ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

SHARE:Άλλο ένα δείγμα του σύγχρονου τουρκικού «πολιτιστικού επιπέδου» της ισλαμικής Τουρκίας του Ερντογάν, είχαμε αυτές τις μέρες σύμφωνα με τις ομολογίες τουρκικής εφημερίδας. Κατά τα άλλα όλοι οι νεοελληνες Τουρκολάγνοι ας ευφραίνονται την μεγάλη τους αγάπη του Σουλεϊμάν, του Εζέλ, της Φατμά και της… νεοελληνικής ηλιθιότητας.

Όπως έγινε γνωστό ένα από τα πιο ιστορικά βυζαντινά νεκροταφεία της Κωνσταντινούπολης στο προάστιο της Τσατάλτζα, (Çatalca), με ιστορία 1200 ετών, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς από διάφορους αρχαιοκαπήλους και άλλους ασυνείδητους οι οποίοι έσκαψαν παντού για να βρουν κάποιο πολύτιμο αντικείμενο στους ιστορικούς τάφους της εποχής εκείνης.

 Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, το ιστορικό βυζαντινό νεκροταφείο της Çatalca, εδώ και πολύ καιρό έχει συληθεί και οι διάφοροι τυχοδιώκτες επέδρασαν ανενόχλητοι σκάβοντας σε όλη της έκταση του νεκροταφείο το οποίο ήταν χωρίς καμιά κρατική φύλαξη ενώ τα οστά που έφερναν στη επιφάνεια τα πετούσαν στην γύρω περιοχή. Μάλιστα το νεκροταφείο αυτό με την τόσο μεγάλη ιστορία ήταν πολύ γνωστό και από ένα ιστορικό προστατευτικό τείχος που ανάγειρε ο αυτοκράτορας Αναστάσιος για να το προστατεύσει από τις επιδρομές των Ούννων και των Βουλγάρων που είχαν εμφανιστεί τότε στην νότιο Βαλκανική χερσόνησο. Το ιστορικό αυτό τείχος, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ήταν από τα μεγαλύτερα της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης και είχε μήκος πολλών χιλιόμετρων καλύπτοντας μια πολύ μεγάλη έκταση καθώς ήταν και ένα ανάχωμα στις διάφορες επιδρομές προς την Κωνσταντινούπολη

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό στο σήριαλ των τουρκικών κακοποιήσεων βυζαντινών μνημείων. Πριν από λίγο καιρό είχε ξεσπάσει σκάνδαλο για την βάναυση καταστροφή των υπολειμμάτων του βυζαντινών ανακτόρων της Κωνσταντινούπολης, ιστορίας 1200 ετών, εξ αιτίας των οικοδομικών εργασιών που γίνονται για την προσθήκη νέας πτέρυγας στο ξενοδοχείο Four Season Otel. Η επίμαχη περιοχή βρίσκετε στο κέντρο της παλιάς πόλης και έχει καταντήσει μέρος εναπόθεσης μπαζών και είναι αδύνατον για τους τουρίστες να το επισκεφτούν. 

Το σκάνδαλο αυτό είχε γίνει γνωστό για πρώτη φορά πριν από λίγους μήνες όταν ο Τούρκος καθηγητής της αρχαιολογίας, Murat Belge, κατήγγειλε δημόσια την συστηματική καταστροφή των βυζαντινών μνημείων της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς τουρκικών αρχών. Σύμφωνα με το Τούρκο καθηγητή, το γνωστό Ξενοδοχείο, «Four Seasons Otel», κτίζει μια πρόσθετη πτέρυγα πάνω στα απομεινάρια των βυζαντινών ανακτόρων με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των τελευταίων υπολειμμάτων αυτών των ανακτόρων. Παράλληλα ο Τούρκος καθηγητής που κατήγγειλε θαρραλέα το μεγάλο σκάνδαλο ανέφερε επίσης ότι πολλές βυζαντινές εκκλησιές καταρρέουν, βρωμίζονται από… ψησταριές και γίνονται… αποχωρητήρια από αλητήρια και κακοποιά στοιχεία.

Αλλά και η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά γίνεται συχνά σκάνδαλο από τις τουρκικές κακοποιήσεις. Έτσι η τουρκική εφημερίδα Sabah σε πρόσφατο δημοσίευμα της στις 13 Ιουνίου 2013 κατήγγειλε το μεγάλο σκάνδαλο της επανέναρξης από την αρχή των εργασιών ανακαίνισης της μονής μετά από το συνολικό φιάσκο των μέχρι τώρα εργασιών των Τούρκων «ειδικών». Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι επί δεκαέξι χρόνια συνεχόμενες εργασίες αναπαλαίωσης και συντήρησης της ιστορικής μονής και ιδιαίτερα των ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτών απέτυχαν παταγωδώς με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση ανάγκη να αρχίσουν τα έργα από την αρχή. Για τον σκοπό αυτό, όπως ανέφερε η τουρκική εφημερίδα, εγκρίθηκε ένα κονδύλιο 4 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών, (περίπου δυο εκατομμύρια ευρώ). 

Τις διαπιστώσεις του μεγάλου αυτού φιάσκου της ανακαίνισης της μονής τις έκανε ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, Ertuğrul Günay. Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της Ένωσης των Τούρκων ταξιδιωτικών πρακτόρων, Başaran Ulusoy, ο οποίος δήλωσε όταν επισκέφτηκε πρόσφατα την μονή και παρακολούθησε το αποτέλεσμα των έργων ανακαίνισης ότι έπαθε κυριολεκτικά… σοκ, καθώς διαπίστωσε την ασχετοσύνη όλων όσων έγιναν από υποτιθεμένους «ειδικούς» για την Παναγία Σουμελά. Χαρακτηριστικό είναι ότι χρησιμοποιήθηκε …τσιμέντο για τα τοιχία της μονής ενώ τραγικά λάθη διαπιστώθηκαν και στην αναπαλαίωση των ψηφιδωτών καθώς και στην εξωτερική όψη του κτίσματος.

Εμείς, για ανταμοιβή όλων αυτών θα αγοράσουμε ακόμα περισσότερα τουρκικά σήριαλ μην τυχόν και χάσουμε την άθλια βεβήλωση της αγίας Ειρήνης Κωνσταντινούπολης, (από το νέο τουρκικό σήριαλ του MEGA) και για να εκπολιτιστούμε ακόμα πιο πολύ,… «αλά Τούρκα». Μπράβο μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,702,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,273,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,465,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,528,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
http://4.bp.blogspot.com/-Ko8Va1vrJ1s/Ue6y-ZVuCFI/AAAAAAAAVK8/sHPxCNrk5Rw/s320/Leilasia%2Bnekrotafeiou-779879.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-Ko8Va1vrJ1s/Ue6y-ZVuCFI/AAAAAAAAVK8/sHPxCNrk5Rw/s72-c/Leilasia%2Bnekrotafeiou-779879.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/07/blog-post_2791.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2013/07/blog-post_2791.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy