια περιουσιακά στοιχεία.

Οι πληροφορίες από την Κυπριακή κυβέρνηση λένε ότι η τρόικα έχει ενημερωθεί για το νέο αυτό σχέδιο και είναι κατ’ αρχην σύμφωνη. Από την πλευρά των τροικανών τηρείται σιγή ιχθύος.

Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην δέχεται επιταγές των κυπριακών τραπεζών χωρίς καν να έχει λήξει η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΚΤ: Σύμφωνε με έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς τις ΔΟΥ, (το Ταμείο εγγυάται τις διατραπεζικές συναλλαγές με το κράτος), δίνει οδηγίες στους εφόρους να μην δέχονται (!) επιταγές των κυπριακών τραπεζών για πληρωμές στο Δημόσιο.
Η εγκύκλιος καλεί τους εφόρους να μη δέχονται «μέχρι νεοτέρας» επιταγές τραπεζών που εδρεύουν την Κύπρο, με υποκαταστήματα στην Ελλάδα και με την επωνυμία CPB Bank, Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα, για πληρωμές στο ελληνικό Δημόσιο.

Με βάση την οδηγία αυτή, επιχειρηματίες και συναλλασσόμενοι με το Δημόσιο δεν θα μπορούν να κάνουν πλέον χρήση του μπλοκ επιταγών τους για τις πληρωμές αυτές, ενώ οι εφορίες ίσως υποχρεωθούν να επιστρέψουν ως απαράδεκτες ακόμα και τις επιταγές που ήδη δέχθηκαν ως πληρωμή στη ΔΟΥ.

Πρόκειται για πισώπλατο κτύπημα στην Κύπρο της ελληνικής κυβέρνησης που ολοκληρώνει την προδοσία της 16ης Μαρτίου. Πιέζουν με τρόπο που ούτε οι Γερμανοί έχουν τολμήσει να κάνουν ακόμα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


COMMENTS

BLOGGER: 1
Loading...

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Έκτακτο Εurogroup - Λύση ή ευρω-έξοδος και ... μια "βρώμικη" απόφαση της Αθήνας
Έκτακτο Εurogroup - Λύση ή ευρω-έξοδος και ... μια "βρώμικη" απόφαση της Αθήνας
Έκτακτο Εurogroup - Λύση ή ευρω-έξοδος και ... μια "βρώμικη" απόφαση της Αθήνας
http://www.defencenet.gr/defence/sites/default/files/styles/in_article/public/GALLERY/CYPRUSFLAGXL.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/03/urogroup.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/03/urogroup.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy