0

Απίστευτη αγριότητα της κυβέρνησης - Απαγορεύουν τα τζάκια και τις σόμπες

Απαγορευτικό στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, λόγω αιθαλομίχλης, ετοιμάζεται να επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος στα ελληνικά νοικοκυριά!

Το μέτρο θα εφαρμόζεται (θέλει μεγάλη φαντασία ο τρόπος...) από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, όταν σημειώνεται υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, με μεγάλες τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στην Αττική και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Η κωμωδία κορυφώνεται εκεί όπου απαιτείται να ελεγχθεί ποιο τζάκι δουλεύει και πώς υποχρεώνεται ο ιδιοκτήτης να σταματήσει να το δουλεύει! Με εισαγγελέα; Με ειδικές δυνάμεις; Με αναρριχητές; Με καπνοδοχοκαθαριστές - αλεξιπτωτιστές;εφαρμογή «δακτυλίου» στα τζάκια και τις ξυλόσομπες φαίνεται ότι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, το μέτρο θα εφαρμόζεται στην καρδιά του χειμώνα, όταν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της αιθαλομίχλης.

Το φαινόμενο του «κίτρινου» νέφους είχε κάνει την εμφάνισή του πέρσι -κυρίως στην Αθήνα-, όταν λόγω αδυναμίας προμήθειας πετρελαίου, οι πολίτες στράφηκαν στην καύση ξύλων.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προσπαθεί να προλάβει αντίστοιχο φαινόμενο τους επόμενους μήνες και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα επιβάλλει κατά περίπτωση, όπου θα σημειώνονται υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, «απαγορευτικό» για τζάκια και ξυλόσομπες.

Το «απαγορευτικό» θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες.

Η Ελευθεροτυπία σημειώνει ότι το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος υπεγράφη την Τρίτη και προωθήθηκε προς έγκριση και σε άλλα έξι συναρμόδια υπουργεία.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top