5
Χαμός πάνω από την Πάτρα από τους αεροψεκασμούς! Και μην ξεχνάμε..

Κυριολεκτικά χαμός πάνω από την πόλη της Πάτρας από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στον ουρανό και έχει και συνέχεια.

Και μην ξεχνάμε...Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη Δυτική Ελλάδα. Οπότε όπως καταλαβαίνετε... και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα το τελευταίο διάστημα... η εικόνα που αντικρίζουμε ήταν αναμενόμενη πλέον...

Πάτρα 10-11-2013Δείτε στις 2 επόμενες φώτο πως ξεκινούν οι αεροψεκασμοί από συγκεκριμένο σημείο!


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 1. Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις μετεωρολογίας αναγνωρίζει ότι τα αραιά λευκά σύννεφα Θύσανοι είναι ¨"σημάδια" ενός χαμηλού βαρομετρικού το οποίο μας προσεγγίζει από τα δυτικά . Είναι επίσης ένδειξη υψηλής υγρασίας της ανώτερης ατμόσφαιρας . Ήδη στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας και στο έδαφος η υγρασία ευρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές αγγίζει και ξεπερνάει το 90 % με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πυκνές ομίχλες (αναφέρομαι για της 10 Νοεμβρίου 2013) .Οι συνθήκες αυτές είναι ευνοϊκές για να δημιουργηθούν οι γνωστές λευκές γραμμές των αεροπλάνων και να διατηρούνται για πολύ ώρα πάνω στον ουρανό Το φαινόμενο ήταν εντονότερο σήμερα λόγω της αυξημένης υγρασίας και παρατηρείται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο πάνω από την Ελλάδα ,όταν υπάρχουν οι κατάλληλες μετεωρολογικές συνθήκες .Κανένας δεν "ψεκάζει" από τα 35000 πόδια γιατί οι άνεμοι σε αυτά τα ύψη είναι πολλοί ισχυροί και τα υπολείμματα των "ψεκασμών" στην καλύτερη περίπτωση θα πέσουν στις Ινδίες .Για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά για την μετεωρολογία τον προτρέπω να δει την εικόνα του καιρού της Ελλάδας 10-11-13 της ΕΜΥ και θα διακρίνει τα αραιά σύννεφα τα οποία είναι ενδείξεις του επερχόμενου καιρού .
  http://www.hnms.gr/hnms/greek/components/popup_observation_greece_html?curr_date=2013/11/10 19:30:00 GMT
  και ο επόμενος χάρτης της Ευρώπης δείχνει τον καιρό ο οποίος είναι ανατολικά της Ισπανίας και πάνω από την Ιταλία ο οποίος θα φτάσει στην Ελλάδα στις 11-11-2013 .
  Όσον αφορά τον Κο Κατσαρό θα ήθελα ευγενικά να του πω να σταματήσει να αναστατώνει και να τρομάζει τον κόσμο με θέματα τα οποία δεν τα γνωρίζει . Συνεχώς αναφέρεται στους "αεροψεκασμούς" αλλά και τους κινδύνους από ηλιακούς ανέμους .
  Σχετικά με την αύξηση που παρατηρούν μερικοί τα τελευταία χρόνια στα contrails , αυτά οφείλονται στους παρακάτω απλούς λόγους .
  Α. Έγινε μια σημαντική αλλαγή από την Eurocontrol στις Διαδικασίες Εναέριας Κυκλοφορίας και ελαττώθηκε ο κάθετος διαχωρισμός μεταξύ των Ιπτάμενων αεροσκαφών, η αλλαγή αυτήέγινε για να μειωθούν οι καθυστερήσεις . Έτσι ελαττώθηκε η απόσταση μεταξύ των αεροσκαφών από τα 2000 πόδια στα 1000 πόδια για να αυξηθεί έτσι η χωρητικότητα του Εναέριου χώρου.
  Β. Τα αεροπλάνα νέας τεχνολογίας πετάνε σε πολύ μεγαλύτερα ύψη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι γραμμές να είναι διπλάσιες και τριπλάσιες από ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια .
  Πολύ σύντομα θα γίνουν και άλλες τροποποιήσεις στους ΚΕΚ και έτσι θα φαίνονται ακόμα περισσότερες λευκές γραμμές όταν φυσικά οι Μετεωρολογικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για να παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο.
  Το φαινόμενο είναι πολύ απλό αλλά για να γίνει κατανοητό πρέπει κάποιος να κατέχει ειδικές γνώσεις για να το εξηγήσει . Οι γνώσεις είναι πολλές και είναι συνδυασμός πολλών επιστημών π.χ Μετεωρολογίας, Κανονισμών Εναέριας Κυκλοφορίας κλπ και φυσικά η εμπειρία του πιλότου αεροσκαφών .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ? ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ? ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΓΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ!!!
   ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΨΕΚΑΖΟΥΝ.ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.
   ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ Π.Χ ΜΟΛΙΣ ΣΤΙΣ 20/10 ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΖΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ.ΠΟΙΑ ΛΥΣΣΑ ΜΩΡΕ,ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ Η ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ?ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΑ ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ...
   ΣΥΜΒΟΥΛΗ,ΠΑΡΕ ΚΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΑΣΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΜΠΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΕ ΔΥΟ ΤΟΥΡΜΠΙΝΕΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ 4 ΚΑΙ 5 ΟΥΡΕΣ.
   ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ....ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ....

   Διαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ...ΕΞΗΓΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΚΑΘΕΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΛΕΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΡΟΜΒΟΥΣ Κ.Τ.Λ
   ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΓΙΑ Τ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΥΡΕΣ

   Διαγραφή
 2. Πολύ ψαγμένη αποψη αλλα γτ εμφανίζονται αυτές οι γραμμές και το καλοκαίρι;;; γτ όταν εμφανίζονται αρρωσταινουμε οι περισσότεροι με τα ίδια συμπτώματα;;; γτ όταν εμφανίζονται μετά δημιουργουνται σύννεφα;; γτ τα αεροπλάνα κάνουν τετράγωνα μονο πανω απο τις μεγάλες πόλεις;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε στα γεωγραφικά πλάτη τα δικά μας είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο να δεις λευκές γραμμές στον ουρανό το καλοκαίρι . Ο λόγος είναι πολύ απλός, γιατί το καλοκαίρι δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα . Για αυτό τον λόγο δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό, θολούρα στην ατμόσφαιρα από υγρασία, αλλά ούτε και ομίχλη . Το καλοκαίρι υπάρχουν σύννεφα αλλά προκαλούνται από άλλο μετεωρολογικό φαινόμενο . Θα δεις να σχηματίζονται σύννεφα πάνω από τα βουνά και αυτό οφείλεται σε αστάθεια της δομής της ατμόσφαιρας . Όταν υπάρχει αστάθεια δημιουργούνται τεράστια νέφη τα οποία προκαλούν ισχυρές καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται με χαλάζι .
  Οι λευκές γραμμές δεν δημιουργούν τα σύννεφα αλλά η υγρασία είναι η αιτία που δημιουργούνται τα σύννεφα και για την ίδια αιτία δημιουργούνται οι λευκές γραμμές .
  Όσον αφορά τα σχήματα πάνω από τις μεγάλες πόλεις αυτά οφείλονται στο ότι υπάρχει πολύ μεγάλη εναέρια κυκλοφορία . Για παράδειγμα πάνω από το Παρίσι και το Λονδίνο συγκεντρώνονται όλες οι Ευρωπαϊκές πτήσεις οι οποίες κατευθύνονται προς τον Καναδά, της ΗΠΑ και αντίστροφα .
  Πάνω από τις μεγάλες πόλεις βλέπεις λευκές γραμμές διότι υπάρχουν αεροδρόμια και εκεί υπάρχουν ραδιοβοηθήματα τα οποία καθοδηγούν τις πιλότους για να πετούν μέσα στους αεροδιαδρόμους . Τα αεροπλάνα ακολουθούν τους Κανονισμούς Εναέριας Κυκλοφορίας οι οποίοι είναι πολύ αυστηροί και είναι κάτι αντίστοιχο με τον ΚΟΚ .
  Με ερωτάς γιατί όταν βλέπουμε τις λευκές γραμμές «όλοι αρρωσταίνουμε και έχουμε όλοι τα ίδια συμπτώματα» . Θα έχεις ίσως ακούσει ηλικιωμένα άτομα να παραπονιούνται ότι τους πονάει το γόνατο ή τα αρθριτικά τους και να λένε θα αλλάξει ο καιρός . Όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο οι λευκές γραμμές δημιουργούνται όταν υπάρχει υγρασία στην ανώτερη ατμόσφαιρα και είναι
  «σημάδι» αλλαγής του καιρού . Τα κόκκαλα του γέρου τον προειδοποιούν για την αλλαγή του καιρού και εσένα αντίστοιχα μπορεί να σου πονάει το κεφάλι και να αρρωσταίνεις εάν έχεις ευαισθησίες . Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό το θέμα κάνε αναζήτηση στο Google Medical Meteorology ή κάτι σχετικό .
  Τέλος όταν πετάει ένα αεροπλάνα στα 35000 πόδια δεν υπάρχει περίπτωση εάν «ψεκάζει από πάνω σου» τα χημικά να πέσουν κάθετα στην γη . Θα διασκορπιστούν στην ατμόσφαιρα και λόγω των ισχυρών ανέμων θα μεταφερθούν πολύ μακριά . Το ηφαίστειο το οποίο εξερράγη στην Ισλανδία πριν από λίγα χρόνια εκτόξευσε ηφαιστειακή στάχτη στα 28000 πόδια και λόγω των ανέμων η στάχτη έπεσε στο Καζακστάν. Δηλαδή ταξίδεψε 7000 χιλιόμετρα μακριά διανύοντας μια απόσταση από τον Καναδά μέχρι την Ελλάδα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top