0

16 Ιανουαρίου του 1958

Το περιστατικό στο νησί Trindade είναι ένα από τα πιο διάσημα σε φωτογραφικό υλικό για τις περιπτώσεις της ουφολογίας, καθώς είχε λάβει και το επίσημο ενδιαφέρον από τις αρχές της Βραζιλίας.

Στα αρχεία, τα οποία πέρασαν από τον συνταγματάρχη Wendell Stevens, υπάρχουν διάφορες φωτογραφίες και άλλα στοιχεία που περιέχονται σε έγγραφο για αυτό το γεγονός.

Όλες αυτές οι φωτογραφίες έχουν την σφραγίδα πνευματικών δικαιωμάτων και έχουν ληφθεί από τον γνωστό πολιτικό φωτογράφο, Barauna. Τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες, ενώ βρίσκονταν επί του σκάφους Almirante Saldanha του Ναυτικού της Βραζιλίας για εκπαίδευση, το οποία έκανε έρευνες για το Διεθνές Γεωφυσικό Έτος στο νησί της Trindade στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό.

Πολλοί αξιωματικοί, ναύτες και άμαχοι στο πλοίο επιβεβαίωσαν την κατόπτευση UFO, και ενώ το ναυτικό ερεύνησε την υπόθεση, αρχικά την κράτησε μυστική. Αλλά όταν ο φάκελος έφτασε στον Πρόεδρο της Βραζιλίας Juscelino Kubitschek, που κυκλοφόρησε στον Τύπο τις φωτογραφίες, αυτές γίνονται σε όλο τον κόσμο πρωτοσέλιδα.

Δείτε το βίντεο με τις φωτογραφίες:


πηγη

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top