ΡΟΉ ΑΝΑΡΤΉΣΕΩΝ$type=carousel$sn=0$cols=4$va=0$count=12$show=post

$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0$sn=0$show=home

$type=slider$m=0$rm=hide$cate=1$c=8$show=home

Η… νέα τάξη πραγμάτων είναι αποφασισμένη να αποκαθηλώσει οτιδήποτε Ελληνικό

SHARE:

Η… νέα τάξη πραγμάτων είναι αποφασισμένη να αποκαθηλώσει οτιδήποτε Ελληνικό

Έντονες αντιδράσεις και πλήθος ερωτημάτων προκαλεί διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη – Σιγή ιχθύος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Η… νέα τάξη πραγμάτων είναι αποφασισμένη να αποκαθηλώσει οτιδήποτε Ελληνικό.
Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου για το μάθημα των Θρησκευτικών, μετά τις ντροπιαστικές δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, έρχεται και η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ξηλώσει το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών.
Η κίνηση αυτή προκαλεί σωρεία ερωτημάτων τόσο για τη φυσική όσο και για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καμμένος έχει δεσμευτεί δημοσίως ότι ως κυβερνητικός εταίρος θα διασφαλίσει τις αρχές, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνισμού.
Δυστυχώς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκρινε σκόπιμο, σε μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, σε μια εποχή που οι Έλληνες δέχονται έναν άνευ προηγουμένου και ανηλεή οικονομικό πόλεμο με προφανή στόχο την εξόντωση και τον αφανισμό τους, να αφαιρέσει από τις στολές του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας το επίσημο έμβλημα του ελληνικού κράτους!
Κι όμως! Καλά διαβάσατε…
Συγκεκριμένα, στη διαταγή του κ. Αποστολάκη, με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 2015, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «το διακριτικό, το οποίο απεικονίζει το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη λέξη “ΕΛΛΑΣ” (έγχρωμο ή χαμηλής ορατότητας) παύει να φέρεται με οποιαδήποτε στρατιωτική στολή».
Ακόμα πιο… εξοργιστική είναι η αιτιολογία της απόφασης αυτής, καθώς, όπως αναφέρεται στη διαταγή, τα Γενικά Επιτελεία καλούνται «να επανεξετάσουν τις ισχύουσες διατάξεις και εκδοθείσες διαταγές που αφορούν στην καθιέρωση και χρήση άλλων διακριτικών σημάτων για το οικείο στρατιωτικό προσωπικό εκάστου Κλάδου, με γνώμονα την ουσιαστική απεικόνιση των προσόντων των Στελεχών των ΕΔ και την αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού».
Δεδομένου ότι με την εν λόγω διαταγή καταργούνται και μια σειρά άλλων διακριτικών σημάτων (το διακριτικό σήμα που φορούσαν όσοι στρατιωτικοί υπηρετούσαν στο Επιτελικό Γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ, το διακριτικό σήμα που είχε καθιερωθεί για όσους υπηρετούσαν στο ΓΕΕΘΑ/Ε3/ΟΑΣ και στο ΓΕΕΘΑ /ΕΘΚΕΠΙΧ κ.α) θα μπορούσε κάποιος να δεχτεί ότι η απόφαση έχει ως στόχο να απεικονίζονται τα ουσιαστικά προσόντα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να αποφεύγονται – πράγματι – οι υπερβολές στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού.
Ωστόσο, θα πρέπει – όπως φαίνεται – να υπενθυμίσουμε σε κάποιους τα αυτονόητα: το εθνόσημο δεν είναι «διακοσμητικό» των στολών που δεν μας αρέσει αισθητικά και το αφαιρούμε, αλλά το Εθνικό μας έμβλημα, η Εθνική μας Υπερηφάνεια, που βρίσκεται εκεί για να μας θυμίζει τις χιλιάδες ηρωικές στιγμές του Έθνους μας.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον, άλλωστε, παρουσιάζει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατάργηση έχει ως αποτέλεσμα αλλαγές και στις στολές όσων υπηρετούν στο εξωτερικό, οι οποίες θα είναι πλέον διακοσμημένες με μόνο διακριτικό την ελληνική σημαία και όχι το εθνόσημο.
Τι πραγματικά συμβαίνει, λοιπόν;
Μήπως ενοχλεί κάποιους το εθνόσημο και απαίτησαν την κατάργησή του;
Επόμενο βήμα, ποιο θα είναι; Θα καταργήσετε και την ελληνική σημαία από τις στολές;
Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα πάρει θέση;
Ή μήπως ο κ. Πάνος Καμμένος θεωρεί ότι διαρροές τύπου «στα καπέλα που φορούν οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων το εθνόσημο παραμένει» επαρκούν;
Ήταν ενήμερος λοιπόν ο κ. Πάνος Καμμένος για την απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ;
Αν ναι, μπορεί να μας αιτιολογήσει με πραγματικά επιχειρήματα την εν λόγω διαταγή;
Αν όχι, τι προτίθεται να πράξει;
Ή μήπως η πρόσφατη διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους τον προστάτη Άγιο ή Αγία του Όπλου τους παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου, ήταν η… αρχή της κατάργησης;

COMMENTS

Αξίζει να το δεις$type=one$count=1$va=1$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

Αρχαία Ελλάδα$type=one$count=1$va=true$icon=show$source=random$snippet=hide$meta=hide$readmore=0

/fa-clock-o/ ΒΔΟΜΑΔΑ$type=one$snippet=46

Όνομα

Αγρογλυφικά,59,ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ,195,Αμφίπολη,9,Ανακαλύψεις,274,ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,398,Αξίζει να το δεις,701,Αποκαλύψεις,308,Αποστολή «Ροζέτα»,1,ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ,4,Αρχαία Ελλάδα,55,Αρχαίοι Έλληνες,23,ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,88,ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,2,Διαστημα,175,Διάφορα,562,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,10,Ελλάδα,493,Εξηγώντας τα Μυστήρια,3,ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ,424,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,402,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,203,ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ,600,ΕΡΕΥΝΑ,41,ΕΡΤ,1,Ήλιος,84,Θεωρίες,94,ΙΣΤΟΡΙΑ,22,ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΜΥΘΟΙ,106,ΚΟΣΜΟΣ,327,Κώδικας Μυστηρίων,4,Μαγεία,23,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ,237,Μήπως μας κρύβουν κάτι,272,ΜΥΣΤΗΡΙΑ,665,ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ,464,Νέα Τάξη Πραγμάτων,342,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ,208,Πέτρος Ζωγράφος,6,Προβλέψεις,81,Προφητείες,35,Σαν σήμερα,50,Σελήνη,40,Στρατιωτικά,98,Τα άρθρα μας,527,Τεχνολογία,88,Υγεία,197,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,10,ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,175,Φωτογραφία της ημέρας,1,Ψυχολογία,37,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ,10,AΡΧΑΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ,533,AfterDark Project,11,Curiosity,80,Ghost Adventures Team,4,Greek Paranormal Society,9,illuminati,4,ISS,41,Nasa,171,UFO,527,Uncovering Aliens,1,VIDEO,922,X-FILES,5,
ltr
item
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Η… νέα τάξη πραγμάτων είναι αποφασισμένη να αποκαθηλώσει οτιδήποτε Ελληνικό
Η… νέα τάξη πραγμάτων είναι αποφασισμένη να αποκαθηλώσει οτιδήποτε Ελληνικό
Η… νέα τάξη πραγμάτων είναι αποφασισμένη να αποκαθηλώσει οτιδήποτε Ελληνικό
http://apocalypsejohn.com/wp-content/uploads/nea-taxi-pragmaton-apokathilosi-otidipote-elliniko-700x360.jpg
ANEΞΗΓΗΤΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2015/11/nea-taxi-pragmaton-apokathilosi-otidipote-elliniko.html
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/
http://aneksigita-fainomena.blogspot.com/2015/11/nea-taxi-pragmaton-apokathilosi-otidipote-elliniko.html
true
8235600035096952317
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE Αναζήτηση ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy