1
Ορισμένα φυσικά φαινόμενα μπορούν να γίνουν πιο εντυπωσιακά ακόμη και από ταινίες με ψηφιακά εφέ τελευταίας τεχνολογίας.....
1.Ριγέ παγόβουνα (Striped iceberg)

Κάποιες φορές στα παγόβουνα δημιουργούνται ρωγμές οι οποίες γεμίζουν νερό πλούσιο σε φύκια, εξ ου και το χρώμα.
2.Διπλό ουράνιο τόξο (Double rainbow)

Είναι ουσιαστικά το φαινόμενο του ουράνιου τόξου, επί δύο.


Το ουράνιο τόξο είναι ένα πολύχρωμο οπτικό και μετεωρολογικό φαινόμενο, κατά το οποίο εμφανίζεται το φάσμα των χρωμάτων που συνθέτουν το ορατό φως στον ουρανό. Το φαινόμενο εμφανίζεται όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω σεσταγονίδια βροχής στην ατμόσφαιρα της Γης και αποτελεί ένα παράδειγμα διάθλασης, μετά από ανάκλαση.

3.Τα σύννεφα-«μαστοί» (Mammatus cloud) 

Ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που εφαρμόζεται σαν ένα κυψελοειδές μοτίβο με θήκες που κρέμονται κάτω από τις βάσεις των σύννεφων.

Το mammatus είναι όνομα, που προέρχεται από το λατινικό Mamma που σημαίνει "μαστός" ή "στήθος", αναφέρεται δηλαδή στην ομοιότητα μεταξύ του χαρακτηριστικού σχήματος αυτών των σύννεφων με το στήθος μιας γυναίκας.

4.Στρόβιλοι φωτιάς (Fire Whirls)

Το φαινόμενο αυτό που συχνά αποκαλείται και «διάβολος φωτιάς»ή φωτιά τυφώνας. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο σε μια φωτιά που, υπό ορισμένες συνθήκες - ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα και τα ρεύματα, αποκτά μια κάθετη στροβιλώδη κίνηση και σχηματίζει μια δίνη, έναν στρόβιλο ή μια κάθετα προσανατολισμένη περιστρεφόμενη στήλη αέρα. Οι στήλες μπορεί να φθάνουν από 30 έως 200 πόδια ύψος και μέχρι 10 πόδια πλάτος, αλλά μόνο για λίγα λεπτά, αν και ορισμένοι μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο, αν οι άνεμοι είναι ισχυροί.

5.Νεροδίνες (Waterspout) 

Οι νεροδίνες θυμίζουν τους στροβίλους φωτιάς, μόνο που αποτελούνται από νερό.
Μοιάζουν με τεράστια σιντριβάνια μέσα στην θάλασσα σχηματίζονται πάνω από υδάτινες επιφάνειες όταν ένα στρώμα κρύου αέρα πνέει πάνω από ένα στρώμα νερού και έρχεται σε επαφή με τον ζεστό αέρα από κάτω.
Οι άνεμοι στο εσωτερικό των ανεμοστρόβιλων αυτών μπορεί να φτάσουν έως και 60 μίλια/ώρα περίπου 100 χλμ/ώρα.


6.Κινούμενες πέτρες (Sailing stones)
Κατά το περίεργο αυτό γεωλογικό φαινόμενο, πέτρες φαίνεται πως μετακινούνται σε επίπεδες εκτάσεις δίχως την επίδραση ζώου ή ανθρώπου.
Τέτοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές, όπως την «Κοιλάδα του Θανάτου» στην Καλιφόρνια. Αν και ακόμη οι αιτίες πίσω από το φαινόμενο δεν έχουν μελετηθεί σε βάθος, οι επιστήμονες θεωρούν πως πιθανότατα οφείλεται σε ισχυρούς ανέμους σε συνδυασμό με τη έδαφος διαμορφωμένο έτσι που διευκολύνει την μετακίνηση των λίθων.


7.Σέλας (Aurora)

Πρόκειται ίσως για το πλέον εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Προκαλείται από τη σύγκρουση φορτισμένων σωματιδίων με την ατμόσφαιρα της Γης που εξαιτίας του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη, κατευθύνονται προς τους πόλους.


Το φαινόμενο που παρατηρείται στην Αρκτική ονομάζεται «Βόρειο Σέλας» και αντίθετα στο Νότιο Πόλο, «Νότιο Σέλας».8.Κόκκινη παλίρροια (Red tide)
Το χρώμα του νερού μεταβάλλεται σημαντικά εξαιτίας της αύξησης των πληθυσμών υδρόβιων μικροοργανισμών. Η κόκκινη παλίρροια δημιουργείται συνήθως κοντά στις ακτές, όταν οι πληθυσμοί άλγης πολλαπλασιάζονται σημαντικά.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!
aneksigita-fainomena.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

  1. ΤΟ WEB BOT ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ 2013
    http://greek-observatory.blogspot.com/2012/12/web-bot-2013.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top