4


Απίστευτος εκνευρισμός επικρατεί στα Σκόπια, με την φημολογία και μόνο ότι στην Αμφίπολη Σερρών βρέθηκε τάφος που μπορεί να ανήκει στον βασιλιά της Μακεδονίας Αλέξανδρο.

Η είδηση έχει φτάσει – αυτό έλειπε- στην γειτονική χώρα και μάλιστα φημολογείται ότι έχει πέσει εμπάργκο, να μην αναπαραχθεί πουθενά η είδηση σε ΜΜΕ, καθώς η FYROM στηρίζει το τουριστικό της προιόν, πάνω στον μύθο ότι είναι η χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και πράγματι σε ιστοσελίδες των Σκοπιων η έτσι και αλλιώς μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη δεν αναφέρεται … πουθενά. 
 
Έλληνας που ζει και εργάζεται στα Σκόπια και δεν θέλει να αναφερθεί το όνομα του, καθώς έχει επιχείρηση στην γειτονική χώρα, μας μετέφερε, πως η είδηση της ανακάλυψης του τεράστιου τάφου, είναι κεντρικό θέμα συζήτησης. 

Σκεφτείτε μόνο αν αποδειχτεί πως ο τάφος είναι πράγματι του Αρχαίου Μακεδόνα, οι Σκοπιανοί θα αυτοδιαφημίζονται ως η χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τόσο ο τάφος του πατέρα του όσο και του ίδιου θα είναι στην Ελλάδα… Κανονικό στραπάτσο. Eίναι αυτό που λένε πως ο κλέφτης και ο ψεύτης το πρώτο χρόνο χαίρονται… 

Δείτε το βίντεο του Αlpha με εικόνες από την Αμφίπολη

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 1. Ρε παιδιά μην μπερδεύεστε, για τους παλιοβαρνταρσκαριανούς το ότι βρέθηκε ο τάφος του Μέγα Αλεξάνδρου στην ελληνική πλευρά της Μακεδονίας και όχι στην δικιά τους (και λέω δικιά τους γιατί η περιοχή είναι μακεδονική οι ίδιοι τους δεν είναι όμως)δεν σημαίνει τίποτα μιας και ισχυρίζονται πως αυτές οι περιοχές όπως τα Σέρρας είναι δικά τους και πως βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή οπότε για τα βόδια αυτά, η ανακάλυψη αυτή δεν αλλάζει τίποτα για την προβοκάτσια που επιβάλλουν σε ημιμαθείς μοσχάρια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχοντας ομως Ελληνικες επιγραφες?Εκει αλλαζει τελειως το θεμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μακάρι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή και να μην το "θάψουν" το θέμα όπως γίνεται συνήθως. Όμως η αλήθεια να λέγεται δεν με έκοψε να σκεφτώ για τις επιγραφές, τόσο που τσατίζομαι όταν ακούω για δαύτους και το θέμα Μακεδονία (και ας είμαι πόντιος) αρχίζω να θολώνω και δεν σκέφτομαι ξεκάθαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η Fyrom γεωγραφικά δεν ανήκε ποτε στην Μακεδονία. Σταματήστε αυτην την πιπίλα. Οι Οθωμανοί και μονο δημιουργήσαν μια περιοχή ελέγχου που τους συμπεριλάμβανε ως "Μακεδονία".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top