ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Και η Ελλάδα θύμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων

SHARE:

Και η Ελλάδα θύμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων

Οι Ευρωπαίοι καλούν την Ουάσινγκτον να δώσει εξηγήσεις

Εξηγήσεις για το αμερικανικό πρόγραμμα κατασκοπείας που φέρεται ότι είχε στόχο την Ε.Ε. και εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες απαίτησαν οι Ευρωπαίοι.

Σύμφωνα με την τελευταία, μέχρι στιγμής, εξέλιξη η βρετανική εφημερίδα Guardian υποστήριξε χθες ότι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα περιλαμβάνονται μεταξύ των 38 στόχων που παρακολουθούνταν από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

H παρακολούθηση της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ έφερε την κωδική ονομασία «Πάουελ» και η επιχείρηση εναντίον της ελληνικής πρεσβείας την ονομασία «Κλοντάικ».

Μπροστά στον κατακλυσμό των εγγράφων που γίνονται γνωστά από τον αμερικανό πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, οι Βρυξέλλες προειδοποίησαν μάλιστα για εν δυνάμει συνέπειες στη διαπραγμάτευση μιας διατλαντικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών.

«Οι εταίροι δεν κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο!», δήλωσε χθες στο Λουξεμβούργο η ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ.

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε μια μεγάλη διατλαντική αγορά όταν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια πως οι εταίροι μας κάνουν υποκλοπές στα γραφεία των ευρωπαίων διαπραγματευτών», δήλωσε η επίτροπος ζητώντας από τις ΗΠΑ «να διαλύσουν πολύ γρήγορα αυτές τις υπόνοιες».

Η αμερικανική Εθνική Διεύθυνση Υπηρεσιών Πληροφοριών (ODNI), στην οποία υπάγονται οι 17 υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, μεταξύ των οποίων και η NSA, αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως οι ΗΠΑ «θα απαντήσουν με τον αρμόζοντα τρόπο» στην ΕΕ και στα κράτη μέλη της μέσω των διπλωματικών διαύλων.

Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκαχτ δήλωσε μιλώντας σε βελγικό τηλεοπτικό κανάλι πως, αν οι κατηγορίες αυτές επιβεβαιωθούν, η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή.

«Καθαρότητα, αλήθεια και διαφάνεια: αυτά είναι που μπορούμε και που πρέπει να περιμένουμε από τους φίλους και συμμάχους μας. Οι αμερικανικές εξηγήσεις είναι απαραίτητες και κατεπείγουσες», δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο γάλλος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.

Οι τρεις επίτροποι αντέδρασαν με τις δηλώσεις αυτές στις αποκαλύψεις του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», το οποίο διαβεβαίωσε χθες ότι το Prism, το πρόγραμμα κατασκοπείας της NSA, είχε στόχο τους θεσμούς της ΕΕ.

Το Σπίγκελ βασίζει τις κατηγορίες του σε εμπιστευτικά ντοκουμέντα των οποίων έλαβε γνώση χάρη στον Σνόουντεν, που ζήτησε πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό και βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα αποκλεισμένος στο αεροδρόμιο της Μόσχας, καθώς το διαβατήριό του ακυρώθηκε από τις ΗΠΑ, οι οποίες ζητούν την έκδοσή του για κατασκοπεία.

Η Γαλλία ζήτησε επίσης εξηγήσεις «το συντομότερο δυνατόν. Αυτά τα γεγονότα, αν επιβεβαιωθουν, είναι εντελώς απαράδεκτα», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

Η γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά προχώρησε περισσότερο λέγοντας πως, αν η Ουάσινγκτον πραγματοποίησε πράγματι τις επιχειρήσεις κατασκοπείας που περιγράφονται από το «Σπίγκελ», αυτό θα ήταν «μια αχαρακτήριστη εχθρική πράξη».

Για τη γερμανίδα ομόλογό της Ζαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ, η οποία ζήτησε επίσης να δοθούν «εξηγήσεις, αμέσως και λεπτομερώς, αυτό φέρνει στο νου ενέργειες μεταξύ εχθρών στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου».

Σύμφωνα με το «Σπίγκελ», στο κατασκοπευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονταν, όχι μόνον η εγκατάσταση μικροφώνων μέσα στο κτίριο της ΕΕ στην Ουάσιγνκτον, αλλά επίσης η διείσδυση στο δίκτυο πληροφορικής που επέτρεπε σ' αυτούς που παρακολουθούσαν να διαβάζουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα εσωτερικά έγγραφα. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στον ΟΗΕ παρακολουθούνταν με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα αυτά, στα οποία οι Ευρωπαίοι αναφέρονται ρητά ως «στόχοι προς προσβολή».

Οι τελευταίες αποκαλύψεις που έκανε χθες το «Σπίγκελ» υπάρχει κίνδυνος να εξοργίσουν τη γερμανική κοινή γνώμη, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στα θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Η Γερμανία είναι πράγματι «η ευρωπαϊκή χώρα που παρακολουθείται περισσότερο» από την NSA, με 500 εκατομμύρια τηλεφωνικές και ιντερνετικές συνδέσεις να παρακολουθούνται κάθε μήνα, διαβεβαιώνει το περιοδικό, το οποίο εξηγεί πως μια φυσιολογική ημέρα κατασκοπείας αφορά περίπου 15 εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις καταγεγραμμένες στη Γερμανία, έναντι περίπου δύο εκατομμυρίων καθημερινώς στη Γαλλία.

Η Γερμανία, όπως η Γαλλία, θεωρούνται από την NSA λιγότερο αξιόπιστες από τον Καναδά, τη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, εξηγεί επίσης το «Ντερ Σπίγκελ» βασιζόμενο σ' αυτά τα ντοκουμέντα.

Σύμφωνα με τη Guardian η επιχείρηση παρακολούθησης της γαλλικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ ονομάσθηκε «Μπλάκφουτ» και αυτή που είχε στόχο την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον «Ουάμπας». Η πρεσβεία της Ιταλίας στην Ουάσινγκτον ήταν στόχος μιας επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Μπρινό».

Οι Ευρωπαίοι είναι εντούτοις «μεταξύ των στενότερων συμμάχων» των ΗΠΑ, διαβεβαίωσε χθες ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μπεν Ρόουντς. Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έκανε λόγο για ένα πιθανόν «τεράστιο σκάνδαλο» και ο οικολόγος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για μια διατλαντική συνθήκη ελεύθερων συναλλαγών, όσο δεν υπογράφεται συμφωνία με τις ΗΠΑ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι διαπραγματεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση άρχισαν το 2011 και εξακολουθούν να μην έχουν ολοκληρωθεί.

Μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για το Prism, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διαβεβαιώσει πως η Ουάσινγκτον δέχθηκε να ενημερώσει τους Ευρωπαίους. Όμως η σχετική υπόσχεση δεν φαίνεται να τηρήθηκε, καθώς οι Βρυξέλλες ζήτησαν και πάλι στις 19 Ιουνίου απαντήσεις το συντομότερο δυνατόν.

Πάντα σύμφωνα με το «Σπίγκελ», η NSA είχε μάλιστα επεκτείνει μέχρι τις Βρυξέλλες τις επιχειρήσεις της πριν από περισσότερο από πέντε χρόνια.

Το 2003 η ΕΕ είχε πράγματι επιβεβαιώσει την ανακάλυψη ενός συστήματος τηλεφωνικών υποκλοπών στα γραφεία πολλών χωρών -μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Βρετανία, η Αυστρία και η Ιταλία- στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ.

πηγη

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,702,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,273,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,465,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,528,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Και η Ελλάδα θύμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων
Και η Ελλάδα θύμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων
Και η Ελλάδα θύμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων
http://www.newsbeast.gr/files/temp/ADB52A986F2083864E6D087BD1C56D17.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/07/kai-i-ellada-thuma-ton-amerikanikon-parakolouthiseon.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/07/kai-i-ellada-thuma-ton-amerikanikon-parakolouthiseon.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy