1
Ο αστεροειδής 2005 WK4

Στις 9 Αυγούστου, ο αστεροειδής 2005 WK4 θα περάσει κοντά στη Γη.
Ο διαστημικός βράχος που ανακαλύφθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2005 θα περάσει κοντά από ον πλανήτη μας, με πλησιέστερη προσέγγισή που θα είναι, 0,021 AU = περίπου 8,1 φορές την απόσταση της Σελήνης (= RS). Μια απόσταση ασφαλείας για τη Γη μας, και δεν δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης.

Η εγγύτητά του προς τον Ήλιο, δεν επέτρεψε στους ερευνητές να μάθουν νέες πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές του ιδιότητες.

Εικόνες ραντάρ του αστεροειδή 2005 WK4 (7η Αυγούστου του 2013)
 2005 WK4

Ο αστεροειδής 2005 WK4 έχει χαρακτηριστεί ως «δυνητικά επικίνδυνος» από το κέντρο Minor Planet διότι μπορεί να διέλθει περιοδικά στη γήινη τροχιά. Το μέγεθός του, σε περίπτωση πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Αυτά τα αντικείμενα παρακολουθούνται συνεχώς από τη, Nasa σε συνεργασία με ερασιτέχνες αστρονόμους σε όλο τον κόσμο.
Ο αστεροειδής 2005 WK4

Ο λόγος που μπορεί να γίνει επικίνδυνος είναι ότι οι τροχιές αυτών των αντικειμένων μπορεί να διαφοροποιούνται λόγω των πλανητικών βαρυτικών πεδίων, ωστόσο, η πιθανότητα ότι ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους να χτυπήσει την Γη είναι χαμηλή, της τάξης των μία φορά κάθε 10.000 χρόνια.

Το βίντεο που ακολουθεί το έκανε η αστροφυσικός Gianluca Masi, επιστημονική επιμελήτρια του Πλανητάριου της Ρώμης και επικεφαλής του Virtual Telescope.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top